Hud

Bedste dagcreme med SPF (TEST): Guide til cremer med solfaktor

Gør solfaktor en del af din daglige rutine, ved at bruge dagcreme med SPF. Så slår du to fluer med ét smæk ved at beskytte huden og fugte den samtidig.

skrevet af Josefine Vestergaard

dagcreme med spf

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Dagcreme med solfaktor bør være en fast del af din hudplejerutine, uanset alder og hudtype.

Dagcremen sørger for at tilføre din hud den nødvendige fugt, der er vigtig året rundt. Huden i ansigtet er nemlig noget af den mest udsatte hud, du har.

Dels er huden tynd, men den er også sårbar, og så er den konstant udsat for vind, vejr og andre ydre påvirkninger.

Derfor er det vigtigt at passe på den med dagcreme med SPF for at undgå tør hud, fedtet hud, uren hud, fine linjer, rynker og solskader.

I denne artikler guider vi dig til de 8 bedste dagcremer med solfaktor.

Bedste dagcreme med SPF

Vi har taget et kig på de bedste dagcremer med SPF på markedet og udvalgt 8 af dem til dig her:

Perfect Skin Day Protector (SPF 15)

Perfect Skin Day Protector SPF 15 Dagcreme

Vil du gerne slippe for at købe dig fattig i mange hudplejeprodukter, kan du vælge Perfect Skin Day Protector. En dagcreme, solbeskyttelse, booster, serum og øjencreme i ét og samme produkt.

Bedste egenskaber

 • Alt-i-ét produkt
 • Solfaktor 15 med UVA og UVB-filtre
 • Anti-age effekt
 • Hjælper huden til at hjælpe sig selv
 • Anbefales til uren og tør hud

Tusindvis af begejstrede anmeldelser siger, at dette er den ultimativt bedste dagcreme med helt fantastiske, langsigtede effekter på huden.

Cremen er sprængfyldt med aktive ingredienser, der hjælper huden til at hjælpe sig selv.

Det betyder blandt andet, at cremen har anti-age effekt, modvirker fedtet og tør hud, yder solbeskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler og også har en positiv effekt på uren hud.

Denne dagcreme med solfaktor fra Danish Skin Care indeholder både E-vitamin, A-vitamin, aloe vera, grøn te, kamille, havtorn, agurk, allantoin og B5-vitamin, hvilket – sammen med de øvrige ingredienser – både beriger huden med antioxidanter, er antiinflammatorisk og fugter huden.

Clinique Superdefense Multi-Correcting Gel (SPF 40)

Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel

Ønsker du en mere ensartet hud med et friskt look og en strålende glød, er Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correncting Gel lige noget for dig.

Bedste egenskaber

 • Solfaktor 40 med UVA- og UVB-filtre
 • Bekæmper træthedstegn
 • Anti-age effekt
 • Kan modstå fugt og sved
 • Fri for parfume og olie

Her får du en fugtgivende dagcreme med godt med solfaktor og 12 timers træthedsbekæmpelse.

Denne dagcreme er smækfyldt med gode, aktive ingredienser med antiinflammatoriske virkninger, høj solfaktor med beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler og er i det hele taget meget resistent, så den også beskytter mod frie radikaler og forurening.

Dagcremen fra Clinique er til dig, der er træt af at se træt ud eller kæmpe med ujævnheder og fine linjer. Cremen virker med det samme og giver et friskt pust og en mere strålende glød til dit udseende.

Der er tale om en oliefri ansigtscreme, der er egnet til sensitiv hud, da den heller ikke indeholder parfume.

Den kan dermed bruges til alle hudtyper, uanset om du har fedtet eller tør hud. Samtidig giver den optimal beskyttelse mod solens skadelige stråler – også når du er på ferie.

Ecooking Vågn Op Creme (SPF 20)

Ecooking Vågn Op Creme SPF 50

Ecooking Vågn Op Creme SPF50 er en ekstremt fugtgivende dagcreme, der indeholder et væld af aktive ingredienser. Det er valget til dig, der kæmper med rynker og fine linjer, pigmentpletter eller synlige porer.

Bedste egenskaber

 • Solfaktor 50 med UVA- og UVB-filtre
 • Vegansk og allergivenlig
 • Øger hudens kollagenproduktion
 • Mindsker rynker, fine linjer, pigmentpletter og porer

Dagcremen fra Ecooking er en økologisk ansigtscreme med solfaktor, der blandt andet indeholder hyaluronsyre, niacinamid, glycerin, aloe vera og CBD.

Det bevirker tilsammen, at huden bliver mere smidig og ensartet, at huden bliver bedre til at binde fugt, at huden ser friskere ud, og så hjælper cremen på rødme og uren hud.

Dertil kommer, at denne creme er tilført en massiv omgang beskyttelse mod solen med SPF50 med beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler.

Udover beskyttelse mod solen, er dagcremen også vegansk, parfumefri, dermatologisk testet og allergivenlig.

Den er dermed oplagt til dig med meget sart hud, eller dig, der opholder dig meget i solen.

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula (SPF 50)

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF 50

Har du sart og rød hud, er denne 3-i-1 dagcreme fra Rosalique helt genial. Cremen er grøn og blender ind, hvilket giver den røde hud en naturlig hudtone med en strålende glød.

Bedste egenskaber

 • Solfaktor 50 med UVA- og UVB-filtre
 • Anbefales til sart og sensitiv hud
 • Øjeblikkelig virkning på rødme
 • Vegansk og fri for parabener, parfume og paraffin

Med Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF 50 får du hele tre gode egenskaber: masser af fugt, hjælp til rød hud og solbeskyttelse.

Denne creme kan bruges til alle hudtyper, men er særligt egnet til rødmende og følsom hud.

Der er tale om en dagcreme med solfaktor 50, hvilket gør den perfekt til de varmeste sommerdage i Danmark, men også god at medbringe på ferien; uanset om det er sol eller ski.

Har du i forvejen tendens til rød hud, er det også ekstra vigtigt med god solbeskyttelse herhjemme i hele sommerhalvåret, og denne type er dermed den bedste dagcreme til dig.

Murad Essential C Day Moisture (SPF 30)

Murad Essential C Day Moisture SPF 30

Murad Essential C Day Moisture SPF 30 er dagcremen til dig med synlige alderstegn og ujævn hud. Det er en beskyttende creme fyldt med C-vitaminer og antioxidanter, og så er der god beskyttelse mod solens skadelige stråler.

Bedste egenskaber

 • Solfaktor 30 med UVA- og UVB-filtre
 • Indeholder C-vitamin og antioxidanter
 • Anbefales til alle hudtyper
 • Anti-age dagcreme

Den fugtgivende dagcreme med solfaktor fra Murad er en god creme til alle hudtyper, uanset om du har normal hud, tør hud eller uren hud.

Den har en god effekt på hud med synlige alderstegn såsom fine linjer og rynker, men den er også effektiv mod ujævn hud, solskader og pigmentpletter.

Cremen har en høj solfaktor på SPF30 og kan dermed både bruges henover den danske sommer og på udlandsrejsen sydpå. Især fordi den både beskytter mod UVA- og UVB-stråler. Der er dermed tale om effektiv solbeskyttelse året rundt.

La Roche-Posay Rosaliac UV Light (SPF 15)

La Roche-Posay Rosaliac UV Light SPF 15

Med en både øjeblikkelig og længerevarende effekt på rødme, er denne dagcreme med SPF et godt valg, hvis du leder efter ansigtscreme med solfaktor uden parfume.

Bedste egenskaber

 • Solfaktor 15
 • Synlig effekt på rødme
 • Parfumefri og dermatologisk testet

Cremen har en grønlig farve, der udjævner hudens rødlige toner. Du ser dermed en effekt med det samme, og det bliver blandt andet lettere at lægge en god makeup.

Cremens ingredienser hjælper samtidig mod rødmen på længere sigt, så du får en mere ensartet og naturlig hudtone.

Mange dagcremer lover virkning på en lang række af hudproblemer, men dette produkt fokuserer sig fortrinsvis på at afhjæpe rød hud.

Samtidig tilstopper cremen ikke porerne og forebygger dermed fedtet og uren hud, så du ikke risikerer at få nye hudproblemer.

Produktet er med SPF15, hvilket er tilstrækkelig solbeskyttelse til den ophold i den danske sommer. Derudover er cremen parfumefri og dermatologisk testet, så du også kan bruge den, hvis du har sart hud.

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery (SPF 50)

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

Her får du massive mængder af fugt, ekstra beskyttelse mod solen og dybdegående virkning, der også har en langtidssigtet effekt.

Bedste egenskaber

 • Solfaktor 50
 • Anti-age effekt
 • Vegansk og glutenfri

Leder du efter en god ansigtscreme med solfaktor 50, som modvirker tidens tand, så er dette produkt lige noget for dig!

Formålet er at tilføre huden rigtig meget fugt og at bygge huden op til bedre at bevare fugten i fremtiden.

En mere fugtig hud giver nemlig en bedre elasticitet og fasthed, hvilket kommer til udtryk ved færre rynker og fine linjer i huden.

Eftersom solens stråler også har en aldrende effekt, er denne creme med høj solfaktor. Det er dermed også gavnligt til dig, der har sensitiv hud, solbader meget eller skal på sommerferie.

Produktet er vegansk, så du kan bruge cremen med ro i sindet og samtidig hjælpe til bedre dyrevelfærd. Det er desuden en glutenfri creme, så du også kan bruge den, hvis du er glutenallergiker.

Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer (SPF 15)

Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer SPF 15

Til alle hudtyper – men især til dig med tendens til rødme – er dagcremen fra Elizabeth Ardens Eight Hour-serie et godt valg til den daglige hudpleje.

Bedste egenskaber

 • Solfaktor 15
 • Modvirker rødme
 • Alle hudtyper

Her får du masser af fugt, bekæmpelse af rød hud, og cremen beskytter mod solen.

En helt igennem god dagcreme med solfaktor fra anerkendte Elizabeth Arden. Cremen giver masser af fugt hver dag til normal hud, og så afhjælper den rødme, så huden bliver mere ensartet og naturlig at se på.

Dette er ikke en hokus pokus creme, der skjuler rødmen eller får den til at forsvinde over natten. Den har mere langsigtede effekter med dybdegående virkning.

Denne Elizabeth Arden creme har en SPF beskytter på 15, hvilket er tilstrækkeligt i det danske sommervejr. Har du sensitiv hud, bør du dog overveje en creme med højere beskyttelse mod solens stråler.

Før du køber en ny ansigtscreme med solfaktor

Før du køber en ansigtscreme med solfaktor, kan det være en god idé at læse lidt om, hvad det egentlig er for noget det der SPF, hvor høj solfaktor du har behov for, og hvorfor dagcreme med SPF er et bedre valg end traditionel solcreme.

Hvad er en dagcreme med SPF beskyttelse?

Dagcreme med SPF beskyttelse er dagcreme med solbeskyttelse. Det vil sige, at du kan spare solcremen i ansigtet og i stedet vælge at bruge en dagcreme med SPF.

Fordelen ved dén løsning er dels, at du undgår fedtede solcremer i ansigtet, og at du samtidig kan pleje din hud på den bedst mulige måde, da du får glæde af dagcremens egenskaber, der er tilpasset din hud.

Mange solcremer er nemlig udelukkende udviklet til at beskytte huden mod solen. Det kan i og for sig også være fint, men hvis ikke cremen passer til din hudtype, kan den gøre skade på andre områder.

Du risikerer for eksempel at få mere uren eller fedtet hud, hvis du bruger en kropssolcreme i ansigtet.

Hvorfor er det vigtigt at have en dagcreme med solbeskyttelse?

Dagcreme med solbeskyttelse er vigtig i sommerhalvåret, hvor solens stråler kan skade huden – eller når du skal på ferie et sted, der er mere solrigt end i Danmark.

Sundhedsstyrelsen anbefaler brug af solcreme, når UV-indekset er på 3 eller mere.

I Danmark er det typisk fra april til september, mens det i andre lande kan være så højt året rundt. Det gælder også på skiferien.

Hvor effektiv er en SPF dagcreme sammenlignet med solcreme?

Solfaktoren indikerer, hvor meget SPF, en creme indeholder. En solcreme med SPF15 og en dagcreme med SPF15 vil altså indholde samme mængde SPF og dermed beskytte lige godt imod solen.

Forskellen ligger i, hvad cremen ellers indeholder. En solcreme vil typisk have en mere simpel formel, da dens primære – og måske eneste – funktion er at beskytte huden mod solens stråler.

En dagcreme med SPF har derimod nogle andre primære egenskaber såsom at forebygge tør eller fedtet hud eller have en anti age effekt. Her er solbeskyttelsen altså en tilføjelse til et hudplejeprodukt, der er tilpasset din hud.

Uanset, om der er tale om solcreme eller dagcreme med solbeskyttelse, er det bedste valg et produkt, der både beskytter mod UVA- og UVB-stråler.

Er dagcreme med SPF nok?

Dagcreme med solfaktor er altså akkurat lige så virkningsfuld som en solcreme, så længe solfaktor og mængde er den samme.

Det kan dermed godt være, at du om sommeren skal bruge en smule mere dagcreme, end det er nødvendigt om vinteren for at være dækket godt nok i forhold til solbeskyttelse.

Derudover skal du huske på, at solfaktor har en begrænset virkning. Det er altså ikke nok at smøre dagcreme med SPF på om morgenen, inden du lægger makeup, og så tro, at din hud er beskyttet hele dagen.

Som udgangspunkt bør du som minimum påføre et nyt lag, hvis du har svedt, badet eller tørret dig med et håndklæde.

Hvor længe solcreme holder, hvis der ikke er ydre påvirkninger, er meget forskelligt fra produkt til produkt, men ved ophold i solen, bør du påføre ny creme med 3-4 timers mellemrum for at være på den sikre side.

Derudover er det vigtigt at kombinere dagcreme med SPF med solcreme til kroppen og øvrig solbeskyttelse såsom solbriller, solhat og skygge i de timer på dagen med mest sol.

Hvilken SPF styrke skal du vælge?

Når du skal købe dagcreme med SPF, skal du tage stilling til, hvilken solfaktor du skal bruge. Typisk vil du kunne vælge mellem solfaktor 15, solfaktor 30 og solfaktor 50. Men enkelte produkter tilbyder anden solfaktor som for eksempel 40.

Dagcreme med solfaktor 15

Dagcreme med solfaktor 15 er ofte nok til dig, der har en almindelig hudtype og opholder dig i Danmark.

Dagcreme med solfaktor 30

Dagcreme med solfaktor 30 er god til ferier i sydens sol eller til dig, der har rødmende, lys eller sensitiv hud.

Dagcreme med solfaktor 50

Dagcreme med solfaktor 50 er bedst til dig, der har meget sensitiv og lys hud, og til rejser til lande med meget høj UV-faktor. Solfaktor 50 anbefales også til børn.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er det vigtigt at beskytte huden mod solen?

Får din hud for meget sol, kan den blive skadet. Det kan komme til udtryk i rødme, skoldning og i værste tilfælde forbrænding.

På længere sigt kan solskader give pigmentforandringer, rynker, karsprængninger og hudkræft. Det er derfor vigtigt at beskytte huden mod solen; for eksempel ved hjælp af en dagcreme med solfaktor.

Læs mere: Hvad virker mod rynker?

Hvor høj SPF skal man bruge?

Hvor høj SPF, du bør bruge i din dagcreme med solfaktor, afhænger af årstid, hudtype og hvor du befinder dig. I Danmark er en dagcreme med solfaktor 15 typisk nok, mens du bør vælge minimum solfaktor 30, hvis du skal til sydligere himmelstrøg eller har meget lys eller sart hud.

Kan solcreme bruges som dagcreme?

Din dagcreme bør være tilpasset din hudtype og eventuelle hudproblemer. Derfor vil det sjældent være en god løsning at udskifte dagcremen med solcreme.

Huden i ansigtet er desuden mere sensitiv end huden på kroppen, og derfor bør du som minimum vælge en ansigtssolcreme, men det bedste valg er en god dagcreme med solfaktor.

Hvad er SPF i creme?

SPF står for Sun Protection Factor. På dansk Solfaktor. Du kender SPF fra solcreme, men der findes efterhånden også et meget bredt udvalg af andre hudprodukter med SPF.

På den måde kan du fortsat nyde godt af dagcremens gode egenskaber, når det bliver sommer.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.