Kosttilskud

Bedste kollagen piller (TEST): 5 tilskud til bedre hud

Det populære kollagen tilskud i pilleform. Her er vores favoritter.

skrevet af Josefine Vestergaard

kollagen piller

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Kollagen er et naturligt protein, der findes mange steder i kroppen såsom huden, håret, tænderne, neglene, musklerne og ledene.

Produktionen daler dog med alderen, og det resulterer i en slappere hud med flere rynker, tyndere hår og negle, mere sårbare tænder og stivhed i muskler og led.

Kollagen kapsler eller kosttilskud kan være løsningen på problemet. Du kan vælge produkter, der tilfører kroppen kollagen fra dyr, produkter, der stimulerer kroppens egen produktion af kollagen, eller produkter, der gør begge dele.

Nedenfor ser du 5 af markedets bedste kollagen produkter.

Bedste kollagen piller

Nedenfor har vi samlet 5 af de bedste collagen produkter på markedet.

Ren marine kollagen

Pure Marine Collagen Piller

Populære hos matas

Matas Striber Kollagen Piller

Nutrinic Vegan Kollagen Essentials

Nutrinic Vegan Kollagen Essentials

Animalsk kollagen-boostende tilskud, der stimulerer dannelsen af kollagen-celler i huden. Dokumenteret effekt.

Bedste egenskaber

 • Vegansk
 • Tilsat c-vitamin
 • Stimulerer kroppens egen produktion af kollagen
 • Dokumenteret effekt

Én ting er at indtage kollagen i form af tilskud af animalsk kollagen; noget helt andet er at vælge et kosttilskud, der stimulerer kroppens egen produktion af kollagen.

Dette kosttilskud er altså et vegansk alternativ og indeholder ikke animalsk kollagen. Til gengæld indeholder det c-vitamin og Centavita planteekstrakt, der stimulerer kroppens udvikling af fibroblaster.

Centavita har en dokumenteret effekt på hudelasticiteten på hele 98% ved brug i 12 uger.

Du kan med fordel benytte dette kosttilskud sammen med kollagen kosttilskud og dermed booste effekten af den kollagen, du indtager. Det giver smuk hud uden rynker, men det har også en positiv effekt på stive led og tynde negle.

Pure Marine Collagen Piller

Pure Marine Collagen Piller

Indtag 2 kapsler om dagen af dette hurtigtvirkende hydrolyserede marine collagen kosttilskud, og se et hurtigt resultat.

Bedste egenskaber

 • 100% hydrolyseret marine collagen
 • Kapsler
 • Tilfredshedsgaranti

Produktet består af 100% marine collagen (type 1) uden tilsætningsstoffer. Altså collagen fra fiskeskind- og ben.

Collagenet har været igennem hydrolyse. Det vil sige, at proteinerne er nedbrudt til mindre peptider og dermed er hurtigere at optage i kroppen.

Udover at være et rent produkt, indeholder hver dosis af 2 kapsler hele 1170 mg ren collagen, og der er dermed også tale om collagen kapsler med et højt indhold.

Måske af samme årsag har disse collagen kapsler tilfredshedsgaranti og gode anmeldelser, der indikerer, at du blandt andet får en glattere hud og stærkere negle ved at bruge produktet.

Vegan Advanced Collagen Piller

Vegan Advanced Collagen Piller

Vegansk kosttilskud, der booster kroppens egen produktion af kollagen. Indeholder c-vitamin og hyaluronsyre.

Bedste egenskaber

 • Vegansk
 • Indeholder c-vitamin
 • Indeholder hyaluronsyre

Veganske collagen kapsler, der ikke har et egentligt indhold af kollagen, men som til gengæld indeholder ingredienser som c-vitamin og hyaluronsyre, der booster kroppens egen produktion af collagen.

Produktet er til dig, der lever vegansk og dermed gerne vil undgå animalske produkter som almindelige kollagen kosttilskud, men stadig gerne vil have en yngre og sundere hud.

Der er altså i højere grad tale om en vitaminpille med vitaminer og andre ingredienser, der stimulerer kroppen, så niveauet af kollagen falder mindre

Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre

Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre

All-round produkt, der indeholder kollagen i kombination med stimulerende vitaminer og mineraler såsom c-vitamin og hyaluronsyre.

Bedste egenskaber

 • Marine kollagen
 • Indeholder c-vitamin
 • Indeholder hyaluronsyre

I stedet for at tage collagen kosttilskud og vitaminer særskilt, kan du i stedet vælge et kombinationsprodukt som disse collagen kosttilskud, der også indeholder ingredienser, der stimulerer kroppens produktion af collagen.

På den måde får du både en “her og nu”-virkning, men du påvirker også kroppens produktion på længere sigt.

Det er oplagt kosttilskud til dig, der gerne vil have flottere og mere spændstig hud uden rynker og fine linjer.

MATAS STRIBER Kollagen

Matas Striber Kollagen Piller

Kollagen tabletter fra Matas Striber-serie med et højt indhold af kollagen og stimulerende vitamin-C.

Bedste egenskaber

 • Hydrolyseret kollagen
 • Indeholder c-vitamin
 • Indhold på 2500 mg pr. dosis

Vil du gerne have et ordentligt skud collagen for en mere elastisk hud, der hurtigt syner yngre og glattere, er collagen kosttilskud fra Matas er godt bud.

Hver dosis (af 3 collagen tabletter) indeholder intet mindre end 2500 mg hydrolyseret collagen; altså collagen, der har en væsentligt hurtigere optagelse i kroppen end almindelige collagen proteiner.

Hydrolyseret collagen kosttilskud har været igennem en særlig proces, der har nedbrudt proteinerne til mindre styrker, så de hurtigere fordøjes og optages i kroppen – og dermed har en hurtigere synlig virkning.

Dette skal du vide om kollagen

Inden du klikker kollagen kosttilskud i kurven, kan det være rart at vide lidt mere om det. For hvad er kollagen egentlig? Hvorfor er det et så populært kosttilskud? Og hvilken type kollagen er bedst?

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, der findes naturligt i store dele af kroppen. Når du når 30 års alderen, daler produktionen af kollagen naturligt, og det har en række konsekvenser for både udseende og kroppens funktioner.

Blandt andet bliver huden slappere og danner nemmere rynker, håret bliver tyndere, og hårproduktionen mindre, og led og muskler bliver mindre fleksible.

Ekstra kollagen i form af kosttilskud kan dermed være en god investering til at holde kroppen sund og rask – og udseendet ungt – i længere tid.

Er det sundt at spise collagen?

Collagen er en naturlig del af kroppen, og der er dermed intet usundt i at spise collagen som tilskud; så længe du overholder den anbefalede daglige mængde.

Faktisk er det kun sundt for kroppen at få boostet mængden af collagen, da det blandt andet reducerer led- og muskelstivhed, hjælper til bedre sårheling og reducerer risikoen for betændelse.

Collagen-niveauet i kroppen falder med alderen. Det er rimelig stabilt livet igennem, men begynder at falde kontinuerligt med 1-2% årligt, fra du når 30 års alderen. Hvornår dit niveau af collagen begynder at falde, afhænger i høj grad af genetik.

Du kan typisk se det, da du begynder at få fine linjer og rynker, når niveauet falder.

Hvad er bedst collagen piller eller pulver?

Indtag af collagen oralt er klart at foretrække, da det bliver optaget i kroppen og derved har en effekt på dit indre og ikke kun på huden, som det er tilfældet med creme.

Om du vælger de bedste collagen piller eller det bedste collagen pulver er i princippet helt op til dig. Dog er hydrolyseret collagen nemmere at fordøje og optage i kroppen end almindeligt collagen, så det er værd at gå efter, hvis du vil have en hurtig synlig effekt på din hud.

Collagen i pilleform har ydermere den fordel, at det er nemt at indtage; uanset om du er hjemme eller på farten. Det kræver en slurk vand og ikke andet, og pillerne fylder ikke meget at have med.

Pulver kræver derimod opblanding i væske med smag såsom for eksempel proteinsmoothies. Det er derfor lidt mere omstændeligt og tids- og pladskrævende at vælge collagen kosttilskud i pulverform.

Hvilken slags kollagen skal man vælge?

Der findes overordnet set to typer af kollagen, som er almindeligt i Danmark;

 • Marine kollagen (fra fisk)
 • Bovine kollagen (fra okse)

Af de to typer er marine kollagen typisk at foretrække, da det i højere grad består af den type kollagen, der naturligt findes i kroppen, herunder i din hud.

Der findes dog også hydrolyseret kollagen, som er marine eller bovine kollagen protein, der har gennemgået en særlig proces, så proteinet er nedbrudt i mindre kollagen peptiderne.

Denne type kollagen overgår både almindelig marine og bovine kollagen, da hydrolyseret kollagen optages hurtigere og nemmere i kroppen.

Mange forhandlere vil måske markedsføre deres produkter med “collagen piller – bedst i test” eller “collagen kapsler – bedst i test”, men du bør i højere grad kigge på produktets egentlige indhold.

Hydrolyseret collagen er altid at foretrække, og du kan dermed kigge på, om der er tale om et rent produkt, og hvor meget den daglige dosis indeholder.

Du kan også med fordel vælge collagen kapsler, der også indeholder collagen stimulerende ingredienser såsom vitamin-C og hyaluronsyre.

Skal jeg vælge vegansk eller animalsk collagen?

Når det kommer til kosttilskud med collagen, skal du tage stilling til, hvorvidt du vil have animalsk collagen eller vegansk collagen.

Den store forskel er, at animalsk collagen indeholder egentlig collagen; typisk fra skind og ben fra fisk (marine) eller knogler og hud fra okse (bovine).

Vegansk collagen indeholder sjældent egentlig collagen, men er i stedet et vitamintilskud, der indeholder stimulerende ingredienser, der påvirker kroppens egen collagen-produktion.

Det vil også sige, at selvom du tager tilskud med animalsk collagen, kan det stadig være en fordel at supplere med en vegansk variant, der typisk indeholder gode ingredienser såsom vitamin-C, hyaluronsyre og andre ingredienser, der stimulerer kroppens egen produktion.

Har collagen bivirkninger?

Collagen har ikke som udgangspunkt bivirkninger. Dog skal du være opmærksom på, at visse typer af collagen (marine) kommer fra fisk. Har du allergi overfor fisk, skal du naturligvis undgå denne form for collagen.

Collagen er et protein, der findes i menneskets egen krop, og derfor vil selve collagenet ikke have bivirkninger i den anbefalede mængde.

Dog er der visse typer af collagen produkter, som er blandingsprodukter, der kan indeholde andre ingredienser med bivirkninger. Det gælder for eksempel hudplejeprodukter.

Et for højt indtag af collagen kan ligeledes have bivirkninger. Det kan for eksempel sætte sig på fordøjelsen. Ved meget højt indtag kan de indre organer blive påvirket og fungere dårligere.

Hvor længe må man tage kollagen?

Som udgangspunkt er der ikke nogen bagkant for, hvor længe du må tage kosttilskud af kollagen.

Kroppens niveau falder med alderen, og behovet for at få tilført kollagen udefra for at oprette en glat hud og fleksible led er dermed konsekvent.

Netop fordi der er tale om et protein, der skal virke på kroppen indefra, kan der også gå noget tid, før det har en synlig effekt. Hvor lang tid, du skal tage tilskud, før du oplever en effekt, kan variere.

Nogle vil allerede opleve en begyndende effekt efter 6 ugers brug, mens det for andre kræver mere end 12.

Vær opmærksom på, at der i nogle kosttilskud kun er piller til 8-12 uger, og at det derfor ikke er sikkert, at du når at opleve effekt, inden første pakning er brugt op.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken kollagen er bedst mod rynker?

Vil du gerne rynkerne til livs, så din hud bliver mere elastisk og glat, er det en fordel at supplere oralt indtag af kollagen peptider med kollagen creme. På den måde påfører du huden kollagen både inde- og udefra, og det giver en hurtigere effekt.

Hvornår skal man begynde at tage kollagen?

Ved 30 års alderen begynder kroppens naturlige kollagen-produktion at falde. Produktionen falder med 1-2% om året resten af livet. Derfor er det en god idé at starte med kollagen kosttilskud allerede dér.

Hvad er collagen godt for?

Collagen er et elastisk protein, der blandt andet er godt for din hud, dit hår, dine tænder og dine negle, men også dit indre såsom muskler, led, sener og bindevæv.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.