Hår

Bedste hårvitaminer (TEST): 9 hårvitaminer der virker

Håret er en vigtig del af os. Og som alt andet har håret brug for byggesten, såsom vitaminer og mineraler. Her er de bedste af slagsen.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste hårvitaminer

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Håret er noget af det første, du ser, når du møder et andet menneske. Det omkranser ansigtet og er en stor del af udstrålingen. Derfor vil de fleste af os også helst kunne præsentere os med et flot, sundt og stærkt hår.

Mangler håret fylde, har det tendens til at knække, eller oplever du ligefrem udtynding, kan det være tid til at booste håret lidt ved at tage tilskud af nødvendige mineraler og vitaminer til håret. Det gælder især, hvis du ikke får spist så sundt og varieret, som du burde.

I denne hair gummies test har vi samlet markedets bedste hårvitaminer i vingummiform. Det er nemlig en nem og velsmagende måde at få vitaminer til håret, der virker. Vi har naturligvis krydret med et par almindelige tabletter til dig, der foretrækker det.

Bedste hårvitaminer

Nedenfor har vi samlet 8 af de bedste hårvitaminer til kvinder og mænd. Uanset, om du leder efter traditionelle kosttilskud til hår i pilleform eller mere tyggevenlige alternativer, kan du finde en variant, der passer dig, og som kan være en nødvendig hjælp i kampen for et sundt hår.

Bedst i test

Goodforme Hair Luxious

Bedste til kvinder

Hair Formula Gummies For Women

Bedste til mænd

Hair Formula Gummies For Men

Bedste tabletter til kvinder

Hair Formula Tablets for Women

Bedste tabletter til mænd

Hair Formula Tablets for Men

Også til neglene

Sugarbearhair Hair Vitamins

goodforme

Goodforme Hair Luxious

Drømmer du om sundere og stærkere hår? Så kan Hair Luxious hjælpe dig på vej med alle de vitaminer og mineraler som håret bruger til at gro.

Bedste egenskaber

 • Essentielle vitaminer og mineraler
 • Nærer håret indefra
 • Vegansk

Hair Luxious For Hende er et vegansk kosttilskud, der er skabt til at give dit hår den næring, det kræver for at være sundt og stærkt. Formlen er omhyggeligt sammensat med over 20 veganske ingredienser, herunder essentielle vitaminer og mineraler som selen, zink og en række B-vitaminer.

Blandt de mange fordele ved produktet er, at det bidrager til at styrke håret indefra, hvilket giver det en sund glød og fylde.

Hair Growth Formula Gummies for women

Hair Formula Gummies For Women

Tyggevitaminer med et højt indhold af biotin og derudover et alsidigt indhold af vitaminer og mineraler, der bidrager til sundere og fyldigere hår.

Bedste egenskaber

 • Vitaminvingummier med jordbærsmag
 • Højt indhold af biotin
 • Indeholder mange vitaminer og mineraler

Dette tyggevenlige og velsmagende alternativ til almindelige hårvitaminer er perfekt til dig, der ikke er så stor fan af at sluge piller.

Der er tale om veganske vingummier baseret på naturlige ingredienser, som både smager og føles som en traditionel jordbærvingummi. Det bliver altså ikke meget nemmere at indtage vitaminer til håret end med vingummier fra Hairlust.

Disse vitaminer til håret er veganske, og så er de fri for gelatine, laktose, gluten og sukker og indeholder i det hele taget ikke skadelig kemi. Selv smags- og farvestofferne er naturlige.

Pakningen indeholder 90 vitaminvingummier, hvilket svaret til 30 dages brug. Den anbefalede daglige mængde er på 3 vingummier, og du bør tage alle 3 på samme tid i kombination med et glas vand og et (fedtholdigt) måltid mad.

Hair Growth Formula Gummies for men

Hair Formula Gummies For Men

Tyggetabletter til mænd, der blandt andet indeholder biotin, zink og selen, og som er et godt dagligt boost til stærkere hår.

Bedste egenskaber

 • Vingummivitamin med hindbær- og blåbærsmag
 • Indeholder en lang række vitaminer og mineraler
 • Baseret på naturlige ingredienser

Disse velsmagende tyggetabletter ligner og smager som en sød vingummi med hindbær- og blåbærsmag. De er fri for sukker, gluten, laktose og gelatine. Vitaminerne er til gengæld veganske og baseret på naturlige farve- og smagsstoffer. Det er altså et godt valg.

Tabletterne er udviklet til mænd, og de er oplagte til dig, der ikke er så stor fan af at sluge piller. Det er typisk også nemmere at huske at indtage velsmagende vitaminer til håret end piller, der er ubehagelige at sluge.

Pakningen indeholder 90 tabletter, og med en daglig anbefalet dosis på 3 tabletter, er der nok til 30 dages brug. Tabletterne bidrager til et tilstrækkeligt indtag af de nødvendige vitaminer og mineraler, der har til formål at styrke håret indefra.

Yuaia Hårvitaminer

Yuaia Hårvitaminer

Fine, jordbærformede tyggevitaminer, der både er veganske og allergivenlige og som er baseret på naturlige farve- og smagsstoffer.

Bedste egenskaber

 • Hjerteformet vingummi med jordbærsmag
 • Nomineret til Danish Beauty Awards
 • Højt indhold af biotin

Ikke nok med, at disse tabletter indeholder en lang række gode vitaminer og mineraler til håret, så kommer de i et fint glas med hjerteformede vitaminvingummier, der pynter fint på badeværelseshylden – og som i øvrigt smager af jordbær.

Tabletterne har et højt indhold af biotin på 5.000 µg, og indholdet af både folsyre og B-vitaminer som B12 er også i den høje ende. Der er dermed et godt udgangspunkt for at tilføre håret de vigtige vitaminer, der er nødvendigt for at opretholde eller gendanne sund hårvækst; særligt hvis du har ødelagt hår.

Det er oplagt til dig, der gerne vil forkæle dig selv og dit hår. Du behøver nemlig ikke døje med at sluge piller, men kan i stedet snuppe 2 velsmagende vinummier på daglig basis – med god samvittighed.

Et glas af disse vitaminer til håret indeholder 60 tabletter, men eftersom du af denne variant kun skal tage 2 tabletter dagligt, er der nok til 30 dages brug. De kan bruges til alle hårtyper og er et godt våben i kampen om sundt og stærkt hår.

New Nordic Hair Volume Gummies 60 stk

Hair Volume Gummies

Tyggetabletter i vingummiform med smag af æble, der indholder biotin og zink, som tilsammen bidrager til sundt hår.

Bedste egenskaber

 • Vitaminvingummi med smag af æble
 • Indeholder biotin og zink
 • Naturlige farve- og smagsstoffer

Her får du endnu et bud på hårpiller i vitaminform. Denne gang med smag af æble og med indhold af biotin, zink, hirse ekstrakt og padderokke ekstrakt. Det er et godt alternativ til dig, der ikke er til de helt søde vingummier med bærsmag.

En pakning består af 60 tyggetabletter, og den anbefalede daglige dosis er på 2 stk. Der er dermed nok til 30 dages forbrug i en pakning. Disse hårvitaminer kan bruges af alle hårtyper og af både mænd og kvinder.

Det særligt smarte ved netop disse tilskud er, at de kan købes på abonnement til en særlig tilbudspris. Du sparer penge, og du er desuden fri for at tænke over at bestille nye vitaminer til håret hjem, inden du løber tør.

Hair Formula Tablets for Women

Hair Formula Tablets for Women

Slugevenlige vitaminer til håret med et højt indhold af silica, biotin, zink og selen, som alle er vitaminer, der får håret til at vokse.

Bedste egenskaber

 • Slugevenlige
 • Højt indhold af biotin og silica
 • Fri for skadelig kemi

Her er der tale om standard tabletter, der dog er designet til at være mere nemmere at sluge. De har et højt indhold af biotin, zink, silica og selen, der tilsammen hjælper til sund og normal hårvækst. Tilskuddet har desuden en positiv effekt på huden.

Tabletterne er produceret i Danmark, og så er de veganske og fri for skadelig kemi. Til gengæld har de et varieret indhold af essentielle vitaminer og mineraler for sundere hår.

En pakning har et indhold på 60 tabletter, hvilket svarer til 30 dages brug. Det anbefales nemlig at indtage 2 tabletter dagligt i kombination med et glas vand og et måltid mad. Tabletterne findes også i en variant til mænd.

Hair Formula Tablets for Men

Hair Formula Tablets for Men

Veganske, slugevenlige vitaminer til håret med et højt indhold af biotin, selen og zink.

Bedste egenskaber

 • Slugevenlige tabletter
 • Højt indhold af biotin, zink og selen
 • Fri for skadelige kemi

Hair Formula Tablets findes også i en version til mænd. Disse vitaminer til håret har et højt indhold af biotin, zink og selen. Dertil kommer en lang række øvrige gode vitaminer og mineraler, der styrker håret.

Der er tale om traditionelle tabletter, der skal sluges; dog i et design, der gør dem lette at sluge. Har du intet problem med at sluge tabletter, er det altså en nem og hurtig måde at få de nødvendige vitaminer til håret.

Tabletterne er fri for skadelig kemi, og så er de veganske og produceret i Danmark. De er ydermere velegnede til alle hårtyper.

En bøtte indeholder 60 tabletter, og da den anbefalede daglige dosis er på 2 stk., er der nok til 30 dage i en pakning. Bøtten er i et afdæmpet design, og tabletterne er smagsneutrale. Tabletterne findes også i en variant til kvinder.

australian bodycare biotin piller

Australian Bodycare Hårvitaminer med Biotin

Vitaminer til hårvækst, der booster hårproduktion og dermed er et effektivt kosttilskud ved hårtab eller udtynding hos både mænd og kvinder.

Bedste egenskaber

 • Kan bruges ved hårtab
 • Indeholder biotin og capsaicin
 • Tilfredshedsgaranti

Hvor mange af de andre hårvitaminer i testen her er udviklet til at styrke håret, er denne variant udviklet til at modvirke udtynding og hårtab.

Har du problemer med tyndt hår, er disse tabletter altså et rigtig godt bud på effektive vitaminer til håret, der booster væksten. De fås også som del af en hel hårtabspakke.

Tabletterne indeholder blandt andet biotin og capsaicin, der stimulerer hårvækst, samt agerpadderokke, der styrker håret og forbedrer væksten. Det er det bedste kosttilskud til hår, hvis du oplever hårtab eller udtynding.

Da det tager 3-4 måneder at opleve et synligt resultat, er det en god idé at væbne sig med tålmodighed og bestille nok vitaminer hjem. Der er 60 stk. i en enkelt pakning, og det er nok til 1 måned, da det anbefalede daglige forbrug er 2 stk.

sugarbear_hair_new_picture_49ff

Sugarbearhair Hair Vitamins

Bamseformede vitaminvingummier med smag af bær, der indeholder essentielle vitaminer og mineraler, som giver sundt hår.

Bedste egenskaber

 • Tyggetabletter med smag af bær
 • Højt indhold af biotin
 • Indeholder mange vitaminer og mineraler

Her får du endnu et bud på såkaldte hair gummies; altså vitaminer til håret i vingummiform. Denne i form af en fin, blå bamsefigur, der smager sødt af bær.

Vingummierne indeholder alle de bedste hårvitaminer til håret, der virker, herunder biotin, A-vitamin B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin samt mineralerne zink, jod og kalk. Der er et særligt højt indhold af biotin, og også et højt indhold af D-vitamin og folinsyre.

En pakning består af 74 vingummerne, og der er et dagligt anbefalet indtag på 1-2 tabletter. Det vil sige, at der er nok til enten 37 eller 74 dage i en pakning. Tabletterne kan bruges til alle hårtyper og af både mænd og kvinder.

Alt om hårvitaminer

Inden du vælger at klikke hårvitaminer i indkøbskurven, er det en god idé at læse lidt om, hvad vitaminer til håret egentlig er, og hvorvidt de egentlig virker.

Hvad er hårvitaminer?

Ordet “hårvitaminer” kan dække over to forskellige ting:

 • De vitaminer, håret har behov for
 • Vitaminpiller til håret

Ofte vil der være tale om sidstnævnte, der indeholder førstnævnte; altså vitaminpiller til håret, som indeholder en række af de vitaminer, håret har behov for.

Nogle af de vigtigste vitaminer til håret er A-vitamin, B-vitamin (særligt biotion, B6 og B12), C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin. Dertil kommer en række mineraler såsom zink, selen og silica.

Det er ikke nødvendigvis alle kosttilskud, der indeholder alle vitaminer eller mineraler, og selve mængden kan også variere.

Vær opmærksom på, at kosttilskud ikke kan erstatte en varieret kost. Det er naturligvis et godt supplement, hvis du ikke får spist varieret nok, men det er altid bedst at forsøge at spise en så varieret kost som muligt – også selvom du tager hårvitaminer.

Hvad gør hårvitaminer?

Hårrødderne – også kaldet hårfolliklerne – har brug for en lang række af vitaminer og mineraler for at producere hår. Og behovet er endnu større, hvis det skal være glansfuldt, stærkt, fleksibelt og sundt hår.

Du får allerede rigtig mange vitaminer og mineraler via den mad, du indtager. Og faktisk burde du få tilstrækkeligt, hvis du spiser tilstrækkeligt sundt og varieret.

Det er dog ikke alle, der gør det. Og ligesom du kan tage tilskud af omega-3, hvis du ikke får nok fisk via din kost, kan du også tage tilskud af vitaminer til håret, hvis du generelt ikke spiser en så varieret kost, som du burde.

Virker hårvitaminer egentlig?

Selvom håret optimalt set burde få tilstrækkeligt med vitaminer via kosten, er det langfra altid tilfældet. Derudover udsætter vi her i Vesten vores hår for mange ydre påvirkninger såsom kemiske behandlinger, stylingapparater med varme og produkter, der slider ekstra på håret, hvorfor vores hår kan have behov for ekstra pleje.

For mange vil hårvitaminer være en god måde at sikre, at håret får, hvad det har behov for. Nogle varianter er udviklet til decideret hårtab, og disse varianter indeholder ingredienser, der er udviklet til at stimulere hårvæksten. Andre indeholder blot vitaminer, som hårrødderne har brug for ved almindelig funktion.

At opleve effekten af hårvitaminer kræver dog en vis portion tålmodighed. Ofte vil det tage 3-4 måneder at opleve en synlig effekt, da det tager tid for hårfolliklerne at producere nyt og sudere hår. Derfor kan du sjældent regne med at opleve en effekt efter en enkelt pakning; det kræver lidt vedholdenhed.

Bedste vitaminer til håret

De bedste hårvitaminer er følgende:

 • A-Vitamin
 • B-Vitamin
 • Biotin
 • C-Vitamin
 • D-Vitamin
 • E-Vitamin

A-Vitamin

Vitamin-A har først og fremmest til formål at forsyne hovedbunden med fugt – og det er vigtigt for en optimalt fungerende hovedbund.

B-Vitamin

B-vitaminer har en direkte indflydelse på produktionen af hår. Herunder især B-vitaminerne Biotin, B6 og B12.

Biotin

Biotin hører til gruppen af B-vitaminer til håret og kaldes også for hårvitaminet. Det er det måske vigtigste vitamin til håret, når det kommer til hårproduktion. Vitaminet hjælper med at nedbryde proteinet keratin, så det kan optages i kroppen. Keratin er hårets byggesten.

Se de bedste biotin piller.

C-Vitamin

C-vitamin bidrager til dannelse af kollagen, og derudover hjælper det til at nedbryde og gendanne andre vitaminer og mineraler såsom E-vitamin, kalk og jern.

D-Vitamin

D-vitamin stimulerer hårsækkene og hjælper dermed i den direkte produktion af hår. Et af de konkrete symptomer på D-vitamin er hårtab.

E-Vitamin

E-vitamin er en antioxidant, der beskytter håret (og huden) mod frie radikaler. E-vitamin bidrager også til at bevare hårets fleksibilitet og elasticitet.

Bedste mineraler til håret

Det er ikke kun vitaminer til håret, der er nødvendige for sund og normal hårvækst. Det er også mineraler. Herunder især følgende:

 • Zink
 • Jod
 • Jern
 • Silica
 • Selen
 • Kobber

Zink

Zink har direkte betydelse for vedligeholdelse af håret, da det bidrager til normal funktion i hårfolliklerne. Derudover hjælper zink også til omsætning af A-vitamin.

Jod

Selvom jods primære funktion er i skjoldbruskkirtlen, påvirker det også håret. Det er nemlig i skjoldbruskkirtlen, at der afgives visse typer af hormoner, herunder de hormoner, der regulerer hårvæksten.

Jern

Jerns primære funktion er at bidrage til at producere hæmoglobin, som er et stof, der blandt andet sørger for ilttilførsel til hovedbunden, så den kan fungere optimalt.

Silica

Silica omtales også som “beauty-mineralet”, da det har en eminent effekt på at forbedre kvaliteten af både hår, hud og negle. Herunder især hårets styrke og fleksibilitet.

Selen

Selen er et mineral, der blandt andet bidrager til dannelse og vedligeholdelse af normalt hår.

Kobber

Kobber har ikke en direkte indflydelsen på hårproduktionen, men har til gengæld indflydelse på hårpigmenteringen. Derudover beskytter kobber mod frie radikaler.

Har jeg brug for hårvitaminer?

Det kan selvfølgelig være svært at vurdere, om du har behov for hårvitaminer. Men ofte vil det være en god idé at booste håret med mineraler og vitaminer, hvis du oplever hår, der har brug for ekstra pleje.

I nedenstående tilfælde, kan hårvitaminer være en del af løsningen:

 • Du har slidte og spaltede spidser
 • Dit hår er tørt og kruset
 • Dit hår har tendens til at knække
 • Du har tør eller skællende hovedbund
 • Du oplever udtynding eller hårtab

Ofte vil håret været mere udsat og slidt, hvis det bliver udsat for kemiske behandlinger, tørring med føntørrer og styling med varmeapparater såsom glatte- og krøllejern. Det kan dog også være dårlige hårprodukter eller for hyppig hårvask, der er skyld i det slidte hår.

I nogle tilfælde er der tale om decideret vitaminmangel. Har du mistanke om det, er det en god idé at konsultere lægen. Det er ikke sikkert, at et kosttilskud i håndkøb er nok til at rette op på manglen – og vitaminmangel kan også være symptom på andre ting.

Vær opmærksom på, at hårvitaminer sjældent kan stå alene. Det vil især være i produktionen af nye hår, at vitaminerne har en effekt. Men også det eksisterende hår har brug for pleje, hvilket kan være i form af hårolie, hårserum, hårkur samt gode og milde varianter af shampoo og balsam.

Hvor hurtigt virker hårvitaminer?

Det tager tid at se effekten af hårvitaminer. Indimellem kan der vise sig begyndende resultater allerede efter 6-8 uger, men ofte vil der gå 3-4 måneder, inden de egentlige resultater viser sig.

Det skyldes i høj grad, at hårrøddernes produktion skal omdanne sig i forhold til de fornyede forsyninger, men i lige så høj grad, at hår kun vokser 1-2 cm om måneden. Derfor går der noget tid, inden de nye og stærkere hår er så lange, at der lægges mærke til dem. Har du kort hår, vil du typisk lægge mærke til det tidligere, end hvis du har langt hår.

Hårvitaminer er altså ikke en mirakelkur. Det er blot et boost af de vitaminer og mineraler, hårrødderne har brug for i produktionen af hår, som sikrer, at produktionen fungerer optimalt. På den måde hjælper vitaminerne til, at håret vokser, som det skal, og at hårstråene er fyldige, fleksible og sunde.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor tit skal man tage hårvitaminer?

De fleste vitaminer for håret skal tages på daglig basis for at bidrage til sundt og stærkt hår. Mængden kan variere fra variant til variant. For nogle kan det være nok at tage hårvitaminer i en periode, mens det for andre vil være et permanent kosttilskud til hår.

Hvad er de bedste vitaminer til håret?

De bedste vitaminer til håret er vitaminer udviklet til det formål, du har behov for. Vil du blot have sundere hår, eller oplever du decideret hårtab? Vælg et produkt, der passer til formålet, og som gerne indeholder en række forskellige vitaminer og mineraler til håret.

Hvad er godt for hårvækst?

Det er godt for hårvækst at sørge for at få tilstrækkeligt med de vitaminer, der bruges i hårproduktionen. Herunder A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin, samt en række mineraler såsom zink og silica.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.