Hår

Bedste tørshampoo (TEST): 5 tørshampooer til friskt hår

Nogle gange er det bare nemmere at vaske håret med tørshampoo. Men hvilken skal du bruge? Læs med her.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste tørshampoo

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Du kender sikkert følelsen af at have alt for lidt tid, fra du slipper fra arbejde, til du skal videre i byen eller til middag. Håret ser trist og kedeligt ud, men der er ikke tid til et bad og efterfølgende styling.

Både i sådanne tilfælde – og på farten eller ferien – er tørshampoo din redning. Tørshampoo suger overskydende olie fra fedtet hår og efterlader håret, som var det nyvasket og klar til styling.

De fleste tørshampooer giver tilmed en god volume til håret og får i det hele taget håret til at se rent og velplejet ud.

I testen her har vi samlet 5 af de bedste tørshampooer på markedet, så du har det bedste udgangspunkt for at finde lige dén tørshampoo, der passer til dit hår og dine behov.

Bedste tørshampoo

Nedenfor har vi samlet 5 af de bedste tørshampooer på markedet.

Bedste budget

Batiste Dry Shampoo

Bedste veganske & god til farvet hår

Maria Nila Vegansk Tørshampoo

Bedste til volumen

Amika Perk Up Dry Shampoo

Bedste pulver tørshampoo

Maria Nila Cleansing Powder

Maria Nila Invisidry Shampoo

Maria Nila Invisidry Shampoo

Effektiv tørshampoo, der kan bruges i alle hårfarver, og som beskytter mod farvetab. Shampooen er fri for sulfater og parabener.

Bedste egenskaber

 • Til alle hårfarver
 • Farvebeskyttende effekt
 • Fri for sulfater og parabener
 • Vegansk

Farvebeskyttende tørshampoo med 100% veganske ingredienser. Shampooen er udviklet til at passe på hårets farve, uanset om det er din naturlige hårfarve eller kemisk farvet hår.

De fleste tørshampooer er hårde ved kemisk farvet hår, men shampooen her reducerer farvetab mest muligt. Den er desuden fri for skrap og unødvendig kemi som sulfater og parabener.

Shampooen giver ekstra volume og ekstra tekstur til håret, så det efterfølgende er nemt at style.

Som noget ganske særligt ved netop denne tørshampoo, kan den også bruges til styling i både nyvasket og fugtigt hår.

Batiste Dry Shampoo

Batiste Dry Shampoo

Prisvindende og meget billig tørshampoo, der giver glans og hold, og så fås den med forskellige dufte.

Bedste egenskaber

 • Til lyst, gråt og rødt hår
 • Vinder af Danish Beauty Award 2022
 • Giver volume, glans og hold
 • Fås med forskellig duft

Meget prisvenlig tørshampoo, der tilmed har vundet Danish Beauty Award 2022, og som ydermere får ekstremt gode anmeldelser.

Shampooen fås med forskellig duft, herunder blandt andet Cherry og Wild Flower, men også i en original version.

Tørshampooen fra Batiste påføres i tørt hår og efterlader håret fuld af glans, velduftende og med ekstra volume. Produktet giver tilmed et godt hold i den efterfølgende styling.

Denne tørshampoo anbefales til lyse, grålige og rødlige nuancer af hår.

Maria Nila Vegansk Tørshampoo

Maria Nila Vegansk Tørshampoo

Tørshampoo med farvebeskyttende effekt, som også beskytter mod UV og frie radikaler. Fri for skrap kemi.

Bedste egenskaber

 • Til alle hårfarver
 • Fri for sulfater og parabener
 • Beskytter mod farvetab, frie radikaler og UV
 • Vegansk

Endnu en tørshampoo fra Maria Nila, der kan bruges til farvet hår, og som ovenikøbet beskytter håret mod farvetab fra UV og mod frie radikaler.

Tørshampooen er fri for skrap kemi, herunder parabener og sulfater – og så er den med 100% veganske ingredienser og CO2-neutral emballage, så det er også et bæredygtigt valg.

Tørshampooen giver den nyvaskede følelse, du kender fra badet, og efterlader dig med et pænt hår, der ikke ser fedtet ud.

Håret får desuden ekstra volume og et mere stylet touch, hvilket gør denne tørshampoo oplagt til tyndt hår.

Amika Perk Up Dry Shampoo

Amika Perk Up Dry Shampoo

Plejende og volumegivende tørshampoo med farvebeskyttende effekt, der kan bruges til alle hårfarver- og typer.

Bedste egenskaber

 • Til alle hårfarver
 • Farvebeskyttende effekt
 • Fri for sulfater og parabener
 • Vegansk

Ikke nok med, at emballagen i sig selv er en oplevelse, så er tørshampooen også en lækker og velduftende én af slagsen, der er baseret på naturlige ingredienser.

Tørshampooen renser håret for overskydende fedt, snavs og lugt og efterlader det velduftende og med følelsen af renhed. Helt uden brug af sulfater og parabener.

Til gengæld skaber denne tørshampoo godt med volume og en pæn tekstur i håret, der også gør den velegnet til brug i den videre styling.

Selvom de fleste tørshampooer er hårde ved kemisk farvet hår, er denne tørshampoo med farvebeskyttende effekt, så den er velegnet til dig, der farver hår.

Maria Nila Cleansing Powder

Maria Nila Cleansing Powder

Hårpudder til meget fedtet hår, der er et effektivt og super-absorberende alternativ til tørshampoo.

Bedste egenskaber

 • Til meget fedtet hår
 • Fri for sulfater og parabener
 • Vegansk

Maria Nila producerer gode og effektive tørshampooer, men de har også dette alternativ til en almindelig tørshampoo; hårpudder.

Pudderet minder om det gammeldags tørshampoo, der drysses ud i håret. Fordelen er, at det er meget absorberende og er dermed en velegnet shampoo til meget fedtet hår.

Dette tørshampoo pulver har en skøn, mild duft, og så er den helt uden skrappe sulfater og hormonforstyrrende parabener.

Tørshampooen er 100% vegansk og kommer i CO2-neutral emballage, så det er også et miljørigtigt valg.

Dette bør du vide om tørshampoo

Hvad er tørshampoo?

Tørshampoo er shampoo, der bruges i tørt hår. Det er typisk en pulverlignende konsistens, der har til at formål at absorbere overskydende olie i hår og hovedbund.

Tørshampoo renser ikke håret, men fjerner det overskydende fedt, giver volume og en nyvasket følelse.

Snavs og skidt fjernes dog ikke fra håret, og tørshampooen lægger sig også efterfølgende i hår og hovedbund.

Derfor bør tørshampoo ikke være noget, du bruger til dagligdag, men når du enten er på rejse, eller har behov for et pift til håret efter en lang arbejdsdag, inden turen går videre i byen.

Du kan få tørshampoo uden parfume eller med forskellige dufte, der understøtter følelsen af hårvask.

Læs også: Bedste shampoo (TEST)

Hvad bruger man tør shampoo til?

Tørshampoo er først og fremmest et alternativ til at vaske hår med vand og almindelig shampoo.

Har du ikke tid til eller mulighed for et bad, er tørshampooen et godt alternativ, der giver en følelse af rent og velplejet hår.

Tørshampoo er også et godt våben imod fedtet hår. Shampooen lægger sig på hårstråene og absorberer overskydende fedt og olie i håret og får det til at syne og virke rent uden at fedte.

Er du én af dem, der har tendens til at snooze lidt for længe om morgenen, så morgenrutinerne bliver en stresset affære, kan tørshampoo være den redning, du har brug for.

Shampoo til tørt hår er også oplagt at have med på rejser, hvor muligheden for hårvask er begrænset eller besværlig, såsom camping, rejser i campervan og autocamper samt backpacking. Og så er det også særligt oplagt til ophold på festivaller.

Hvordan bruger man tørshampoo?

Tørshampoo skal bruges i helt tørt hår. Det må som udgangspunkt hverken være fugtigt eller håndklædetørt. Faktisk bør du helst ikke have været i bad forinden.

Tørshampoo kommer typisk i en form for sprayflaske, og så sprayes det ud i håret i baner med 20-30 cm afstand. Shampooen skal have lidt tid til at absorbere fedt fra håret; typisk et par minutter.

Er der tale om tørshampoo i pulverform, fordeles det i hovedbund og hår og skal ligeledes have lov at virke et par minutter.

Efterfølgende redder du håret igennem – og vupti; det ligner, at du har nyvasket hår.

Vær opmærksom på, at selvom håret ser nyvasket ud, må tørshampoo ikke erstatte dine ugentlige hårvaske. Tørshampoo kan indeholde mange gode ingredienser, men det kan ikke trylle skidt og snavs ud af håret; der skal vand til.

Er det sundt at bruge tørshampoo?

Tørshampoo er et godt alternativ til hyppig hårvask, men det må ikke stå alene, da tørshampooen jo bliver i håret.

Ophobes tørshampoo i håret, kan det påvirke sebumbalancen i hovedbunden og desuden få håret til at se trist og tungt ud. Ofte vil hovedbunden også blive irriteret og begynde at klø, da tørshampooen lægger sig i hovedbunden og blokerer for tilførelsen af ilt.

Du bør derfor vaske håret med vand og almindelig shampoo minimum hver anden gang og i det hele taget begrænse brugen af tørshampoo til særlige lejligheder, for eksempel når der ikke er tid til rigtig hårvask, eller når muligheden er begrænset.

Kan man bruge tørshampoo til mørkt hår?

Dengang shampoo til tørt hår fortrinsvis var at finde i pulverform, var det typisk kun lyshårede, der havde glæde af produktet. Det skyldes, at det hvide pulver typisk ville efterlade synlige rester i det mørke hår.

I dag sprayes det meste tørshampoo i, hvilket fordeler tørshampooen væsentligt bedre. Af den årsag kan du typisk bruge tørshampoo til mørkt hår lige så vel som til lyst hår.

Da der findes undtagelser på markedet, er det dog en god idé at gå efter produkter, hvor det enten er specifikt angivet, at de kan bruges til alle hårfarver, eller at de endda er produceret til mørkt hår.

Hvad skal man kigge efter i en tørshampoo?

Tørshampoo kan have en udtørrende effekt på håret, fordi det jo suger olie fra hår og hovedbund, men at produktet efterfølgende bliver i håret og ophobes, hvis ikke det vaskes ud.

Derfor er det en god idé at undgå ingredienser, der udtørrer yderligere såsom sulfater og parabener.

Vælg i stedet shampoo til tørt hår, der så vidt muligt indeholder milde og naturlige ingredienser, der ikke skader håret.

Har du kemisk farvet hår, er det også en god idé at vælge en en shampoo, der er udviklet til at være farvebeskyttende. De fleste typer af shampoo til tørt hår er nemlig ret hårde ved hårfarve og kan medvirke, at håret hurtigere mister farven.

Hvad er forskellen på tørshampoo og almindelig shampoo?

Den overordnede forskel på tørshampoo og almindelig shampoo er, at tørshampoo er til brug i tørt hår, og almindelig shampoo er til brug i vådt hår.

Almindelig shampoo har dog en bedre rensende effekt på skidt og snavs, da det først løsner skidtet og efterfølgende bliver skyllet væk sammen med skidtet, når der skylles efter med vand.

Tørshampoo bliver i håret. Produktets primære funktion er at lægge sig på hårstråene og suge fugt til sig, så ikke håret ser fedtet ud.

En del shampoo til tørt hår indeholder også parfume, så håret både ser rent ud og også dufter rent.

Det er dog vigtigt at huske på, at tørshampoo ikke som udgangspunkt renser håret, og at det derfor er fint at bruge en gang imellem, når der ikke er tid til hårvask, eller når håret ser fedtet ud. Men når håret trænger til at blive vasket, kræver det vand og “rigtig” shampoo.

Tørshampoo til styling

Tørshampoo har mange gode egenskaber. Det kan redde din frisure, hvis du er stået for sent op, eller hvis du ikke har tid til eller mulighed for et bad.

Men tørshampoo kan også bruges som en aktiv del af stylingen af dit hår.

Udover at fjerne den fedtede følelse fra håret, giver de fleste tørshampooer nemlig også håret ekstra volume og tekstur, der gør det nemt at style.

Tørshampoo er på mange måder et 2-i-1 produkt, som du både kan bruge til at få en ren følelse, men som samtidig kan indgå i stylingen af håret, uanset om det skal sidde løst eller sættes op.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken tørshampoo er bedst?

Du bør købe en god tørshampoo, der passer til din hårtype. Vil du gerne minimere den udtørrende effekt, kan du med fordel vælge en tørshampoo uden sulfater og parabener og gå efter naturlige og plejende ingredienser.

Er tørshampoo godt for håret?

Det primære formål med tørshampoo er at suge overskydende fedt og efterlade håret med en ren følelse. I dag indeholder en del tørshampooer dog også plejende og nærende ingredienser.

Hvornår skal man bruge tørshampoo?

Tørshampoo skal bruges i helt tørt hår. Det er særligt ved hår, der fedter, at tørshampoo har en god og synlig effekt, da shampooen suger det overskydende olie i håret og efterlader det blankt og blødt med ekstra volume.

Giver tørshampoo skæl?

Tørshampoo giver ikke i sig selv skæl, men bruger du det for ofte – uden at håret bliver ordentligt vasket med vand og sæbe i mellemtiden – kan tørshampooen ophobe sig og give tør hovedbund.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.