Hår

Bedste Shampoo (TEST): 12 shampooer til alle hårtyper

I vores store shampoo test hjælper vi dig med at finde den helt rigtige shampoo til dit hår. Om det er langt og tyndt, eller kraftigt og krøllet.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste shampoo test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Den helt rigtige shampoo gør en kæmpe forskel for din udstråling. Men det kan være lidt af en videnskab at finde frem til den.

Rigtig mange shampooer lover guld og grønne skove – også selvom de er fyldt med skadelig kemi eller udtørrende ingredienser.

Derfor har vi samlet hele 12 gode shampooer til dig.

Fælles for dem er, at de baseret på gode og naturlige ingredienser. Mange af dem er helt fri for skadelig kemi, sulfater og silikone, og mange af dem har økologiske ingredienser og dokumenteret effekt.

Bedste shampoo

Nedenfor har vi samlet 12 af de bedste shampooer på markedet. Her er varianter til dig med krøller, fint hår eller farvet hår. Mange af varianterne er desuden fri for skadelig kemi og til gengæld propfyldt med aktive ingredienser, der hjælper håret indefra.

Bedste til tyndt hår

Hairlust Grow Perfect Shampoo

Bedste til volumen

Ecooking Volume Shampoo

Glans & fylde

Davines Oi Shampoo

hairlust-splitfix-shampoo

Hairlust Split Fix Shampoo

Hairlust Split Fix er vores valg af den bedste shampoo. Her får du en fugtgivende, sulfatfri, nærende shampoo til tørt og trist hår, der modvirker skadet hår.

Bedste egenskaber:

 • Til tørt og skadet hår
 • Fri for parabener, sulfater, silikone og alkohol
 • Økologisk og vegansk

Split Fix er en god shampoo til tørt hår, der er baseret på naturlige og økologiske ingredienser og fri for skadelige stoffer som parabener, silikone, sulfat og alkohol. Netop derfor er den også oplagt til dig med sensitiv hovedbund.

Til gengælder booster den håret med fugt og indkapsler hårstråene i beskyttende “skjold”, der modvirker spaltede spidser og desuden hjælper håret til at holde på fugten.

Udover at være en virkelig god shampoo til skadet og tørt hår, er Hairlust Split Fix Shampoo også et miljøvenligt valg. Dels fordi shampooen er økologisk og vegansk, men også fordi shampooen er produceret i Danmark, og emballagen er lavet af genbrugsplast.

Split Fix er en mild shampoo uden sulfater – og det kan kræve lidt tilvænning. Den skummende effekt kan aktiveres ved at vaske håret to gange i træk i samme bad.

For den optimale og plejende effekt, bør Hairlust Split Fix Shampoo bruges sammen med Hairlust Split Fix Conditioner.

Yuaia Haircare Repair & Care Shampoo

Yuaia Haircare Grow & Glow Shampoo

Vil du have fyldigt hår? Så er Yuaia Haircare Grow & Glow Shampoo for dig. Shampooen indeholder ingredienser, der påviseligt styrker hårstråene, samtidig med, at shampooen mindsker hårtab.

Bedste egenskaber:

 • Til fint og tyndt hår
 • Stimulerer hårvæksten og mindsker hårtab
 • Sulfat- og silikonefri

Alt i alt får du altså ved minimum 3 måneders brug af den måske bedste shampoo til fint hår både tykkere og flere hår, og det er der mange med fint hår, der drømmer om.

Faktisk får du hele 89% reduktion af hårtab efter 3-5 måneders brug af shampooen. I samme periode opleves der gennemsnitligt 52% stigning i hårtæthed.

Udover at øge hårvækst og mindske hårtab, giver shampooen også ekstra glans – og så er den fri for både silikone og sulfater og plejer i stedet håret på mere naturlig vis.

For den bedste pleje af håret og det hurtigste resultat, opfordrer producenten til at kombinere brugen af shampoo med balsam af samme variant.

Olaplex Bond Maintenance no4 Shampoo

Olaplex Bond Maintenance Shampoo

Trænger dine tørre spidser til pleje, eller leder du bare efter en shampoo, der kan give håret sin naturlige glans tilbage, så er Olaplex Bond Maintenance Shampoo et godt bud! Her får du masser af fugt og næring til alle typer af hår.

Bedste egenskaber:

 • Til alle typer hår
 • Giver fugtboost til håret
 • Vegansk, sulfatfri og glutenfri

Fugtrig shampoo anbefales normalt ikke til fedtet hår, men shampooen fra Olaplex er en undtagelse. Denne shampoos formål er at pleje og give næring – og det har alle hårtyper brug for.

Selvom den er til den dyre side, er det faktisk ikke så galt igen, da shampooen er meget drøj i brug og kræver en meget lille mængde, der dog skal fordeles godt. På den måde varer mængden af shampoo længere, og det udligner prisen.

Udover det helt særlige Olaplex-molekyle, der genetablerer hårets naturlige svovlbroer, indeholder shampooen også en masse fugtgivende ingredienser. Resultatet er et sundt og velplejet hår med masser af glans.

Olaplex shampoo (NO. 4) kan med fordel bruges sammen med Olaplex balsam (NO. 5) og Olaplex hårkur (NO. 3) for optimal pleje.

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

Som vinder af Danish Beauty Award 2020 har Australian Bodycare Hair Clean Shampoo fået et kvalitetsstempel. Og der er tale om en virkelig god shampoo til alle hårtyper, der er særdeles god for hovedbunden.

Bedste egenskaber:

 • Til fedtet hår, skæl, kløende hovedbund og urenheder
 • Dermatologisk testet
 • Danish Beauty Award vinder
 • Vegansk og fri for parabener

Shampooen udmærker sig ved at tage fat om roden til problemet; hovedbunden. Og det gør den ved hjælp af naturlige og aktive ingredienser som tea tree oil og kokosolie.

Det er dels meget mildt for hovedbunden, men har også antiinflammatoriske og bakteriehæmmende egenskaber

Shampooens ingrediensliste afhjælper kløe, urenheder og skæl i hovedbunden – og en sundere og velafbalanceret hovedbund afhjælper fedtet hår.

Som et ekstra kvalitetsstempel er shampooen dermatologisk testet. Det betyder, at den er testet af et uafhængigt analyseinstitut, og at klienter med problemer med skæl, fedtet hår eller kløe eller urenheder i hovedbunden har testet produktet og givet (meget god) feedback.

Hair Clean Shampoo er desuden vegansk og fri for parabener.

Hairlust Grow Perfect Shampoo

Hairlust Grow Perfect Shampoo

Oplever du hårtab, eller har du tyndt hår? Så kan Hairlust Grow Perfect Shampoo booste hårvæksten. Den har klinisk dokumenteret effekt i stimulering af hårvækst og hårtæthed samt mindskelse af hårtab.

Bedste egenkaber:

 • Til fint og tyndt hår
 • Stimulerer hårvækst og modvirker hårtab
 • Økologisk og vegansk
 • Fri for sulfater, parabener og silikone

Mange oplever hårtab med alderen, men nogle oplever også bare at have tyndt hår meget tidligt i livet. Uanset årsagen til din begrænsede mængde af hår, kan Hairlust via sine plejende og aktive ingredienser stimulere hårets naturlige vækst.

Udover at producere mere hår, øges hårtætheden, og shampooen har også en positiv effekt på hårtab.

Og så er den mild og god – også for dig med sensitiv hovedbund. Den er nemlig økologisk, og så er den fri for parabener, sulfater og silikone.

Det giver også en mere langtidsvirkende effekt og ikke bare en falsk følelse af glat hår, mens du bader (som især silikone medvirker til).

Også miljømæssigt er denne shampoo et godt valg. Den er nemlig for det første vegansk, men den er også produceret i Danmark, og emballagen er lavet af genbrugsplast.

Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1

Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1

Skæl og tør hovedbund er et stort problem i Danmark. Især på grund af vores klima. Der er heldigvis hjælp at hente i den effektive skælshampoo Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1.

Bedste egenskaber:

 • Til skæl og tør hovedbund
 • Genopretter hovedbundens naturlige bakterieflora
 • Behandlende og forebyggende

Døjer du med tør eller kløende hovedbund, skæl, eksem eller svampeinfektioner i hovedbunden, skyldes det højst sandsynligt en bakterieflora, der er i ubalance grundet udefrakommende påvirkninger fra vejr eller styling.

Dandruff Treatment Nr. 1 har den primære funktion at genetablere en sund bakterieflora i hovedbunden; primært via den aktive ingrediens Piroctone olamine. Der er desuden tale om en mild shampoo, der er meget skånsom.

Selvom shampooens primære funktion er at tage hånd om hovedbunden, kan det også ses på håret. En sund hovedbund giver nemlig et sundere og mere glansfuldt hår. Dermed har shampooen en naturlig, dobbeltvirkende effekt.

Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo

Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo

Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo er en dybderensende kreatin shampoo til tørt og slidt hår, der forstærker hårstråene indefra og giver en beskyttende effekt. Alt i alt får du et sundere hår med mere glans.

Bedste egenskaber:

 • Til tørt og slidt hår
 • Dybderensende effekt
 • Beskytter håret via forsegling

Kreatin er i hår-sammenhænge et sandt vidundermiddel, der både plejer håret indefra, men som også efterlader en beskyttende forsegling omkring hvert enkelt hårstrå, hvilket gør det mere modstandsdygtigt over for vind, vejr og styling.

Shampooen renser håret i dybden og stimulerer hovedbunden, hvilket giver en flot og sund glans til håret.

Udover kreatin, indeholder shampooen også ceramider og melainsyre, og det giver tilsammen en rigtig god effekt på træt hår med slidte spidser.

Denne glansgivende shampoo er rigtig god til dig, der har slidt hår efter farvning eller styling, og hvor håret har brug for en genoplivning.

Grow and Glow Shampoo

Yuaia Haircare Repair & Care Shampoo

Yuaia Haircare Repair & Care Shampoo er en plejende shampoo til skadet, tørt og kruset hår. Shampooen plejer i dybden, yder store mængder af fugt og næring og efterlader håret sundt og glansfuldt.

Bedste egenskaber:

 • Til tørt, skadet og kruset hår
 • Baseret på aktive ingredienser
 • Fugter og plejer i dybden
 • Sulfat- og silikonefri

Denne shampoo er udviklet ud fra dokumenterede, aktive ingredienser, der har til formål at reparere ødelagt hår.

Hydrolyseret hvedeprotein reparerer hårstrående indefra, sorbitol tilfører næring og hjælper håret til at holde på fugten, og natriumhyaluronat mindsker knækkede hår.

Alt i alt er der altså tale om én af de bedste shampooer til beskadiget hår, da ingredienserne er nøje udvalgt, og flere af dem har dokumenteret effekt. Her køber du altså ikke katten i sækken, men får en shampoo, der faktisk virker.

Udover dokumenteret effekt, får du en lækker shampoo uden kemi. Den er nemlig helt fri for sulfater og silikone.

Ecooking Volume Shampoo

Ecooking Volume Shampoo

Ecooking Volume Shampoo er den måske bedste volume shampoo på markedet. Dens aktive ingredienser øger kollagenproduktionen og øger de enkelte hårstrås tykkelse. Det giver en mere voluminøs manke.

Bedste egenskaber:

 • Til normalt, fint og farvet hår
 • Øger kollagenproduktionen
 • Dermatologisk testet
 • Vegansk

Niacinamide og peptider er de nærmest mirakuløse ingredienser i denne shampoo. De booster nemlig produktionen af kollagen og gør hårstråene mere elastiske og modstandsdygtige.

Der er altså tale om en god shampoo til dig, der ønsker tykkere og sundere hår. Men også til dig, der farver håret og gerne vil have farven til at holde længere. Shampooen indeholder nemlig også et farvekompleks.

Komplekset beskytter både hårets naturlige farve men også farvet hår – og så har det en beskyttende virkning mod udefrakommende påvirkninger såsom forurening og UVA-stråler.

Shampooen er vegansk og har en frisk duft af citrus og blomster, og så efterlader den håret fyldigere, mere beskyttet og med en flot glans.

Hairlust Curl Crush Shampoo til krøllet hår

Hairlust Curl Crush Shampoo til krøllet hår

Søger du den bedste shampoo til kruset hår og krøller, er denne low-poo variant uden sulfater og silikone lige noget for dig. Her får du masser af fugt, pleje og glans til krøllerne.

Bedste egenskaber:

 • Til krøllet hår
 • Uden sulfater, silikone, parabener og alkohol
 • Vegansk og økologisk
 • Godkendt til Curly Girl-metoden

Hemmeligheden er aktive ingedienser, der har en reel effekt. I dette tilfælde er der blandt andet tale om veganske mikroproteiner, Aquazyl og bambusekstrakt. Sammen med de øvrige ingredienser giver det store mængder af fugt og næring til trist og kruset hår.

I stedet efterlades håret med fine, levende krøller fulde af glans – og hvem med krøller ønsker ikke netop dét?

Low-poo er blevet ret populært indenfor pleje af krøller, og i praksis betyder det blot, at der er tale om gode shampooer uden skadelige stoffer, der udtørrer håret. Shampooen er af den årsag også godkendt til Curly Gir-metoden.

Den er desuden vegansk og økologisk og fri for sulfater, silikone, alkohol og parabener.

Milk_Shake Curl Passion Shampoo

Milk_Shake Curl Passion Shampoo

Har du krøller, er dit største problem formentlig tørt og kruset hår på grund af manglende fugt. Dét problem afhjælper Milk_Shake Curl Passion Shampoo – helt uden at ruinere dig.

Bedste egenskaber:

 • Til krøllet og kruset hår
 • Fri for parabener
 • Giver fugt og beskytter

nskaber

Der er tale om en skånsom shampoo, der renser håret og tilfører store mængder af fugt for at komme det krusede hår til livs og i stedet efterlade dig med pæne, livlige krøller.

Ved hjælp af naturlige ingredienser som kokosolie og ekstrakter fra æble, grapefrugt og fersken, mættes håret med fugt og bliver modstandsdygtigt overfra udefrakommende faktorer som vind og vejr.

Shampooen giver en sund glans til håret, gør det dejlig blødt, mindsker krus og yder beskyttelse.

Davines Oi Shampoo

Davines Oi Shampoo

Lider du ikke af de store udfordringer med dit hår, men ønsker bare en shampoo, der kan give fugt og glans og efterlader dig med en blød fornemmelse, er Davines Oi Shampoo svaret.

Bedste egenskaber:

 • Til alle typer hår
 • Rensende og blødgørende
 • Giver glans

Shampooen her renser håret i dybden, tilfører fugt og efterlader håret blødt og glansfuldt. Derudover har den en mild og behagelig duft takket være den plejende rosenolie, der også hjælper til at øge hårets elasticitet.

Der er i det hele taget tale om en plejende shampoo, som kan bruges af alle. Den har også en fin effekt på solskader og aldringstegn såsom kruset og udtørret hår.

Her får du et nærings- og fugtboost og en dejlig blød og skinnende fornemmelse, når håret er vasket.

Dette skal du kigge efter i en shampoo

Når du leder efter shampoo, er det vigtigt at kigge efter én, der lever op til dine ønsker og din hårtype. Har du problemer med tørt hår, skal du for eksempel lede efter en shampoo, der giver fugt, mens shampooen i stedet bør være rensende, hvis dit hår er fedtet.

Bruger du omvendt en shampoo, der giver fugt, når du har hår, der fedter, risikerer du at forværre problemet.

Du bør ligeledes finde en shampoo, der passer til din hårtype. Ingredienser, der er gode til fint hår, er ikke nødvendigvis gode til tykt hår eller krøller.

Nedenfor får du et overblik over, hvilken type af shampoo, du bør lede efter ud fra den ønskede effekt og hårtype samt gode råd til at finde den bedste shampoo.

Den ønskede effekt

Noget af det centrale, når du skal vælge shampoo, er først og fremmest at gå efter den effekt, du ønsker. Det kan dog være udfordrende, hvis du ikke er klar over, hvilken effekt, der anbefales til hvilken problematik.

Nedenfor forsøger vi at skabe et overblik over, hvilken effekt, der typisk anbefales, til forskellige hårproblematikker.

Fugtgivende shampoo til tørt hår

Er dit hår tørt, skal det have fugt. Derfor skal du vælge en shampoo, der er rig på fugt. Den bedste shampoo til tørt hår har fugtgivende ingredienser, men også med ingredienser, der hjælper til at holde på fugten i længden.

Du bør undgå produkter med alkohol, sulfater og silikone. Alkohol og sulfater har i sig selv har en udtørrende effekt, mens silikone giver en illusion af sundt hår, men egentlig blot efterlader et misvisende lag udenpå hårstråene.

Rensende shampoo mod fedtet hår

Lider du af hår, der fedter, skal du vælge en shampoo til fedtet hår, der både har en rensende effekt på håret og fokuserer på at genetablere en naturlig balance i hovedbunden.

Undgå produkter med sulfater. Sulfater renser hovedbundens naturlige fedtstoffer væk i en sådan grad, at det resulterer i en overproduktion, der giver for meget fedt i håret.

Styrkende shampoo til skadet hår

Har du ødelagt hår, for eksempel efter hårfarvning eller brug af stylingapparater, handler det om at vælge en shampoo, der nærer, plejer og fugter hårstråene indefra. Den bedste shampoo til ødelagt hår indeholder aktive ingredienser, der arbejder i dybden.

Undgå produkter med silikone, sulfater og alkohol. Silikone lægger sig som et lag på hårstråene og får dem til at syne sunde – uden at de er det. Sulfater og alkohol er hårdt for håret og kan have en yderligere ødelæggende effekt.

Nærende shampoo til hårvækst

Lider du af hårtab, eller har du bare meget tyndt hår, kan du med fordel vælge en shampoo mod hårtab. Her skal du vælge en shampoo, der har dokumenteret effekt på hårtab og øget hårvækst.

Flere af shampooerne i testen her har en dokumenteret effekt på over 80%. At vælge en sådan shampoo er et godt udgangspunkt for at få fingre i et produkt, der rent faktisk løser dit problem.

Shampoo mod skæl

Der findes efterhånden mange produkter mod skæl. Det vigtige er dog ikke, at shampooen renser skællen ud af håret – men at den har en behandlende effekt på hovedbunden. Her handler det typisk om at få genskabt den rigtige bakterieflora.

Undgå produkter med sulfater og alkohol, da de har en irriterende og udtørrende effekt på hovedbunden.

Når først problemet med skæl er løst, vil det typisk give bedst mening at overgå til en shampoo, der passer til dit hår. Det vil sige, at skælshampooen kun bruges i en periode til at løse problemet.

Derfra kan du vedligeholde hovedbunden ved at vælge en shampoo, der er fri for dårlig kemi og desuden ikke vaske hår for tit.

De fleste kan nøjes med at vaske hår 1-3 gange om ugen. Det bidrager til en hovedbund, der fortsat er i balance.

Skånsom shampoo til sensitiv hovedbund & allergier

Har du en sensitiv hovedbund eller allergier, skal du vælge en mild shampoo. Det kan være en fordel at vælge økologisk og Svanemærket, men også dermatologisk testede produkter er typisk milde og skånsomme.

Undgå produkter med ingredienser, der kan aktivere eventuelle allergier, såsom parfume. Undgå også produkter med sulfater og alkohol, der udtørrer og irriterer hovedbunden.

Har du sensitiv hovedbund handler det også om at vaske den mindst muligt, så den ikke bliver generet. Ofte kan du nøjes med hårvask sjældnere, end du tror.

Køb efter hårtype

Oplever du ikke de store udfordringer med dit hår, kan du med fordel vælge shampoo ud fra din hårtype. På den måde sikrer du bedst, at netop dit hår bliver plejet og næret, som det har bedst af.

Tykt hår

Tykt hår har tendens til at blive tørt, og netop fordi der ikke kommer så meget luft til hovedbunden, kan det også betyde udfordringer med skæl eller eksem.

Det tykke hår skal ofte plejes med en shampoo til tykt hår med masser af fugt, men også gerne ingredienser, der hjælper håret til at holde på fugten.

Derudover kan der blive behov for periodisk at vælge en shampoo, der plejer hovedbunden eller har til formål at bekæmpe skæl og skabe balance i hovedbundens bakterieflora.

Undgå udtørrende ingredienser såsom sulfater og alkohol. Vælger du en shampoo, der indeholder silikone, skal du desuden være opmærksom på, at håret kan syne sundere, men at det ofte skyldes et lag af silikone, der lægger sig udenpå hårstråene.

Fint hår

Den bedste shampoo til tyndt hår er en variant, der stimulerer produktionen af hår og mindsker hårtab, så du på den lange bane får sundere og fyldigere hår.

Fint og tyndt hår har tendens til at blive tørt og elektrisk i vintermånederne og fedtet om sommeren.

Oplever du tørhed, er det oplagt at vælge en fugtgivende variant, der modgiver elektricitet i håret. Undgå shampoo med sulfater og alkohol, der har en udtørrende effekt.

Oplever du, at håret fedter, skal du i stedet vælge en rensende shampoo, der nærer hovedbunden – og bestræbe dig på at vaske håret sjældnere.

Krøllet hår

Hår med krøller har tendens til at blive kruset på grund af manglende fugt. Derfor er det vigtigt at vælge en shampoo, der giver store mængder af fugt og plejer håret indefra.

Det er dog også essentielt at vælge en shampoo til krøllet hår, der hjælper håret med at holde på fugten og desuden virker beskyttende på udefrakommende faktorer, der får håret til at kruse.

Undgå produkter med alkohol og sulfater, når du har krøller, da det ikke har en reel effekt, men blot udtørrer håret yderligere.

Silver shampoo til gråt hår

Har du gråt hår, kan du vælge en såkaldt silver shampoo. Shampooen har til formål at pleje de grå hår og farvebeskytte, så den grå farve bliver mere skinnende og ikke mat og kedelig at se på.

Mange af shampooerne i testen her kan det samme som egentlige silver shampooer; de kan pleje håret med masser af fugt og farvebeskytte.

Hvilken shampoo skal jeg bruge?

Hvilken, der er den bedste hårshampoo til dig, afhænger af dit hår. Det betyder dog ikke, at du ikke kan have et kombineret hår. For eksempel både krøllet og gråt hår eller ødelagt hår med en hovedbund, der skæller.

Der findes heldigvis shampooer, der ikke kun tager sig af ét problem, men som sagtens kan bruges til både hår og hovedbund eller som har så gode, aktive ingredienser, at de kan bruges til alle typer af hår – og dermed også kombinationer.

Undgå sulfater & silikone

Markedet for sulfat- og silikonefri shampoo er eksploderet over de seneste år, og det er ikke uden grund. De fleste af produkterne i testen her er ligeledes uden sulfater og silikone.

Sulfater

Sulfater er dét, der giver shampooende den skummende effekt, som vi kender så godt. Den renser også. Derfor vil du opleve, at shampooer uden sulfater typisk skummer betydeligt mindre. Det betyder dog ikke, at de renser mindre.

Sulfater har længe været brugt i shampoo, og mange af os har derfor fået en idé om, at shampoo skal skumme. Derfor er det lidt en kulturændring at begynde at vælge sulfatfrie alternativer.

Stoffet er mere og mere udskældt. Dels fordi det ikke er godt for miljøet, men også fordi det faktisk renser for godt.

Det vil sige, at hovedbunden irriteres, og at det naturlige fedt i hovedbund og hår helt vaskes væk. Det giver en ubalance, som hurtigere resulterer i overproduktion af fedt, der får håret til at se fedtet ud.

At bruge shampoo med sulfater giver altså en ond cirkel, der vil kræve daglig vask for at undgå fedtet hår.

Silikone

Silikone giver håret den bløde følelse, når du vasker det. Silikonen lægger sig som et lag udenpå håret og skulle beskytte det med fugt udefra; blandt andet for at undgå krus.

Brug af shampoo med silikone er dog en illussion. Silikonen lægger sig uden på håret og får det til at føles blødt og se skinnende ud – uden at det egentlig er det.

Det svarer lidt til bare at male en væg med skimmel.

Bare fordi du ikke kan se problemet længere, er det ikke nødvendigvis løst. Det betyder også, at du typisk vil skulle vaske håret hver dag for at bevare illussionen af blødhed og glans – og det udtørrer kun håret yderligere inde bag silikonelaget.

I stedet bør du vælge en shampoo med aktive ingredienser, der tilfører fugt og beskytter håret indefra i stedet.

Shampoo & balsam hører sammen

Leder du efter en god shampoo, bør du i samme ombæring find dig en god balsam. Shampoo og balsam hører sammen og komplimenterer hinanden i hårplejen.

Mens shampooens primære formål er at vaske håret rent for skidt og hårprodukter, er balsamens primære funktion at pleje håret i dybden.

Ofte vil det være en god idé at vælge shampoo og balsam fra samme hårplejeserie. På den måde sikrer du, at du får produkter, der arbejder sammen på den mest optimale måde.

Der er jo for eksempel ikke grund til at bruge balsam, der indeholder de samme ingredienser som shampoo.

Dér kan det i højere grad betale sig at vælge produkter, der er lavet til at supplere hinanden med forskellige ingredienser – eller samme ingredienser, der er optimale i større mængder. Det giver den bedste shampoo og balsam-oplevelse.

En shampoo kan sagtens være plejende, men den vil primært være rensende. Derfor bør du supplere med balsam, hvis du for eksempel ønsker mere glans, at få bugt med det tørre hår eller at pleje beskadiget hår eller spaltede hårspidser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken shampoo er bedst?

Hvilken, der er den bedste shampoo, afhænger af din hårtype og hovedbund. Den bedste shampoo til udtørret hår er ikke den samme shampoo, som er bedst til fedtet hår. Har du derudover sensitiv hovedbund, skal det også tages i betragtning.

Hvor tit skal man vaske sit hår med shampoo?

Anbefalinger til hårvask varierer afhængigt af kilden. Nogle anbefaler hårvask 2-3 gange om ugen, mens andre anbefaler 1-2 gange – og andre igen endnu sjældnere.

Er dyr shampoo bedre end billig shampoo?

En dyr shampoo er ikke nødvendigvis bedre end en billig. Det afhænger i høj grad af ingredienserne. En god shampoo er uden skadelige stoffer og indeholder plejende og aktive ingredienser.

Hvilken shampoo bruger en frisør?

Din frisør bruger højst sandsynligt ikke den samme shampoo som naboens frisør. Shampoo afhænger af hårtype, og derudover findes der mange gode hårprodukter på markedet.

Hvilken shampoo skal man undgå?

Du bør først og fremmest undgå shampoo med skadelig og usund kemi. Nogle foretrækker også sulfatfri shampoo. Det vigtigste er dog at vælge shampoo, der passer til din hårtype.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.