Negle

De 3 bedste UV-lamper til negle (TEST)

Skal du lave negle, men mangler du en UV-lampe så de kan tørre ordentligt? Så læs med her.

skrevet af Josefine Vestergaard

uv lampe

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Gel negle er smukke og giver hånden – og dig – et velplejet look. Men neglene er også dyre, hvis du gerne vil have lavet dem jævnligt hos en professionel negletekniker.

Du kan derfor med fordel investere i en UV-lampe og produkter til at lave gel negle derhjemme – og på den måde spare mange penge på de fine negle uden at gå ned på udseendet.

Det er nemlig både nemt og billigt at komme i gang med at lave gel negle.

Noget af det vigtigste er den helt rigtige UV-lampe til formålet. I guiden her har vi samlet nogle af de bedste UV-lamper på markedet, og du kan desuden læse en masse om brugen af UV-lamper til gel negle.

Bedste UV-lampe til negle

Nedenfor har vi samlet 3 af de bedste UV-lamper på markedet, så uanset om du skal bruge en UV-lampe til hjemmebrug eller til rejsen, kan du finde den her.

Bedste premium

UV/LED Lampe Pro 48W

Bedste lille model

UV/LED rejse lampe 6W

uv lampe

Beurer Neglehærder MP48

God UV LED-lampe til hjemmebrug. Timerfunktion og 24 watt.

Bedste egenskaber

  • Effekt: 24 watt
  • 18 LED dioder
  • Timerfunktion

Prisvenlig UV-lampe til dig, der gerne vil have en kvalitets LED-lampe til hærdning af gel neglelak.

Maskinen har 18 LED dioder og 24 watt, der tilsammen giver en hurtigere tørretid end mange andre tørremaskiner til hjemmebrug.

Lampen har timerfunktion, der kan sættes til henholdsvis 30, 60 og 120 minutter. Den er altså oplagt til både at tørre almindelig neglelak og til hærdning af gel neglelak.

UV/LED Lampe Pro 48W

Meget effektiv UV lampe til negle med LED dioder, der hærder gellak hurtigt.

Bedste egenskaber

  • Effekt: 48 watt
  • Timerfunktion

Til hjemmebrug er dette en ekstremt god maskine med hele 48 watt, der gør den sammenlignelig med en professionel negle UV-lampe.

UV-lampen har timerfunktion på henholdsvis 10, 30 og 60 sekunder. De 30 er til gellak, hvorimod de 10 er til ekstra tid, hvis lakken ikke er hærdet nok, og de 60 er til ekstra tykke lag.

Maskinen kan også bruges uden timer, og her vil den i stedet bare tænde og begynde at tælle op fra 0 til 99.

UV/LED rejse lampe 6W

Praktisk lille UV-lampe til rejsebrug. Den fylder ikke meget og er nem at have med i kufferten.

Bedste egenskaber

  • Effekt: 6 watt
  • Rejsevenlig størrelse
  • Kan oplades via USB

Når du er på farten, er det praktisk med et alternativ til den store UV LED-lampe, der fylder lidt rigeligt.

Denne praktiske rejse UV LED-lampe er lige til at have med på farten. Den kan enten bruges håndholdt eller med de to udklappelige ben.

Det tager naturligvis lidt længere tid at hærde gellak med en UV LED-lampe med 6 watt, men det er til gengæld nemt og praktisk, når du ikke er hjemme.

Denne UV LED-lampe til negle hærder gellak på cirka 90 sekunder.

Før du køber en UV-lampe

Vil du gerne i gang med at lave gel negle derhjemme, har du behov for en UV LED-lampe til formålet.

Vær opmærksom på, at en del startkit til gellak allerede har en UV LED-lampe inkluderet, men at det er ikke altid er tilfældet. Og at det i nogle tilfælde er en knap så hurtig variant.

Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor du har behov for en UV LED-lampe til at at hærde gel neglelak, og hvor effektiv en en UV-lampe til negle, du bør vælge.

Hvad bruger man en negle lampe til?

En neglelampe – også kaldet en UV-lampe – bruges til at hærde gellak, shellac og polygel, når du laver disse former for kunstige negle.

Hvorimod akrylnegle lufttørrer, har alle typer af gel neglelak behov for UV-lys for at hærde.

Til de fleste Gellak startpakker vil der medfølge en standard UV negle lampe. De fleste af denne type lamper har LED som lyskilde.

Vil du gerne have en mindre LED negle lampe til rejsebrug eller en mere effektiv UV LED-lampe (med højere watt), der hærder neglelak hurtigere, kan du med fordel købe en UV neglemaskine særskilt.

Hvad er forskellen på en LED og UV-lampe til neglene?

Når du skal hærde polygel eller gele negle, skal du bruge UV-lys til formålet. Gel neglelak hærder kun ved hjælp af UV-stråler, mens negletyper som akryl kan lufttørre.

Typisk kan du vælge en LED eller UV-lampe. Begge typer er dog med UV, og LED-versionen er dermed en LED UV-lampe.

Den store forskel er altså, at den ene type UV-lampe er med LED, og det er den anden ikke.

En traditionel UV-lampe uden LED er den gammeldags version, der består af en form for lysstofrør, der giver UV-lys. En LED-lampe har derimod LED lys som lyskilde. Der findes også hybrider.

Fordelene ved at vælge LED er dels, at det er mere økonomisk i forhold til strømforbrug, men også at levetiden er længere, og at brugen er mere sikker. Desuden går tørring af neglene hurtigere. En god, professionel LED-lampe kan tørre gele negle på helt ned til 20 sekunder.

Lysstofrør skal udskiftes med jævne mellemrum, og de kan derudover udlede skadelige kviksølvdampe, hvis de går i stykker.

De fleste UV-lamper til hjemmebrug vil være LED-lamper, der for nemhedens skyld kaldes LED UV-lamper.

Hvor mange Watt skal en UV-lampe til neglene have?

UV-lamper fås med forskellig effekt; altså watt. Antallet af watt bestemmer, hvor effektiv lampen er, og dermed hvor hurtigt lakken tørrer.

De professionelle lamper er typisk væsentligt mere effektive end den form for neglelak tørrer maskine, du finder til hjemmebrug.

Ofte vil de helt billige versioner være med omkring 6 watt, gode maskiner til hjemmebrug på omkring 24 watt og professionelle maskiner omkring 48 watt.

En UV neglelampe til hjemmebrug vil typisk have en tørretid på 1-2 minutter, mens en professionel negle tørre maskine hos en negletekniker kan tørre en negl på 20-40 sekunder.

Tommelfingerreglen er dermed, at jo højere watt, en UV neglelampe har, des hurtigere vil den kunne tørre dine negle.

Brug af en UV-lampe til neglene

Når du skal lave gel eller shellac negle, har du behov for en særlig neglelak maskine – en såkaldt UV-lampe til negle – til at tørre lakken.

Gel lakken kan nemlig ikke lufttøre, men skal hærdes via UV-lys.

Der kan være forskel fra maskine til maskine og fra lak til lak, hvor lang tid neglene skal hærdes. Typisk kommer det fortrinsvis an på maskinens effekt (watt).

Hvor lang tid tager det for neglene at hærde med UV-lampe?

Tørretiden i en UV-lampe afhænger af lampens effekt (watt). En UV LED-lampe til hjemmebrug vil typisk have en tørretid på 1-2 minutter.

En professionel UV LED-lampe (negle) har typisk en meget hurtig hærdning (og er væsentligt dyrere). Her kan du få maskiner, der hærder neglene på 20-40 sekunder.

Det mest effektive er at lægge lak på én negl og efterfølgende placere neglen i din UV LED-lampe, men nogle lamper har plads til alle negle på én hånd på samme tid og kan dermed spare dig tid.

Kan man bruge en UV lampe til normal neglelak?

Du kan godt bruge en UV-lampe til negle til at tørre almindelig neglelak – men du kan ikke bruge almindelig neglelak til at lave gele negle.

UV-lampen hjælper altså udelukkende med at øge tørringsprocessen ved brug af almindelig neglelak og har intet med hverken konsistens eller holdbarhed at gøre.

Vil du gerne lave kunstige negle, skal du købe særlig gellak eller shellac.

Du kan også tørre både base coat og top coat i en UV-lampe (negle). Her gælder det ligeledes, at det blot speeder tørringsprocessen op, så du hurtigere kan blive færdige med dine gel negle.

Er UV lys farligt for neglene?

En UV-lampe lyser med UV-lys, og selvom lamperne er meget populære både i professionelle klinikker og derhjemme, mener nogle forskere, at strålerne fra regelmæssig brug af UV-lamperne kan øge risikoen for hudkræft.

UV-lys er ikke i sig selv farligt for neglen og neglebånd.

Vil du gerne have kunstige negle uden at bruge UV-lys, kan du vælge akrylnegle, som lufttørrer. Dampe fra flydende akryl bør dog ikke indåndes, og det kræver dermed god udluftning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken UV lampe til negle?

Når du skal vælge UV-lampe (negle), skal du kigge på effektiviteten, som er oplyst i watt. Jo højere watt, des hurtigere hærdning.

Hvilken lak til neglene skal tørre under UV-lys?

Du kan sagtens tørre almindelig neglelak i en UV-lampe til negle, men formålet med lampen er at hærde gellakker (altså neglelak med gele).

Skal man bruge en UV-lampe til akryl negle?

Mens gel negle (alle typer for gellakker) har behov UV for at hærde, skal du ikke bruge en UV-lampe til akryl negle. Akryl negle lufttørrer på få minutter.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.