Hår

Bedste skyllefarve (TEST): Farv håret med semi-permanent hårfarve

Vil du gerne farve håret, uden at det er permanent? Så er skyllefarve den perfekte løsning.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste skyllefarve

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Semi-permanent hårfarve er en genial løsning til at afprøve nye toner og nuancer og til at peppe kedeligt hår op. Det giver følelsen af et nyfarvet hår fuld af glans og blødhed.

Skyllefarver er mere skånsomme for håret end permanente hårfarver, og så fås de i et væld af farver og nuancer; lige fra de naturlige hårfarver til vilde pangfarver – og alt derimellem.

Vil du gerne give dig i kast med semi-permanente hårfarver, har vi i testen her udvalgt 6 af markedets bedste skyllefarver i forskellige farver og nuancer.

Uanset om du ønsker at skjule de grå hår i anledning af din runde fødselsdag, afprøve en ny hårfarve eller give din nuværende farve ny glans, kan du finde den helt rigtige skyllefarve til formålet.

Bedste skyllefarve

Nedenfor har vi samlet 6 af de bedste skyllefarver på markedet. Så uanset om du ønsker at give et friskt pust til blond hår, få en anden nuance af brun, eller afprøve en vild pangfarve, kan du finde en passende skyllefarve her:

Bedste brune skyllefarve

Milk_shake Cold Brown

Bedste toning skyllefarve

L’Oreal Prof. Dia Richesse

Bedste mørkende skyllefarve

Maria Nila Colour Refresh Cacao

Bedste violette skyllefarve

Wella Color Fresh Violet skyllefarve

Bedste vilde farver

Goldwell Elumen Serie

Milk_shake Cold Brown

Milk_shake Cold Brown skyllefarve

Genopfrisk hårets farve med en populær skyllefarve i en mørkebrun nuance med koldt skær.

Bedste egenskaber

 • Farve: mørkebrun med koldt skær
 • Holder 8-10 hårvaske
 • Velegnet til kemisk farvet hår

Mange frisører bruger skyllefarver fra Milk_shake. Og det er ikke uden grund. Udover en lækker konsistens og nem påføring, er der tale om en skyllefarve af høj kvalitet, der er udviklet til at nære og pleje håret.

Og så giver farverne uanede muligheder. En intens farve opnås ved at bruge farven alene, mens den kan tones til en mere afdæmpet nuance ved opblanding med farvecremen fra samme mærke.

Farven har en holdbarhed på 8-10 hårvaske, afhængigt af din hårtype- og farve, og den kan både bruges i naturligt hår og i kemisk farvet hår. Det bedste og mest holdbare resultat opnås ved brug i hår, der allerede er permanent farvet.

Wella Color Lightest Pearl Ash Blonde skyllefarve

Wella Color Lightest Pearl Ash Blonde skyllefarve

Skyllefarve til lyst hår, der er udviklet til at booste din naturlige hårfarve og give ekstra glans.

Bedste egenskaber

 • Farve: lys blond
 • Fri for ammoniak
 • Holder cirka 10 hårvaske

Denne skyllefarve er en såkaldt toningsfarve, der kan tone din egen blonde hårfarve i en anden nuance – eller blot give ekstra glans, som det kendes fra hårfarve og velplejet hår.

Farven er – modsat mange af de øvrige skyllefarver – udviklet til brug i hår, der ikke allerede er farvet. Det vil sige i dit naturlige hår.

Den egner sig udelukkende til brug i hår, der allerede er blond, da den ikke kan lysne mørkt hår. Til gengæld er der tale om en skånsom og plejende hårfarve, der er fri for ammoniak, og som yder rigeligt med shine til håret.

L'Oreal Prof. Dia Richesse skyllefarve

L’Oreal Prof. Dia Richesse

Skyllefarve, der kan lysne håret op til 1,5 nuance og dermed også kan bruges til mørkere hår.

Bedste egenskaber

 • Farve: lysebrun
 • Holder cirka 4 uger
 • Fri for ammoniak

Cremet skyllefarve fra L’Oréal i en lysebrun nuance, der er udviklet til at kunne lysne mørkt hår op til 1,5 nuance. Resultatet holder i cirka 4 uger, afhængigt af din hårtype og hyppigheden af hårvaske.

Farven skaber glans og liv i håret og efterlader det ekstra blødt. Den er også velegnet til delvist gråt hår.

For at skabe nuancer i farven, skal den blandes op med L’Orérals farveudvikler, som skal købes særskilt. Ønsker du at dække grå hår, skal du vælge en stærk farveudvikler.

Maria Nila Colour Refresh Cacao

Maria Nila Colour Refresh Cacao

Opfrisk dit farvede hår, så det fremstår, som kom du direkte fra frisørstolen med denne hårmaske med farve.

Bedste egenskaber

 • Hårmaske med brun farve
 • Holder 4-10 hårvaske
 • Fri for sulfater

Her får du en hårmaske, der efter 3-10 minutter efterlader dig med et hår, der ser strålende og nyfarvet ud. Hårmasken er udviklet til at peppe den kemiske farve op, men den kan også give nyt liv til dit naturlige hår.

Ønsker du en anden nuance end “cacao”, kan du med fordel blande den med andre farver af samme type hårmaske. Den kan for eksempel nemt lysnes med den hvide hårvaske.

Selvom der er tale om en hårmaske, der kun skal sidde i håret i op til 10 minutter, efterlades du alligevel med et resultat, der holder 4-10 hårvaske. Masken er sulfatfri og vegansk og er dermed den måske bedste skyllefarve til hår, der allerede er farvet.

Wella Color Fresh Violet skyllefarve

Wella Color Fresh Violet skyllefarve

Lys skyllefarve med et violet skær, der ophæver orange nuancer og skaber glans og et friskt pust til lyst hår.

Bedste egenskaber

 • Farve: Blond med skær af violet
 • Holder cirka 10 hårvaske
 • Fri for ammoniak

Har du lyst hår, og vil du gerne peppe det lidt op, kan du med fordel give den blonde toningsfarve med et skær af violet et skud. Den frisker op og giver shine til naturligt lyst hår.

Selvom farven hedder “violet”, skal du ikke lade dig afskrække. Der er i højere grad tale en askeblond skyllefarve, der kan tone dit hår en smule. Den er udviklet til naturligt hår, men kan også bruges til at booste afbleget hår.

Farven er en skyllefarve, der holder op til 10 hårvaske, og som er fri for ammoniak.

Goldwell Elumen Serie

Goldwell Elumen Serie

Langtidholbar semi-permanent hårfarve i et væld af farver, der kan mixes på kryds og tværs.

Bedste egenskaber

 • Farve: mange farver
 • Holder 10-15 hårvaske
 • Kan mixes

Er du træt af kedeligt leverpostejsfarvet hår – eller de sædvanlige lyse og brune nuancer, som langt de fleste hårfarver er i – kan du med fordel prøve farverne fra Goldwells Elumen serie.

Her får du et vælg af farver, der spænder over pastel og pang, så uanset om du ønsker violet, lyserød eller lilla skyllefarve kan du finde farven i serien her.

Det smarte ved disse farver er dels, at de kan mixes på kryds og tværs og derfor er oplagte at eksperimentere med. Men de holder også imponerende længe for skyllefarver; nemlig helt op til 10-15 hårvaske. Du kan naturligvis også ændre farven undervejs ved at tilføje en ny.

Dette skal du vide om skyllefarver

Inden du beslutter dig for, om skyllefarve er den bedste hårfarve for dig, er det en god idé at læse lidt om, hvad skyllefarve egentlig er, og hvordan det adskiller sig fra andre typer af hårfarve til hjemmebrug.

Hvad er skyllefarve?

Skyllefarve er – som ordet antyder – en farve, der skylles ud igen. Hvor længe, farven holder, afhænger af det enkelte produkt. Men typisk et sted mellem 4 og 15 uger. Holdbarheden afhænger dog i høj grad af hyppigheden af hårvask.

Skyllefarve kaldes også semi-permanent hårfarve. Netop fordi det er en mellemting mellem en midlertidig hårfarve, der vaskes ud efter 1 eller 2 hårvaske og så permanent hårfarve, som trænger dybt ind i hårstrået og farver det permanent.

Denne type af hårfarve trænger ikke nær så dybt ind som permanent hårfarve, men dybere ind end midlertidig farve.

Typisk bruges skyllefarve til at skifte nuance i den naturlige hårfarve eller til at skabe fornyet glans i farvet hår. Du kan dog også afprøve en anden tone, inden håret farves permanent.

Det er muligt at få skyllefarve til gråt hår, men ofte vil permanent farve været et bedre og mere langtidsholdbart valg.

Kan skyllefarve vaskes ud?

Skyllefarve kan ikke vaskes ud ved en enkelt hårvask. Det kræver en lidt større indsats, da der er tale om semi-permanent hårfarve.

Hver gang, du vasker hår, skylles lidt af farven ud. Efter 6-10 hårvaske, vil al farven typisk være vasket ud.

Holdbarheden på skyllefarve afhænger af det enkelte produkt. Nogle hårfarver har en kortere holdbarhed end andre. Det afhænger desuden af din hårtype og dine hårvaskerutiner.

Shampoo med sulfater er typisk skrappere mod skyllefarve end andre typer af shampoo. Desuden holder farven længere, hvis der går længere tid mellem hårvaske.

Hvornår går skyllefarve ud?

Skyllefarve går ud lidt efter lidt, hver gang du vasker hår. Nogle skyllefarver holder 2-4 uger, mens andre holder 8-15 uger.

Når du vælger skyllefarve, skal du altså også overveje holdbarheden. Nogle formål egner sig til en kort holdbarhed, mens andre egner sig bedre til en lang.

Vil du gerne have en vild pangfarve til 80’er festen, er det en fordel at vælge en farve, der kun holder et par hårvaske, så du kan nå at vaske farven ud, inden du skal på arbejde igen.

Vil du derimod gerne dække de grå hår eller skabe ny glans i din nuværende hårfarve, kan det være en bedre idé at gå efter en langtidsholdbar skyllefarve til håret.

Guide til brug af skyllefarve

Det er forskelligt, hvordan skyllefarve bruges. Du bør altid følge brugsanvisningen for det enkelte produkt nøje for at opnå det bedste resultat.

Nedenstående er en vejledende guide til brug af skyllefarve.

Farvning af hår med skyllefarve:

 1. Vask håret, og tør det med håndklæde. Undgå at bruge balsam, da det lægger et beskyttende lag
 2. Bland farve og farvecreme i den medfølgende skål, indtil ønsket farve er opnået
 3. Fordel skyllefarven i håret. Følg brugsanvisningen for det specifikke produkt
 4. Lad farven trække i håret jævnfør brugsanvisningen. Typisk 5-30 minutter
 5. Skyl håret grundigt. Sørg for at få alle rester af skyllefarve ud

Ønsker du et resultat, der holder længst muligt, bør du vente et par dage med næste hårvask, efter du har skyllet overskydende farve ud af håret.

Vær opmærksom på, at skyllefarve ikke kan farvet håret en helt anden tone. Nogle skyllefarver kan give din nuværende hårfarve andre nuancer og ekstra glans, mens andre kan ændre det en tone eller to.

Du kan altså ikke bruge en askeblond skyllefarve i mørkebrunt hår – eller omvendt. Skyllefarver bør lægge op af din nuværende hårfarve.

Gode råd til at forlænge holdbarheden på skyllefarve

Skyllefarve trænger ikke ind i hårstråene på samme måde som permanent hårfarve. Farven sidder mere yderligt, og hver gang, du vasker hår, skylles lidt af farven ud.

Dermed skal håret farves jævnligt med skyllefarve for at opretholde samme farve og glans som lige efter farvning.

Ønsker du at forlænge holdbarheden, kan du følge nedenstående råd:

 • Vask hår så sjældent som muligt
 • Brug koldere vand til at vaske håret
 • Undgå klor fra svømmehal og pool
 • Brug mild shampoo og balsam uden sulfater

Har du nået den alder, hvor gråt hår er en realitet, kan det være en fordel at farve håret permanent for at farve gråt hår i den ønskede hårfarve. Du bør derudover vælge skyllefarve til gråt hår, når du ønsker at farve de nye hårrødder eller give håret fornyet glans.

Ikke alle skyllefarver dækker gråt hår, så det er vigtigt at vælge en farve, der er specifikt udviklet til det.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken skyllefarve er bedst?

Den bedste skyllefarve afhænger af dit behov. Nogle dækker grå hår, andre har en lang holdbarhed, og andre igen matcher din permanente hårfarve. Det handler altså om at finde den bedste skyllefarve til netop dit behov.

Er skyllefarve farligt?

Skyllefarve er ikke farligt. Faktisk er det typisk mere skånsomt med skyllefarver og toningsfarver end at farve hår med permanente farver. Følg brugsanvisningen og undgå at få produktet i øjnene.

Er skyllefarve bedre end almindelig hårfarve?

Skyllefarve er en anden type hårfarve end almindelig (permanent) hårfarve. Det pepper kemisk hårfarve op eller tillader dig at prøve en anden nuance eller tone, inden du beslutter dig for at farve håret permanent.

Hvordan fjerner man skyllefarve?

Skyllefarve fjernes ved almindelig hårvask. Afhængigt af kvaliteten, vil skyllefarve typisk holde 5-15 hårvaske. Du kan få skyllefarve ud af håret hurtigere ved at vaske håret med shampoo flere gange i træk.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.