Hår

Bedste shampoo til krøllet hår (TEST): 7 der virker

I denne test har vi samlet e shampooer, som vi mener er markedets bedste produkter til krøllet hår.

skrevet af Josefine Vestergaard

shampoo til krøllet hår

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Har du naturligt krøllet hår, har du formentlig også oplevet, at det bliver tørt og kruser.

Det er i vores del af verden et meget udbredt problem; fortrinsvis på grund af vores klima, der er meget fugtigt.

Vil du gerne undgå, at dit hår kruser, og at din frisure bliver ødelagt af vejret, skal du sørge for at tilføre krøllet hår rigeligt med fugt.

Og så hjælper det, at du bruger en shampoo uden udtørrende ingredienser som sulfat og alkohol.

Lad os tage et kig på de bedste.

Bedste shampoo til krøllet hår

Nedenfor har vi samlet 7 af de bedste shampoo til krøllet hår på markedet – og de kan alle købes online.

Hairlust Curl Crush Shampoo til krøllet hår

Curl Crush Shampoo

Curl Crush Shampoo er den måske bedste shampoo til krøllet hår overhovedet. Den er mild og low-poo, hvilket vil sige, at den hverken indeholder sulfater, udtørrende alkohol, parabener, silikone eller mineralske olier.

Bedste egenskaber

 • Til tørt, krøllet hår
 • Fri for sulfater, alkohol, parabener og silikone
 • Velegnet til Curly Girl-metoden
 • Tilfører masser af fugt
 • Vegansk og økologisk

Her får du en god shampoo til krøllet hår, der har det med at udtørre og kruse. Shampooen er meget mild og velegnet til at bruge ved Curly Girl-metoden, men den kan også bruges, selvom du ikke vasker håret efter metoden.

Generelt er shampooen fyldt med naturlige og aktive ingredienser og fri for skrap kemi. Shampooen renser håret i dybden uden at udtørre, men tilfører til gengæld rigelige mængder af fugt og hjælper håret til at bevare sebumbalancen (hårets naturlige oliebalance).

Aloe vera, bambus, acai og salt fra det døde hav er nogle af de gode ingredienser, shampooen byder på. Og den er ikke kun god for dig, men også for miljøet, da den både er vegansk, økologisk og produceret i Danmark i flasker lavet af genbrugsplast.

Davines Love Curl Enhancing Shampoo

Davines Love Curl Enhancing Shampoo

Her får du en lækker shampoo til krøllet hår uden parabener og sulfater. Til gengæld får du en shampoo, der formår at tæmme krøllerne og efterlader dem med fleksibilitet og eftertragtet “bounce”-effekt.

Bedste egenskaber

 • Til krøller, der skal tæmmes
 • Fri for sulfater og parabener
 • Giver fleksibilitet og “bounce”-effekt
 • Genbrugsemballage

Shampooens formel er blandt andet baseret på olivenolie, og det giver rigtig god mening, da olie mætter håret med fugt, så det ikke kruser. Det efterlader dig med en manke fuld af livlige krøller med glans.

Davines Love Curl Enhancing Shampoo er desuden en mildere shampoo, der er fri for parabener og sulfater. Alligevel har den en lækker, skummende effekt, hvis den masseres ind i vådt hår.

Der er også tænkt på miljøet, da emballagen er såkaldt “neutral emballage”, der er emballage, der er produceret med omtanke for miljøet, og som desuden kan genanvendes.

Milk_shake Curl Passion shampoo

Milk_shake Curl Passion shampoo

Milk_Shake Curl Passion Shampoo er shampoo til tørt, krøllet hår uden for megen skrap kemi. Shampooen er blandt andet fri for parabener og sulfater, men tilfører til gengæld håret godt med fugt, så det ikke kruser.

Bedste egenskaber

 • Til tørt, krøllet hår
 • Fri for parabener og sulfater
 • Mild og fugtgivende

Til tørt, krøllet hår, der har tendens til at kruse i fugtigt vejr, er denne shampoo måske din redning. Den renser håret mildt uden at udtørre det, og ingredienserne tilfører desuden masser af fugt, så håret bliver mættet og i højere grad vil være upåvirket af fugt udefra.

I praksis betyder det, at du kan bevare din frisure – også når du går ud – og at håret efterlades blødt og glansfuldt med en god elasticitet.

Shampooen er desuden fri for parabener og sulfater, og så er den beriget med mange naturlige ingredienser såsom kokosolie og ekstrakter fra æble, grapefrugt og fersken.

Paul Mitchell Spring Loaded Frizz Fighting shampoo

Paul Mitchell Spring Loaded Frizz Fighting shampoo

Særligt udviklet til naturlige krøller, permanentede krøller og bølger i håret, giver Paul Mitchell Spring Loaded Frizz Fighting masser af fugt og forebygger kruset hår. Til gengæld får du flotte krøller fulde af liv.

Bedste egenskaber

 • Til permanentede og naturlige krøller
 • Fri for sulfater og parabener
 • Kan bruges til extensions

Her får du en lækker shampoo til krøllet eller bølget hår med tropisk duft. Shampooen kan også med fordel bruges til permanentet hår og extensions. Der er tale om et mildt produkt, der er helt fri for sulfater og parabener, men som til gengæld er beriget med naturlige olier og kokos.

Formålet med shampooen er at tilføre rigeligt med fugt til håret, så det ikke tager fugt udefra og bliver kruset. Det giver smukke krøller fulde af “bounce” og glans.

Det anbefales at bruge Paul Mitchell shampoo i kombination med Paul Mitchell balsam for at få det fulde udbytte af produkterne.

Kevin Murphy Stimulate Me Shampoo

Kevin Murphy Stimulate Me Shampoo

Denne Kevin Murphy shampoo til krøllet hår er særligt udviklet til mænd. Den renser mildt og styrker hår og hovedbund – og så er den parabene- og sulfatfri. Til gengæld modvirker den hårtab.

Bedste egenskaber

 • Til mænd med krøllet hår
 • Modvirker hårtab
 • Fri for parabener og sulfater

Der findes ikke mange shampooer til mænd med krøllet hår, og denne variant fra Kevin Murphy er egentlig også i højere grad en plejende shampoo. Den har dog rigtig mange af de samme kvaliteter og egenskaber som shampoo til krøllet hår, så den er værd at tage med.

Shampooens formål er at rense mildt, hvorfor den blandt andet er fri for sulfater og parabener, og så stimulerer den hovedbundens blodcirkulation, hvilket modvirker hårtab. Det er altså både en god shampoo nu og her, men også på sigt.

Shampooen er oplagt til dig, der bruger stylingprodukter og dermed vasker håret dagligt. Den indeholder blandt andet bergamot mynte, sort pepper og kamfer-krystaller, der tilsammen plejer og styrker hår og hårvækst.

Kerastase Curl Manifesto shampoo

Kerastase Curl Manifesto shampoo

Uanset, om du har tendens til bølget hår eller vilde proptrækkrøller, kan den velduftende shampoo fra Kerastase pleje dit krøllede hår og efterlade det fuld af glans og liv.

Bedste egenskaber

 • Til alle typer af krøllet hår
 • Fri for sulfater og parabener
 • Indeholder manuka-honning og ceramid

Kerastase er kendt for lækre og plejende produkter, og dette er da også en virkelig god shampoo til alle niveuaer af krøllet hår fra blide bølger til proptrækkrøller

Udover at dufte godt, er den også mild. Den er blandt andet uden parabener og sulfater. Derudover renser den hovedbund og hår skånsomt, så hårets egne olier bevares, hvilket modvirker udtørring.

Shampooen er beriget med ceramid og manuka-honning, og så efterlader den håret dejligt blødt og fuld af flotte krøller med glans.

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo

Shampooen her er til dig, der ønsker at fremhæve dine smukke krøller og give dem struktur og liv. Den vasker håret skånsomt og tilfører masser af fugt via forskellige naturlige olier.

Bedste egenskaber

 • Til fremhævning af krøller
 • Fri for sulfater og parabener
 • Indeholder arganolie og abessinsk olie

Vil du gerne slippe for, at håret kruser, og i stedet owne dine krøller, er denne shampoo fra Moroccanoil oplagt til formålet. Shampooen fugter i dybden; blandt andet ved hjælp af arganolie og abessinsk olie, og den fremhæver dine krøller på smukkeste vis og giver masse af “bounce” og struktur.

Udover at tilføre fugt og skabe struktur i krøllerne, renses hår og hovedbund skånsomt, da shampooen er fri for sulfater og parabener. Hårstråene styrkes indefra og efterlades velplejede og fulde af glans.

Det anbefales at kombinere shampooen med brug af balsam fra samme serie for at opnå den fulde effekt.

Før du køber shampoo til krøllet hår

Før du begiver dig ud i at klikke shampoo til krøllet hår i kurven, kan det være rart at vide, hvad det særlige ved shampoo til krøllet hår egentlig er sammenlignet med andre typer af shampoo.

Derudover bør du overveje formålet med shampooen. Vil du gerne have spændstige krøller eller vil du undgå, at håret kruser, så dine naturlige krøller kommer til sin ret – også i fugtigt vejr?

Nedenfor kan du læse om alt det, der er værd at vide, inden du køber shampoo til krøllet hår.

Hvad gør krølle shampoo?

Shampoo til krøllet hår tilfører først og fremmest fugt. Det er nemlig det største problem blandt folk med krøllet hår; at det bliver tørt og kruser. Det skyldes, at krøllet hår generelt har mere brug for fugt end glat hår, og at det derfor hurtigere udtørrer.

Når krøller er tørre, hungrer de fugt, og de vil suge det, så snart de kan. Det oplever du særligt, når du bevæger dig udenfor i fugtigt vejr, hvor det krøllede hår vil suge fugten til sig og svulme op i et væld af krus.

Fugtgivende shampoo til krøllet hår kan indeholde mange forskellige aktive og naturlige ingredienser, der blandt andet tilføre fugt og hjælpe håret til at bevare fugten, beskytte håret mod frie radikaler og UV-stråling og give håret mere glans, fleksibilitet eller struktur.

Derfor er det også en god idé at købe shampoo til krøllet hår efter formål. Måske har du tørre krøller, der ikke kruser, eller meget tørt hår med krus – eller måske vil du gerne have en shampoo, der fremhæver dine krøller ekstra meget, hvis de ikke er så synlige.

Er det nødvendigt med en shampoo og balsam til krøllet hår?

Det er ikke alle, der har behov for en særlig shampoo eller balsam, men har du krøllet hår, der har tendens til at blive tørt og kruset, kan den bedste shampoo og balsam til krøllet hår være en god investering, der kan give krøllerne deres liv tilbage.

Ved at vælge en shampoo til krøllet hår, er du også sikker på at få en shampoo, der tilfører håret fugt, og som dermed modvirker, at dit hår bliver kruset, når du går ud.

Mange almindelige shampooer indeholder desuden sulfater, som er et rensemiddel, der ofte bruges i shampoo. Det er også sulfater, der typisk giver den meget skummende effekt.

Sulfater udtørrer dog håret, og det renser desuden for effektivt, i forhold til hvad der er godt for hår og hovedbund. Derfor bør shampoo til krøllet hår være uden sulfater – og det er også tilfældet med alle nævnte produkter i denne test.

Køb efter formål

Når du skal vælge shampoo til krøllet hår, er det vigtigt at se på, hvordan dit hår er, og hvad du gerne vil have ud af at bruge shampooen.

For nogle vil det være at tilføre håret fugt, så risikoen for kruset hår mindskes, mens det for andre i højere grad er struktur og fleksibilitet – eller glans – der søges.

Shampoo til tørt og krøllet hår

Er dit hår tørt, vil krøllerne typisk kruse og miste glans. Det resulterer i krøllede hår, der i høj grad ser filtrede, kedelige og uplejede ud.

Kruset hår er et tegn på, at håret skriger efter fugt, og derfor skal det dels plejes med shampoo til formålet – men også meget gerne plejes i dybden med for eksempel hårkur til krøllet hår.

Det er ligeledes vigtigt at undgå at udsætte håret for yderligere udtørring ved at droppe shampoo med sulfater og alkohol, skrue ned for antallet af hårvaske og undgå varmebehandlende styling.

Shampoo til krøllet og kruset hår

Har du krøller med tendens til kruset hår, skal du have fat i en shampoo til krøllet hår, der yder masser af fugt, og som meget gerne samler hårstråene, så de ikke kruser og filtrer.

Det vigtigste er naturligvis fugten, men en plejende shampoo, der også hjælper håret til at holde på fugten i længden, vil være at foretrække.

Mange fremragende shampooer til krøllet hår indeholder forskellige naturlige olier, som fugter og plejer rigtig godt. Det kan for eksempel være kokosolie, olivenolie eller arganolie.

Er håret meget kruset, er det en god idé at supplere brugen af shampoo med balsam og eventuelt hårkur.

Hårprodukt til at fremhæve krøller

Måske har du slet ikke behov for ekstra fugtgivende shampoo, hvis dit krøllede hår ikke er tørt og kruset. Måske har du bare behov for et hårprodukt, der lige kan fremhæve dine smukke krøller dét ekstra og give dem en flottere struktur og elasticitet.

Dét findes der heldigvis også shampoo, der kan, men du kan også med fordel kombinere brugen af shampoo med stylingprodukter til krøller såsom krøllecreme, der samler hårstråene og fremhæver krøllerne ved at tilføre dem et beskyttende lag.

Hvad er godt for krøllet hår?

Der er faktisk flere hårprodukter, du med fordel kan kigge efter, hvis du gerne vil gøre noget godt for dine krøller:

 • Shampoo rig på fugt og protein
 • Fugtgivende shampoo
 • Hårkur til krøller
 • Krøllecreme
 • Olie og andre fugtgivende stylingprodukter

Shampoo rig på fugt og protein

Det krøllede hår har behov for store mængder af fugt og protein, der styrker hårets vækst og de enkelte hårstrå, så håret efterlades fulde af elasticitet og glans.

På mange shampoo-produkter kan du finde informationer omkring deres fugtgivende egenskaber, og dét i sig selv er rigtig godt til tørt og krøllet hår, men det er også en fordel at vælge shampoo med proteiner, der styrker hårets vækst, hvis du ønsker dig kraftigt hår.

Håret består faktisk af 80% protein – fortrinsvis keratin – og derfor giver det god mening, at tilføre netop dét til håret.

Fugtgivende shampoo

For det første bør du vaske håret så sjældent som muligt, men når du gør, bør det være med én af de bedste shampooer, der tilfører rigelige mængder af fugt, da krøllet hår er mere tørt end glat hår og derfor har behov for mere fugt for ikke at kruse.

En fugtgivende shampoo må gerne være med naturlige olier og aktive ingredienser, men den bør til gengæld være fri for udtørrende ingredienser som alkohol og sulfater.

Hårkur til krøller

Krøllet hår har brug for store mængder af fugt for ikke at kruse og filtre. Fugtgivende shampoo er et godt skridt på vejen i hverdagsplejen af krøllerne, men du bør overveje at supplere med en hårkur, der kan tilføre ekstra fugt i dybden med jævne mellemrum.

Du kan typisk vælge hårkur til bestemte formål. Det kan være, at du bare ønsker at tilføre fugt, men det kan også være, at du vil afhjælpe eller forebygge kruset hår eller bevare dit kemisk behandlede hår længere.

Krøllecreme

Krøllecreme er det måske bedste stylingprodukt til krøller. Det er et produkt, der masseres/krammes ind i det fugtige hår. Krøllecremen lægger sig som en beskyttende film omkring hårstråene, så de forskellige lag i hårstråene samles og efterlades med en ensartet og glat overflade.

På den måde afhjælper krøllecreme filtret og kruset hår og giver krøllerne liv og struktur med glans. Desuden holder cremen også en smule på frisuren.

Olie og andre fugtgivende stylingprodukter

Det kræver typisk minimum et mindre arsenal af stylingprodukter at tæmme krøllerne – især hvis frisuren skal holde hele dagen i al slags vejr.

Det vigtigtste er faktisk at vælge produkter, der er fugtgivende, så de ikke udtørrer håret. Det kan for eksempel være hårolie, der indeholder arganolie.

Jo mere fugt, håret får tilført, des mindre tilbøjeligt vil det være til at suge fugt andre steder fra og dermed kruse.

Hvorfor bliver krøllet hår tørt?

Har du krøller, ved du også, at det har tendens til at blive hurtigt tørt. Men hvorfor bliver krøllet hår hurtigere tørt end glat hår?

Det skyldes hårets opbygning. Lagene i håret ligger mere ensartet ovenpå hinanden ved glat hår. Ligesom mursten ovenpå hinanden ved en mur. Ved krøller, er der typisk mere plads mellem lagene på grund af deres spiralske form.

Det skaber hår, der er mere porøst eller “åbent”, og det gør det dels mere sårbart, men også mere udsat for udefrakommende faktorer.

Er krøllet hår tørt, vil det dermed også i langt højere grad kunne optage fugt udefra og dermed svulme op og kruse.

Er håret mættet på fugt, vil lagene ikke være lige så åbne og modtagelige for fugt udefra.

Forskellige typer af krøller

De fleste typer af krøller vil gavne af fugt og dermed af samme type shampoo. Nogle har dog mere behov for fugt end andre og vil dermed i højere grad få glæde af supplementer såsom hårolie.

Overordnet set taler man om 4 forskellige typer af hår:

 • Glat hår
 • Bølget hår
 • Krøllet hår
 • Kinky hår

Hvor de tre øverste giver sig selv, er kinky krøller ikke så udbredte i Danmark, og kan derfor kræve en forklaring: Kinky krøller er små og meget tætte proptrækkrøller.

Under hver hårtype findes flere forskellige underkategorier. Jo mindre og mere tætte krøller, du har, des mere fugt vil krøllerne som udgangspunkt kræve for at bevare deres sundhed og ikke kruse.

Fugt krøllerne indefra

Krøller bør som udgangspunkt plejes med rigelige mængder af fugt fra shampoo, balsam, hårkur og hårolie.

Men det kan også være en fordel at pleje krøllerne indefra. Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for at drikke rigeligt med vand – og dermed fugte både hud og hår indefra.

Drikker du rigeligt vand, er der også mere fugt til håret indefra, og det kan have en positiv effekt på tørre krøller.

Gode råd til krøllet hår

Hår med krøller kan være sværere at holde velplejet end glat hår. Det kræver ofte en større indsats. Nedenfor har vi samlet 10 gode råd til krøllet hår:

 1. Vælg gode, fugtgivende hårprodukter
 2. Få rigeligt søvn
 3. Drik nok vand
 4. Spis sund og varieret mad
 5. Undgå cigaretter, alkohol og koffein, der virker dehydrerende
 6. Undgå at få klippet håret, mens det er vådt
 7. Undgå at redde håret, mens det er tørt
 8. Vask ikke håret for ofte; typisk 1-2 gange ugentligt
 9. Lad håret lufttørre efter bad
 10. Undgå tørring og styling med varmeapparater

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er bedst til krøllet hår?

Hår med krøller bliver generelt meget mere tørt end glat hår. Derfor har krøller behov for at få tilført meget mere fugt. Det kan du blandt andet gøre ved at vaske håret i fugtgivende shampoo og desuden bruge balsam og hårkur samt hårolie for at booste fugtniveauet.

Hvad må der ikke være i shampoo til krøllet hår?

Du bør som udgangspunkt undgå shampoo med sulfater til krøllet hår, da sulfater udtørrer håret. Derudover bør du generelt undgå skrap kemi, der udtørrer. Det kan for eksempel være alkohol. Vælg altid et produkt til krøller.

Hvor ofte skal krøllet hår vaskes?

Det udtørrer også håret at vaske det, og derfor er det bedst at vaske håret så sjældent som muligt. De fleste kan nøjes med maks. 1-2 gange om ugen.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.