Hår

De 8 bedste øjenbrynsserum til de fyldige bryn (TEST)

Her er de bedste øjenbrynsserum til fyldige bryn.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste øjenbrynsserum

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Det er blevet in med kraftige og fyldige bryn. Det er dog langt fra os alle, der er velsignet med denne form for tætte, naturlige bryn.

Derudover oplever mange af os følgerne fra den tidligere mode med meget spinkle og tynde bryn.

Overplukkede bryn nedsætter nemlig hårproduktionen over tid, og det giver mere permanente følger i form af en mere sparsom hårvækst, der gør det svært at pryde ansigtet med fyldige, flotte øjenbryn.

Heldigvis er det ikke bare “bad luck”. En god øjenbrynsserum kan nemlig gøre underværker for tynde øjenbryn.

I testen her præsenterer vi dig for 8 af de bedste øjenbrynsserum på markedet. Det giver dig det bedste udgangspunkt for at vælge et produkt, der giver flotte, fyldige bryn.

Bedste øjenbrynsserum

Nedenfor har vi samlet 8 af markedets bedste øjenbrynsserum, så du kan få sunde og fyldige øjenbryn med en meget lille indsats.

God til prisen

Optim-Eyes Lashes & Brows

Vækststimulerende

Nanobrow Eyebrow Serum

M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum

M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum

Øjenbrynsserum med aktive ingredienser, der hjælper overplukkede bryn tilbage på rette kurs.

Bedste egenskaber

 • Til overplukkede øjenbryn
 • Dermatologisk testet
 • Indeholder aktive ingredienser

Til dig med sensitiv hud og tynde øjenbryn, er M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum et godt serum, da det er dermatologisk testet.

Produktet er udviklet særligt til dig med overplukkede øjenbryn, der trænger til at booste væksten. Udover en effektiv vækstøgning, hjælper de aktive stoffer også med at styrke og give volume til brynene.

Dette serum skal kun bruges 1 gang dagligt. Det anbefales at blive brugt til aften på rene og tørre bryn inden sengetid. Lad det tørre helt, inden du lægger makeup eller bruger andre skønhedsplejeprodukter.

Revitalash Revitabrow Advanced Eyebrow Conditioner

Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner

Serum med klinisk dokumenteret effekt, der er fyldt med aktive ingredienser til dig, der ønsker ekstra fyldige øjenbryn.

Bedste egenskaber

 • Giver ekstra kraftige øjenbryn
 • Indeholder biotin, peptider og planteekstrakter
 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Vegansk

Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner er til den lidt dyrere side, men du får til gengæld valuta for pengene til dine øjenbryn.

Serummet er særligt udviklet til at give meget fyldige og buskede øjenbryn via en aktiv ingrediensliste, som blandt andet indeholder peptider, planteekstrakter og biotin.

Der er endda dokumentation på effekten, så du er sikret et produkt, der rent faktisk gør en forskel. Produktet er ydermere fri for parabener, og så er det vegansk.

Dette eyebrow growth serum skal kun bruges en enkelt gang dagligt – helst til aften inden sengetid – på rene og tørre bryn. Hurtigt vil du opleve en synlig effekt på sparsomme øjenbryn eller sågar tykkere bryn, selvom du i forvejen har kraftige bryn.

Optim-Eyes Lashes & Brows

Optim-Eyes Lashes & Brows

Smart 2-i-1 produkt, der både kan bruges til vipper og bryn, og som stimulerer væksten, plejer og beskytter.

Bedste egenskaber

 • Kombination af vippe- og øjenbrynsserum
 • Indeholder både serum og primer
 • Testet af øjenlæger

Vil du gerne både booste vipper og bryn, er dette serum oplagt til formålet.

Produktet består af 2 trin:

Trin 1 er serum, der påføres både bryn og vipper. Serummet stimulerer hårene til at vækste og modvirker tab af vipper og bryn.

Trin 2 er primer, der også påføres både bryn og vipper. Primeren giver et øjeblikkeligt resultat, der gør brynene mørkere og skaber fyldigere øjenbryn og vipper.

Du er altså sikret kraftigere hårvækst på sigt, men får også fine bryn her og nu. Dine øjenbryn og vipper vil takke dig.

Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum

Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum

Få sundere og fyldigere bryn og vipper med dette naturlige, økologiske og veganske serum.

Bedste egenskaber

 • Kombination af vippe- og bryn serum
 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Økologisk og vegansk

Baseret på økologiske og naturlige ingredienser, får du her et serum til øjenbryn og øjenvipper, der skaber fylde og synlige resultater.

Serummet er baseret på et særligt algeekstrakt fra området omkring Tahiti, der har effekt med dokumenteret virkning på hårvækst- og fylde på bare 6-8 ugers brug.

Udover algeekstraktet, indeholder serummet også E-vitamin og forskellige naturlige olier, der tilsammen giver en unik formel, der plejer og beskytter vipper og bryn.

Da serummet dels er baseret på naturlige og økologiske ingredienser og desuden er parfumefrit og uden skadelige ingredienser, er det også oplagt til dig med sart hud.

Superb Eyebrow Enhancing Serum

Superb Eyebrow Enhancing Serum

Denne brow enhancer er plantebaseret med klinisk dokumentation på sundere og fyldigere øjenbryn.

Bedste egenskaber

 • Giver sunde og fyldige øjenbryn
 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Plantebaseret og økologisk

Vil du gerne værne om både dig selv og om miljøet, er dette plantebaserede og økologiske øjenbrynsserum et rigtig godt valg.

Du slipper for skadelige stoffer og får til gengæld en masse gode og dokumenterede effekter ud fra aktive og naturlige ingredienser såsom aloe vera, peptider, forskellige olier, hyaluronsyre, antioxidanter og E-vitamin.

Serummet tilfører masser af fugt, som det samtidig hjælper brynet til at binde. Derudover beskytter det mod udefrakommende faktorer såsom frie radikaler og UV, og så sikrer serummet optimale vækstvilkår.

Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum

Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum

Dette øjenbrynsserum fremmer cellefornyelsen og giver mørke, flotte og fyldige øjenbryn.

Bedste egenskaber

 • Giver fyldigere og mørkere bryn
 • Synlig effekt på 2 uger
 • Vegansk

Xbrow Eyebrow Conditioner er vegansk og med mange naturlige urter og ingredienser. Det er udviklet med det formål at booste cellefornyelsen, så hårvæksten øges, og de enkelte hårstrå styrkes.

Allerede efter 2 uger ses de første synlige resultater, og efter bare en måneds brug, har du både tætte og fyldige øjenbryn. Det er dermed et produkt, der har meget hurtig virkning sammenlignet med andre øjenbrynsserummer.

Det anbefales at bruge produktet én gang dagligt på rene bryn, og der er cirka til 3 måneders brug i en flaske.

Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum

Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum

Vegansk serum til øjenbryn, der med sin unikke formel giver fyldigere og kraftigere bryn.

Bedste egenskaber

 • Rig på antioxidanter og peptider
 • Resultat på 8-16 uger
 • Uden hormonforstyrrende stoffer

Leder du efter en vegansk bryn serum, der styrker brynene og efterlader dig med kraftige og tykke bryn, er denne variant måske sagen.

Udover at være vegansk og uden hormonforstyrrende stoffer, er den rig på vigtige peptider og antioxidanter – og den lover synlig effekt på 8-16 ugers brug.

Det anbefales at bruge dette eyebrow growth serum to gange dagligt på rene bryn. Gerne morgen og aften.

Nanobrow Eyebrow Serum

Nanobrow Eyebrow Serum

Effektivt øjenbryn serum med vækststimulerende agenter og antioxidanter, der booster hårvæksten og modvirker hårtab.

Bedste egenskaber

 • Til hårtab og overplukkede bryn
 • Indeholder vækststimulerende agenter
 • Tilfører glans og elasticitet

Nanobrow Eyebrow Serum er et aktivt øjenbryn serum, der modvirker hårtab og stimulerer brynene til at vokse og blive kraftigere. Derudover tilføres fugt, der giver elasticitet, samt fine øjenbryn med naturlig glans.

Produktet indeholder plejende ingredienser, antioxidanter og vækststimulerende agenter, der reparerer brynstrukturen og ændrer dine tynde bryn til kraftige og fyldige bryn.

Dette øjenbryn serum bør bruges på daglig basis i 2 måneder, hvorefter resultatet holdes ved lige ved brug 2-3 gange ugentligt fremadrettet.

Dette skal du vide om øjenbrynsserum

Uanset, om du fra naturens side er velsignet med flotte øjenbryn eller ej, kan du i løbet af dit liv få behov for serum til øjenbryn.

Det kan være efter en periode med lidt for ivrig plukning, sygdom, stress eller hormonelle forandringer; for eksempel i forbindelse med graviditet og amning.

Nedenfor kan du læse alt, du har behov for at vide om øjenbrynsserum – også kaldet eyebrow growth serum – så du har det bedste grundlag for at vælge netop det serum, der passer til dit behov.

Hvad er øjenbrynsserum?

Øjenbrynsserum er et serum til øjenbryn, der stimulerer vækst og fylde og/eller plejer og styrker de eksisterende hår.

De fleste typer af øjenbrynsserum påføres med en medfølgende børste, der i nogle tilfælde minder om en lille pensel og i andre tilfælde i højere grad ligner en børste, der kendes fra mascara.

Generelt for forskelige typer af øjenbrynsserum er, at de alle indeholder ingredienser, der enten plejer og beskytter brynene eller stimulerer hårvæksten; nogle indeholder endda en kombination.

Når du vælger serum til øjenbryn er det dermed vigtigt at vælge et produkt, der passer til dit behov. Vil du gerne have kraftigere øjenbryn, booste hårvæksten så du får naturlige øjenbryn efter en periode med sygdom eller overplukning, eller vil du gerne af med skaldede pletter i kampen om tættere øjenbryn?

Hvem skal bruge øjenbrynsserum?

Øjenbrynsserum er fortrinsvis til dig, der gerne vil have flotte øjenbryn. Uagtet, om det betyder kraftigere øjenbryn, en øget vækst eller bare velplejede bryn med glans.

Serum til øjenbryn kan også med fordel bruges til dig, der har mistet nogle af dine bryn på grund af sygdom, stress, medicin eller hormonændringer.

Der er nemlig mange af os, der oplever ændringer i vores bryns vækst i løbet af livet, da netop øjenbrynene er meget påvirkelige.

De fleste, der bruger øjenbryn serum, har et ønske om kraftigere og mere buskede øjenbryn, som er moden netop nu.

Hvem skal ikke bruge øjenbrynsserum?

Mange kan have glæde af øjenbrynsserum. Du bør dog ikke bruge det, hvis du i forvejen har meget kraftige og fyldige bryn og ikke har et ønske om mere kraftige øjenbryn.

Du bør heller ikke bruge det, hvis du har eksem, udslæt, solskader eller anden ubalance i hudens overflade i øjenområdet.

Gravide frarådes at bruge øjebrynsserum, der er prostaglandinbaseret. Er du gravid, bør du tjekke op på varedeklarationen, inden du bruger serum.

Være også opmærksom på, at nogle typer af serum til øjenbryn kan indeholde allergifremkaldende stoffer.

Er øjenbrynsserum farligt?

Øjenbrynsserum er ikke som udgangspunkt farligt. Nogle produkter kan indeholde såkaldte prostaglandiner som er et vækstøgende middel, der også benyttes i visse lægemidler.

Prostaglandiner kan i nogle tilfælde have uønskede bivirkninger i form af tørhed i øjenområdet, kløe og hævelser, samt i sjældnere tilfælde varige pigmentforandringer i øjet.

Selvom det kan lyde “farligt”, bør du have in mente, at stoffet er godkendt i medicin.

Skønheds- og plejeprodukter såsom øjenbrynsserum (og øjenvippeserum) skal dog ikke igennem samme godkendelsesproces og skal heller ikke – som lægemidler skal – oplyse om eventuelle bivirkninger.

Virker øjenbrynsserum egentlig?

Et godt øjenbryn serum virker. Der er dog masser af mindre gode varianter på markedet. Det skyldes, at ethvert produkt i princippet kan kaldes øjenbrynsserum, da det ikke skal gennemgå særlige godkendelser. Det samme gælder eyelash serum.

Derfor handler det i høj grad om at vide, hvad det er for ingredienser i et øjenbrynsserum, der virker. Det kan du læse mere om i afsnittet længere nede.

Kan man bruge øjenbrynsserum til øjenvipper?

I nogle tilfælde kan du få kombineret vippe- og øjenbrynsserum, mens der i andre tilfælde er særskilte produkter til henholdsvis vipper og bryn fra samme serie.

Vipper og bryn er på mange områder ens. Vækstfasen er bygget op ens, omend faserne ikke er lige lange. Og hårfolliklerne fungerer også langt hen ad vejen ens i bryn og vipper.

Derudover er det de samme proteiner, der er byggeklodser for hårvæksten, ligesom det er de samme mineraler og vitaminer, der booster processen.

Derfor kan du i princippet godt bruge øjenbrynsserum til vipper – og omvendt. Du får ikke nødvendigvis den helt samme effekt ved at bruge brynserum til vipper som ved at købe et produkt, der er udviklet til vipper, men du får mange af de samme fordele.

Sådan virker øjenbrynsserum

Et øjenbrynsserum virker, hvis det indeholder virkningsfulde ingredienser. Det vil sige aktive ingredienser, der har en direkte eller inddirekte virkning på, at dine øjenbryn gror hurtigere.

Gode og virkningsfulde ingredienser er ingredienser, der er aktive. Det vil sige, at de ikke bare har en overfladisk “her og nu”-effekt, men at de trænger dybt ind og har en egentlig effekt på hårvæksten.

Nogle ingredienser hjælper kroppen til at optimere, andre stimulerer til at øge væksten, og andre igen nærer, plejer eller binder væske.

Hvilke ingredienser, du skal prioritere, afhænger af, om du blot ønsker kraftigere øjenbryn, eller om du også ønsker en hurtigere vækst, pleje af tørre og tynde bryn, eller om du blot ønsker pleje og glans til de eksisterende hår.

Aktive ingredienser

Biotin

Biotin (B7) er et B-vitamin, der bidrager til at nedbryde proteinerne i kroppen, så de kan optages og bruges. Det gælder blandt andet proteinerne keratin og kollagen, som er vigtige for hår; herunder øjenbryn.

Kroppen kan nemlig ikke bare bruge store proteiner, som kommer via kost eller kosttilskud. Proternerne skal nedbrydes til mindre peptider (kæder af aminosyrer), før kroppen kan få glæde af dem – og her kommer blandt andet Biotin ind i billedt.

Peptider

Peptider er proteiner, der er nedbrudt til mindre stykker, der kaldes kæder af aminosyrer.

Peptider i øjenbrynsserum har typisk enten til formål at stimulere produktionen af kollagen eller at stimulere hårvæksten.

Planteekstrakter

Planteekstrakter er en naturlig måde at tilføre dine øjenbryn sunde og nærende olier og ingredienser. Forskellige typer af olie, aloe vera og koffein er virkningsfulde ekstrakter, der med fordel kan vælges i øjenbrynsserum.

Fordelen ved planteekstrakter er, at ét ekstrakt ofte har et varieret indhold af vitaminer, mineraler og proteiner.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er et naturligt stof, du i forvejen har i kroppen. Stoffet hjælper blandt andet hud, bindevæv og hår til at binde fugt.

Hyaluronsyre i øjenbrynsserum har altså den effekt at hjælpe brynene til at holde på fugten, så de dermed ikke bliver tørre og knækker. Det giver også mere glansfulde og sunde bryn.

Øjenbrynenes vækstfaser

Dine øjenbryn vokser hele tiden. Og ligesom øjenvipperne har øjenbrynene en tilsvarende livscyklus, der består af følgende 3 faser:

 • Vækstfase: 30-45 dage
 • Hvilefase: 2-3 måneder
 • Nedbrydningsfase: 2-3 uger

Når et hår naturligt falder ud af dine øjenbryn, er det nye hår allerede på vej.

Sunde og flotte øjenbryn følger en cyklus, hvor huller i brynet undgås. Udefrakommende eller indefrakommende faktorer kan dog påvirke hårene, så de enten falder af for tidligt eller knækker.

Udefrakommende faktorer kan være vind og vejr, men det kan også være makeup og skønhedsprodukter med skadelige ingredienser.

Indefrakommende faktorer kan være sygdom, stress, uvarieret kost, for lidt vand eller hormonelle ubalancer.

Hvor hurtigt virker øjenbrynsserum?

Et aktivt øjenbrynsserum går ind og påvirker selve hårvæksten. Det er altså ikke en mirakelløsning, der giver et synligt resultat over natten.

Til gengæld er formålet et langvarigt resultat, hvor hårfolliklerne selv formår at øge produktionen og hårstråenes fylde.

Det afhænger af ingredienserne i et øjenbryn serum, hvor lang tid der går, inden du oplever effekt. Alligevel kan du godt regne med, at der går i hvert fald 6-8 uger, inden den første spæde effekt viser sig, og mellem 2 og 4 måneder, før du har det endelige resultat.

Netop fordi serummet indeholder ingredienser, der booster produktionen, vil det i mange tilfælde være nødvendigt at holde effekten ved lige. Ikke nødvendigvis på daglig basis, men ofte ved brug af serum et par gange om ugen.

Hvorfor vokser mine bryn ikke?

Når du har læst om øjenbrynets vækstfaser ovenfor, kan du måske undre dig over, at dine øjenbryn tilsyneladende vokser minimalt sammenlignet med gennemsnittet. Det kan der være flere årsager til:

 • Genetik
 • Overplukning
 • Sygdom
 • Medicin
 • Hormonelle forandringer

Genetik

Som med stort set alt andet, der har med din krop at gøre, bestemmes en del af genetik. Det vil sige, at helt genetisk vil nogle have hurtigere voksende bryn end andre; ligesom nogle har hurtigere voksende hår og negle.

Overplukning

Plukker du dine hår, vil hårfollikerne påvirkes over tid, så produktionen sættes ned. Det vil i praksis sige, at hvis du i flere år har plukket dine øjenbryn tynde, vil de med tiden få en tyndere facon.

Når moden så er som nu, hvor brynene helst skal være buskede – eller hvis du bare gerne vil have dine naturlige bryn tilbage – kan det være et problem, at hårfollikerne har sat produktionen ned.

Sygdom, medicin og hormonelle forandringer

Både sygdom, indtag af medicin og hormonelle forandringer (for eksempel i forbindelse med graviditet) kan have betydning for hårvæksten i øjenbrynene og andre steder.

I nogle tilfælde vil øjenbrynene vokse ud igen, når sygdommen aftager, medicinforbruget stoppes eller ændres, og de hormonelle forandringer ændres igen.

I andre tilfælde, hvis tilstanden har været langvarig, kan hårfollikerne påvirkes ligesom ved overplukning, så brynets nye facon bliver mere permanent.

Øjenbrynsserum kan hjælpe

Selvom hårfollikerne er påvirket, er der heldgivis hjælp at hente. Uanset om det skyldes overplukning eller sygdom. Hårfolliklerne kan nemlig sagten påvirkes til at sætte produktionen op igen – og det er mange typer af øjenbrynsserum netop udviklet til.

Vær dog opmærksom på, at ligesom produktionen er nedsat over tid, vil den også tage tid om at blive sat op igen. Derfor vil der i mange tilfælde gå 2-4 måneder med brug af serum, inden du opnår det ønskede resultat.

Sådan bruger du øjenbrynsserum

Som udgangspunkt bør du altid følge producentens anvisning, når du bruger pleje- og skønhedsprodukter, herunder øjenbrynsserum.

Generelt kan det siges, at øjenbrynsserum skal bruges således:

 1. Påfør serum på dine øjenbryn. Brynene skal være tørre og rene. Sørg for at ramme alle hårene
 2. Brug den medfølgende børste til at fordele serummet i begge bryn
 3. Sørg for at ramme alle øjenbrynshår
 4. Brug serum morgen og aften
 5. Lad serummet tørre, inden du eventuelt lægger makeup eller bruger øvrige hudpleje- og skønhedsprodukter nær brynene

Du bør desuden væbne dig med tålmodighed. Tykkere øjenbryn kommer ikke over natten. Ofte tager det flere måneder, før serummet giver de flotte bryn deres fulde potentiale.

Fordele ved øjenbrynsserum

Mens der er meget få – eller ingen – ulemper ved at forsøge sig med øjenbrynsserum for at forvandle tynde øjenbryn til kraftigere bryn, er der til gengæld en hel del fordele.

Fordelene ved øjenbrynsserum:

 • Det findes i alle prisklasser
 • Der er mange gode varianter at vælge imellem
 • Det er nemt at påføre på dine øjenbryn
 • Du kan få varianter, der er naturlige og økologiske
 • Du kan få varianter, der har en mere øjeblikkelig effekt
 • Du kan få varianter, der gør dine øjenbryn mørkere
 • Giver et mere udtryksfuldt look

En anden fordel ved øjenbrynsserum er, at det er et billigere (og ikke permanent) alternativ til kosmetiske tatoveringer.

Vil du pleje dine øjenbryn mest muligt, bør du vælge et serum til øjenbryn, der fortrinsvis består af naturlige ingredienser med aktiv effekt på hårvæksten, så hårvæksten øges, uden at du risikerer at påvirke huden omkring brynene.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg mine øjenbryn til at vokse ud igen?

Det bedste du kan gøre for at pleje, beskytte og styrke dine øjenbryn er at bruge øjenbrynsserum med gode, aktive og komplekse ingredienser.

Kan man bruge øjenvippeserum til øjenbryn?

Du kan i princippet godt bruge øjenvippeserum til øjenbryn. Udgangspunkterne for øget hårvækst er grundlæggende de samme. Nogle produkter vil også være markedsført som kombineret vippe- og øjenbryn serum.

Hvorfor må man ikke bruge øjenbryn serum hvis man er gravid?

Nogle typer af øjenbryn serum indeholder prostaglandin, som frarådes til gravide. Typer af serum til øjenbryn, som er baseret på naturlige ingredienser, kan typisk godt bruges af gravide.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.