Hår

Bedste øjenbrynsfarve (TEST): Farv bryn derhjemme

Leder du efter den bedste øjenbrynsfarve til dine bryn? Så se vores valg her.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste øjenbrynsfarve

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Mørke, flotte øjenbryn giver en god indramning af ansigtet. Er du utilfreds med facon eller nuance, kan du med fordel farve dine bryn med øjenbrynsfarve.

Fordelen ved øjenbrynsfarve er, at den holder længe, og at du er fri for at bruge tid på at ramme den rigtige facon med øjenbrynsblyanten hver morgen foran spejlet. Derudover er det væsentligt billigere at farve dine øjenbryn selv end at få det gjort hos en professionel.

Vi har samlet de bedste øjenbrynsfarver på markedet til dig her. Det giver dig et godt udgangspunkt for at vælge dén øjenbrynsfarve, der passer til dit behov i forhold til farve, nuance, holdbarhed og påføring.

Bedste øjenbrynsfarve

Nedenfor kan du læse om 5 af de bedste øjenbrynsfarver på markedet.

Bedste brune øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

Bedste sorte øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve

Bedste brunsorte farve

Hanne Bang Brynfarve Brunsort

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

Populær pg professionel vippe- og øjenbrynsfarve, der har en imponerende holdbarhed på op til 6 uger.

Bedste egenskaber

 • Farv: brun
 • Holdbarhed: op til 6 uger
 • Bestseller

Ønsker du et langtidsholdbart resultat, er Refectocil Nr. 3 den måske bedste øjenbrynsfarve på markedet. I hvert fald hvis du ønsker brune bryn. Farven kan også bruges til vipperne, så bryn og vipper matcher i farve.

Det er ikke helt uden grund, at netop denne øjenbrynsfarve er den mest solgte på markedet. Den har nemlig en holdbarhed på helt op til 6 uger, hvilket er meget for øjenbrynsfarve til hjemmebrug. Netop denne øjenbrynsfarve bruges også af professionelle.

Vær opmærksom på, at farven skal opblandes med en særlig Refectocil væske eller creme, der skal købes særskilt.

Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve

Professionel sort øjenbrynsfarve, der også kan bruges derhjemme. Holdbarhed på op til 6 uger.

Bedste egenskaber

 • Farve: sort
 • Holdbarhed: op til 6 uger
 • Bestseller

Mange bryn- og vippeteknikere samt frisører gør brug af farver fra Refectocil på grund af deres lange holdbarhed på op til 6 uger. Men du kan også med fordel købe farverne og bruge derhjemme.

Farverne fra Refectocil er letanvendelige og fås i flere nuancer. Nr. 2 er såkaldt blåsort, men tenderer dog mest til glansfulde sorte bryn. Nuancen skifter afhængigt af, hvor længe farven får lov at sidde i, inden den vaskes ud.

Vær opmærksom på, at øjenbrynsfarve fra Refectocil skal opblandes i væske eller creme fra samme mærke, som skal tilkøbes.

Hanne Bang Brynfarve Brunsort

Hanne Bang Brynfarve Brunsort

Nem øjenbrynsfarve til hjemmebrug, der inkluderer både væske til opblanding samt plejende balsam.

Bedste egenskaber

 • Farve: brun
 • Væske medfølger
 • Inkl. plejende balsam

Farver du bryn ofte, er denne øjenbrynsfarve fra Hanne Bang et godt valg. Der er nok til cirka 20 x farvning af bryn i en brun farve. Alt, du skal bruge, medfølger i sættet, så du skal ikke bekymre dig om tilkøb.

Udover selve farve, væske, opblandingsskål og applikator til påføring, medfølger der også øjenbrynsbørste og en plejende balsam, som giver glans og fugt til brynene. Balsamen kan bruges efter farvning, men kan også med fordel bruges til løbende styling.

Denne øjenbrynsfarve er hurtigvirkende og skal ikke sidde mere end 3-5 minutter afhængigt af den ønskede nuance.

Hanne Bang Brynfarve Brun

Hanne Bang Brynfarve Brun

Brunsort øjenbrynsfarve med alt inkluderet til at farve bryn derhjemme. Indeholder også plejende balsam.

Bedste egenskaber

 • Farve: brunsort
 • Væske medfølger
 • Inkl. plejende balsam

Hvis det skal være hurtigt og nemt, er denne øjenbrynsfarve fra Hanne Bang et godt valg. Farven er mørkebrun (brunsort), og der medfølger både farve, væske til opblanding samt blandeskål og applikator i pakken.

Det er et optimalt sæt til dig, der farver bryn på fast basis, da der er til hele 20 x farvning af bryn i én pakke.

Udover selve farve og tilbehør, medfølger der også en plejende balsam til brug efterfølgende. Balsamen kan med fordel også bruges til løbende pleje og styling.

Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown

Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown

Midlertidig øjenbrynsfarve med et par dages holdbarhed. Nem påføring.

Bedste egenskaber

 • Farve: brun
 • Nem påføring
 • Holdbarhed: 3 dage

Denne smarte øjenbrynsfarve er en mellemting mellem den klassiske øjenbrynsblyant og så øjenbrynsfarve.

Maybelline kalder det for semi-permanent øjenbrynsfarve, da det har en holdbarhed på 3 dage. Til gengæld skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt farven smitter af på huden.

Farven påføres som en flydende øjenbrynsblyant. Derefter skal den tørre i cirka 2 timer. Efter de 2 timer kan det tørre lag pilles af, og indenunder ses det semi-permanente resultat, som holder i 3 dage.

Har du travlt, kan du pille farven af tidligere, men i så fald vil resultatet ikke holde lige så længe.

Dette skal du vide om øjenbrynsfarve

Øjenbrynsfarve er en skøn måde at give ansigtet lidt kant – og du er fri for at stå og bruge tid på at farve bryn med en øjenbrynsblyant om morgenen, inden du skal ud af døren.

Farverne kan tones i mange nuancer, afhængigt af type og trækketid, og du kan dermed nøjes med at tone din naturlige hårfarve i øjenbrynene i en mørkere nuance – eller du kan skifte farve på øjenbrynene, så de matcher den farve, du farver dit hår i.

Hvad gør øjenbrynsfarve specielt?

Det specielle ved øjenbrynsfarve er, at det er skånsomt nok til at kunne blive brugt i øjenområdet.

Ofte kan du også købe kombineret vippe- og øjenbrynsfarve, hvilket også er medtaget i testen her. På den måde er du sikret et produkt, som også kan bruges nær den sarte hud omkring øjnene.

Øjenbrynsfarve kan desuden fås med meget lang holdbarhed på op til 6 uger. Det svarer til, hvis du får farvet bryn professionelt – og det er da også profesionelle farver, du med fordel kan købe til hjemmebrug.

Kan man bruge hårfarve som øjenbrynsfarve?

Det kan måske være tillokkende at bruge hårfarven i brynene, nu du alligevel er i gang med håret på hovedet. Og så passer nuancen jo også. Men du bør som udgangspunkt holde dig fra at bruge hårfarve som øjenbrynsfarve.

Hårfarve er ikke udviklet til brug i øjenområdet og kan være skrapt for den sarte hud omkring øjnene. Dermed risikerer du rødme, udslæt og kløe, hvis du forsøger dig med farve i brynene, der ikke er udviklet til formålet.

Derudover kan hårfarve være sværere at få af huden end brynfarve. Og du risikerer dermed at få farvet huden under og omkring brynene, så brynene ikke får den ønskede farve og facon.

Kan man bruge vippefarve til øjenbryn?

Det er en dårlig idé at bruge hårfarve til øjenbryn, men hvad med vippefarve? Det er en helt anden sag, da vippefarve er udviklet til brug i øjenområdet.

Derfor kan du som udgangspunkt sagtens bruge vippefarve til øjenbrynene – og blot følge den trækketid, der står på æsken.

En del farver er faktisk kombineret vippe- og øjenbrynsfarver. Det vil sige, at de er udviklet til brug i både øjenvipper og øjenbryn.

Ønsker du at matche farven på vipper og øjenbryn er det en god idé at bruge præcis samme type farve begge steder. Farver fra forskellige producenter kan nemlig variere; også selvom farven hedder det samme.

Kan man farve brynene derhjemme?

Du kan sagtens bruge øjenbrynsfarve derhjemme. Faktisk kan du købe den samme farve til øjenbryn, som vippe- og brynteknikere samt frisører også bruger. Med lidt øvelse kan du altså farve brynene derhjemme med professionel farve – til en brøkdel af prisen.

Vær opmærksom på kun at bruge farve, der er udviklet til brug i øjenbrynene. Vil du være sikker på et særligt skånsomt produkt, kan du med fordel vælge en farve, der er udviklet til både vipper og bryn.

Når du farver bryn, er det vigtigt ikke at ramme huden omkring brynene, da farven kan være svær at få af igen. Læs eventuelt trin-for-trin guiden “Sådan farver du øjenbryn derhjemme” længere nede på siden her, så du er sikret flotte bryn.

Kan man fjerne øjenbrynsfarve?

Hvis dine bryn er blevet for mørke, er der desværre ikke meget at gøre. Du kan ikke fjerne farven igen.

Der findes mange forskellige mere eller mindre gode råd om acetone og opvaskemiddel med bagepulver.

Dog risikerer du at skade dine øjenbryn mere end du redder dem. Det gælder også, hvis du gnider for meget på dem. Du risikerer, at hårene i brynet knækker, og du dermed får huller i brynet.

Hvilken farve skal du vælge?

Når først du har farvet brynene med en god øjenbrynsfarve, hænger du på resultatet i flere uger. Derfor er det en god idé at vælge en farve og nuance, der klæder dig og passer til dit ansigt.

Som udgangspunkt bør du vælge en farve, der passer til din hårfarve. Fra naturens side matcher hår og øjenbryn typisk. Derfor kan det virke voldsomt at farve brynene sorte, hvis håret er helt blond.

Har du lyse bryn, kan du med fordel vælge også at farve dit hår – eller i stedet markere dine bryn med en lysere brun øjenbrynsfarve, så nuancen ikke er så langt fra hårfarven.

Kolde farver og toner

De kolde farver og toner – når det kommer til øjenbrynsfarve – er typisk farver med blå nuancer. Her vil det altså typisk være sorte farver.

Varme farver og toner

De varme farver og toner – når det kommer til øjenbrynsfarve – er typisk farver med rødlige eller gyldne nuancer. Her vil det typisk være brune farver.

Det bedste resultat fås som regel ved at holde sig til enten varme eller kolde farver og undertoner. Det gælder både for hårfarve, øjenbrynsfarve, vippefarve, hudtone og øjenfarve.

Det betyder blandt andet, at det kan se “forkert” ud, hvis du har blåsort hår og gyldenbrune øjenbryn eller blond hår og sorte øjenbryn. Nuancerne matcher simpelthen ikke. Resultatet bliver unaturligt.

Farv øjenbryn i en farve og tone, der passer til din hårfarve og hudtone. Det giver flotte øjenbryn, der komplimenterer dit udseende bedst muligt.

Sådan farver du øjenbryn derhjemme

Det er nemt og billigt at bruge farve til bryn derhjemme, og det kræver ikke engang særlig meget øvelse.

Vær opmærksom på, at du altid bør følge den medfølgende brugsanvisning, da brugen af de enkelte øjenbrynsfarver kan variere fra nedenstående.

 1. Rens bryn og området omkring brynene grundigt. Også selvom du ikke har makeup på. Overskydende olie fra hud og hudplejeprodukter skal fjernes inden brug af øjenbrynsfarve.
 2. Tør brynene, så de er helt tørre, inden du påfører farve.
 3. Red brynene med en øjenbrynsbørste, så hårene ligger rigtigt.
 4. Opbland farven efter de anviste forhold. Farve skal typisk blandes med en særlig væske, der enten medfølger eller skal tilkøbes, afhængigt af produktet.
 5. Påfør vaseline omkring brynene. Det gør det nemmere at fjerne overskydende farve fra huden efterfølgende.
 6. Påfør farven på brynene med den medfølgende applikator. Vær forsigtig og sørg for at ramme alle brynhår – uden at ramme huden omkring selve brynene.
 7. Lad farven sidde i den angivne trækketid. En kort trækketid giver et lysere resultat end en længere trækketid.
 8. Fjern overskydende farve med en vatrondel. Brug en tør vatrondel, så den kan suge farven. Efterfølgende kan en våd vatrondel bruges til at tørre det resterende farve af.
 9. Sørg for at være omhyggelig med at fjerne farve på huden omkring brynene. Jo længere farven får lov at sidde på huden, des sværere er den at fjerne efterfølgende.
 10. Er der kommet farve på huden, kan du som regel fjerne det (meste) med enten et olieholdigt hudplejeprodukt eller madolie på en vatrondel.

Efter få minutter er du den heldige ejer af et par flotte og fyldige bryn, der indrammer dit ansigt på smukkeste vis.

Gode tips til at farve sine øjenbryn

Inden du kaster dig ud i at farve øjenbryn derhjemme, er det en god idé at læse trin-for-trin guiden ovenfor og de gode råd nedenfor. Det giver det bedste udgangspunkt for et sæt øjenbryn, som du bliver glad for.

Vælg først og fremmest den bedste øjenbrynsfarve, du kan få fat i. Et godt produkt giver bedre vilkår for et godt resultat.

Pluk brynene en dag i forvejen

Det er er en god rettesnor med velplukkede bryn, der nogenlunde viser den facon, du ønsker at farve øjenbryn i.

Det kan dog irritere huden en smule at plukke øjnebryn. Derfor bør du gøre det dagen i forvejen, så ikke huden bliver irriteret lige inden, du påfører øjenbrynsfarve. Vokser du bryn, bør du gøre det to dage i forvejen.

Pluk dine bryn i den facon, du ønsker, de farvede øjenbryn skal være.

Følg brugsvejledningen grundigt

Der er forskel fra produkt til produkt, når det kommer til øjenbrynsfarve. Især i forhold til trækketid. Du bør derfor altid læse brugsvejledningen og følge den for det enkelte produkt.

Nogle øjenbrynsfarver skal kun sidde i 3 minutter, mens andre skal sidde i 10. Du risikerer et alt for mørkt resultat, hvis du ikke følger brugsvejledningen.

Påfør kun farve på øjenbrynene

Har du et tyndt bryn, kan det måske være fristende at farve brynene i en lidt tykkere form. Dog skal du være opmærksom på, at farven jo skal fjernes fra dine bryn efter trækketiden.

Det betyder, at farven på huden kan få en anden nuance end farven i brynene. Og det er ikke nødvendigvis at foretrække. Farven på huden omkring dine bryn kan desuden være svær at fjerne efterfølgende, hvis du ikke er tilfreds.

Det giver typisk et bedre resultat at gro lidt tykkere bryn over tid ved at undlade at plukke dem så meget og desuden booste dem med øjenbrynsserum.

Overhold trækketiden

Fjerner du overskydende farve fra dine øjenbryn før tid, får du ikke et lige så mørkt resultat. Omvendt får du et alt for mørkt resultat, hvis du overskrider trækketiden. Du bør derfor som udgangspunkt altid følge den angivne tid.

Er der tale om et tidsinterval på for eksempel 5-10 minutter, er det altid en god idé at holde trækketiden til den korte side første gang, du bruger produktet. Det er nemmere at gøre dine bryn mørkere ved at give dem en tur til end at gøre dem lysere, hvis de blev for mørke.

Faktisk er der ikke meget at gøre, hvis dine øjenbryn bliver for mørke. Det er bare om at vente på, at farven aftager over de næste dage og uger.

Pas på tøj og håndklæder

Ligesom hårfarve suges øjenbrynsfarve hurtigt ind i bomuld og andre typer af stof. Derfor er det en god idé at tage et forklæde på eller hænge et gammelt håndklæde omkring skuldrene, når du skal farve øjenbryn.

Når du efterfølgende vasker hænder, er det vigtigt at få renset al farve af hænderne, inden du tørrer dem i et håndklæde. Da selv en lille smule restfarve vil sætte sig i håndklædet.

Vær desuden opmærksom på, at øjenbrynsfarven er helt tør, inden du hiver en bluse over hovedet – eller at du som minimum er opmærksom på ikke at ramme dine øjenbryn.

Pas på huden med vaseline

Det er nemmere at forebygge at få øjenbrynsfarve på huden, end det er at fjerne det efterfølgende.

Inden du begynder at farve dine øjenbryn, kan du med fordel smøre et godt lag vaseline rundt om hvert øjenbryn, så du indrammer dén del, du gerne vil have farvet.

Den olieholdige vaseline modvirker, at farven trænger ind i huden, hvis du rammer ved siden af. Dermed kan du nemt tørre både farve og vaseline af, når trækketiden for øjenbrynsfarven er ovre.

Fordele ved at farve øjenbryn derhjemme

Der er mange fordele ved at farve øjenbryn derhjemme frem for at tage til bryn- og vippetekniker eller frisør.

 • Du sparer tid på at tage til og fra klinikken
 • Du behøver ikke at vente på en ledig tid
 • Du kan farve dine bryn, når det passer dig – også om aftenen
 • Du kan farve dine bryn impulsivt
 • Det er meget billigere at farve øjenbryn derhjemme
 • Den bedste øjenbrynsfarve holder op til 6 uger
 • Du kan hurtigere reagerer, hvis der er kommet farve på huden omkring dine øjenbryn
 • Du kan eksperimentere med nuancer i forhold til trækketid fra gang til gang

Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du ikke får ramt huden omkring dine øjenbryn, når du farver dem. Og hvis uheldet er ude; at du får fjernet farven hurtigst muligt.

Det sker dog også, at frisører og andre professionelle får ramt huden omkring dine øjenbryn – og hvis ikke de får rettet op på skaden med det samme, går der yderligere med tid, inden du når hjem og selv får mulighed for at gøre noget ved problemet, da farven er trukket ekstra godt ind i huden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid holder farvning af bryn?

Holdbarheden på farve til øjenbryn varierer fra produkt til produkt. Nogle farver holder kun et par dage, mens den bedste øjenbrynsfarve holder op til 6 uger.

Hvordan får man øjenbrynsfarve af huden?

Det bedste er at fjerne øjenbrynsfarve fra huden med det samme. Jo længere, det sidder, des sværere er det at fjerne. Typisk kan olieholdige hudplejeprodukter fjerne overskydende farve på huden omkring dine bryn.

Kan jeg bruge øjenbrynsserum på farvede bryn?

Du kan med fordel bruge øjenbrynsserum til farvede øjenbryn. Det plejer øjenbrynene og får farven til at holde længere.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.