Hår

Bedste hårkur (TEST): Hårkurer til alle hår problemer

En hårkur kan tilføje næring, fugt, og styrke. Se vores valg af de bedste hårkurer lige her.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste hårkur

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

En hårkur kan være dit hemmelige våben i kampen om et smukt hår. Hvor shampoo åbner hårstrået og renser, og balsam plejer overfladisk og forsegler hårstrået igen, indeholder hårkuren ingredienser, der arbejder mere i dybden i hårstråene.

Det kan både være ingredienser, der tilfører fugt, men også ingredienser, der hjælper håret til at holde på fugten efterfølgende, hjælper med at genopbygge skadet hår eller skaber balance i hovedbundens produktion af hårfedt.

I testen her har vi samlet nogle af markedets bedste hårkure, som fordeler sig over en lang række af varianter til forskellige hårproblemer og hårtyper. På den måde kan du forhåbentlig finde den helt rigtige hårkur til netop dit hår.

Bedste hårkur

Nedenfor har vi samlet 11 af de bedste hårkur på markedet, så uanset om du lider af ødelagt hår, tørt hår eller spaltede spidser, finder du en hårkur, der kan afhjælpe problemet.

Bedste til hovedbunden

Australian Bodycare Scalp Serum

Bedste til gråt hår

Ida Warg Silver Hair Mask

Bedste protein hårkur

Hairlust Protein Repair Hair Mask

Bedste nærende

Kérastase Nutritive Masque

Bedste multi hårmaske

Redken All Soft Argan-6 Oil

Hairlust Split Fix™ Hair Mask

Hairlust Split Fix Hair Mask

Hårkur til beskadiget hår og spidser, der spalter. Baseret på naturlige ingredienser og fri for silikone.

Bedste egenskaber

 • Til tørt og skadet hår og spaltede spidser
 • 98,9% naturlig hårkur
 • Fri for silikone, mineralsk olie og alkohol

Har dit hår brug for en plejende hårkur, er Hairlust Split Fix Hair Mask ét af de bedste valg på markedet. Kuren er baseret på naturlige ingredienser og fri for skidt kemi. Til gengæld indeholder den ingredienser, der plejer, genopbygger og tilfører fugt.

Hårkuren indeholder blandt andet sheasmør og aloe vera for at afhjælpe tørhed og jojobaolieestere, der både tilfører fugt og hjælper med at bevare fugten i håret efterfølgende.

Derudover indeholder hårkuren koffein, der stimulerer væksten, og flere ingredienser med gode antioxidanter, der hjælper med at genopbygge skadet hår.

Udover mange virkningsfulde ingredienser, er hårkuren både økologisk og vegansk, og så er den tilmed produceret i Danmark og kommer i emballage af genbrugsplast.

Yuaia Haircare Intensive Repair and Growth Hair

Yuaia Intensive Repair & Growth Hårmaske Sæt

Reparerende hårkur til tørt og skadet hår, der er baseret på aktive ingredienser og uden skrap kemi.

Bedste egenskaber

 • Til tørt og skadet hår
 • Fri for sulfater og silikone
 • Indeholder særlig børste

Dette sæt består af en lækker hårkur til alle hårtyper, men som især er fordelagtig at bruge til tørt og skadet hår, og en særlig børste, der fordeler hårkuren godt i håret og samtidig nænsomt børster håret uden at knække det.

Hårkuren er baseret på Inca Inchi-olie, som både er rig på E-vitamin, proteiner, Omega-3 og Omega-6. Derudover indeholder den blandt andet mangosmør, som hjælper håret til at holde på fugten.

Den særlige formel skaber en forsegling på hårstråene, der beskytter håret mod udefrakommende faktorer, og så genopbygges hårstråene indefra. Også perfekt til spaltede spidser.

Yuaia hårkuren indeholder ikke silikone og sulfater.

Davines Let it go Circle hårkur

Davines ”The Let it go Circle Hair Mask”

Hårmaske med afstressende effekt, der tilfører ekstra fugt til hår og hovedbund.

Bedste egenskaber

 • Til alle hårtyper
 • Afstressende effekt
 • Fri for sulfater, silikone og parabener

Ligesom ansigtet en gang imellem trænger til ekstra forkælelse med en ansigtsmaske, har håret også glæde af at blive forkælet lidt ekstra med en hårmaske – og denne maske er perfekt til en wellness-aften derhjemme.

Udover en skøn duft, indeholder masken også gråt ler og brahmi-olie, hvilket giver en helt særlig konsistens, der leder tankerne hen i skønhedssalonen. De naturlige og aktive ingredienser har en dybdevirkende effekt, der tilfører masser af fugt og efterlader håret silkeblødt.

Eftersom der er tale om en hårmaske, anbefales det at lade den sidde i 10 minutter. Den skal påføres fugtigt hår, der gerne er vasket med shampoo forinden for at åbne skællagene i håret.

Hårkuren er fri for sulfater, silikone og parabener. Til gengæld indeholder den duft, der har en beroligende og afstressende effekt.

NaturligOlie Økologisk Hårserum

NaturligOlie Økologisk Hårserum

Økologisk hårserum, der ikke skal skylles ud, og som dermed er et godt alternativ til hårkur mod hårtab.

Bedste egenskaber

 • Reducerer hårtab
 • Skaber balance i hovedbunden
 • 100% naturlig og vegansk

Lider du af irriteret hovedbund, hårtab eller udtynding i håret, kan det være en fordel at skrue ned for hyppigheden af hårvaske.

Derfor kan du med fordel vælge denne serum mod hårtab frem for en hårkur. Serummet kan nemlig påføres i tørt hår og skal ikke vaskes ud efterfølgende.

Med sine aktive ingredienser med dokumenteret effekt såsom mikroalge, hyaluronsyre og gederamsekstrakt, går serummet ind og stimulerer hårvæksten, så hårsækkene sætter produktionen op og desuden styrker de enkelte hårstrå.

Serummet er baseret på 100% naturlige ingredienser og er vegansk.

Australian Bodycare Scalp Serum hovedbundskur

Australian Bodycare Scalp Serum hovedbundskur

Hårkur til hovedbunden, der modvirker tørhed, skæl og kløe og som også kan bruges ved eksem.

Bedste egenskaber

 • Til tør hovedbund og skæl
 • Kan bruges ved eksem og psoriasis
 • Vegansk
 • Tilfredshedsgaranti

Australian Bodycares produkter er baseret på tea tree oil, og det er også tilfældet med denne hovedbundskur. Produktet adskiller sig fra de øvrige i testen ved at være en kur til hovedbunden og ikke til håret.

Udover tea tree oil indeholder kuren en række andre aktive ingredienser, der går ind og genopretter sebumbalancen i hovedbunden og dermed virker mod mod kløe, tørhed og skæl.

Det anbefales at lade serummet virke i minimum 30 minutter – og gerne natten over – inden det skylles ud. Produktet her er mere flydende i konsistensens ned almindelig hårkur og skal bruges direkte i hovedbunden. Dermed kan du sagtens sove med dette produkt natten over.

Ida Warg Silver Hair Mask

Ida Warg Silver Hair Mask

Fugtgivende hårkur med violette pigmenter, der fjerner gullige toner i blond hår.

Bedste egenskaber

 • Til blond hår
 • Fjerner gule toner
 • Vegansk

Hårkur, der er udviklet til at friske blond hår op. Kuren indeholder violette pigmenter, der neutraliserer varme og gule toner og efterlader håret i en glansfuld blond farve.

Udover at fjerne de gullige nuancer, der med tiden kan komme i blond hår, indeholder hårmasken også sheasmør, der har til formål at fugte og blødgøre håret.

Kuren er 100% vegansk og har en sommerlig duft med et strejf af vandmelon. Det anbefales at påføre den i nyvasket, fugtigt hår, at massere kuren godt ind i håret og at lade den virke i 3-10 minutter, inden den skylles ud.

Hairlust Protein Repair Hair Mask

Hairlust Protein Repair Hair Mask

Genopbyggende proteinkur til håret, der reducerer spaltede spidser med op til 20% og hjælper hårstråene til fornyet styrke.

Bedste egenskaber

 • Til skadet hår og spaltede spidser
 • Fri for sulfater, silikone og parabener
 • Økologisk og vegansk

Har du slidt hår eller spaltede spidser, er en genopbyggende og reparerende hårkur som denne fra Hairlust det helt rigtige valg.

Hårkuren booster håret med nødvendige proteiner og antioxidanter. Virkningen er klinisk dokumenteret og reducerer forekomsten af spaltede spidser med helt op til 20%. Derudover styrker kuren håret, så det ikke knækker og efterlades sundt og blødt.

Udover at være den måske bedste hårkur til ødelagt hår, er det også et godt valg, fordi kuren er produceret i Danmark i genbrugsplast, og den samtidig er både vegansk og økologisk – og så er den helt fri for sulfater, silikone og parabener.

Kérastase Nutritive Masque

Kérastase Nutritive Masque

Hårkur til fint hår, der trænger til megen fugt og pleje. Tynger ikke håret.

Bedste egenskaber

 • Til meget tørt og fint hår
 • Plejer i dybden
 • Tynger ikke håret

Denne hårkur er særligt udviklet til fint hår. Fint hår tynges nemlig nemt af brug af hårprodukter, men denne kur er udviklet til at efterlade håret let og blødt.

Takket været ingredienser som lipider og iris, forbedres hovedbundens naturlige produktion af hårfedt, samtidig med at håret plejes og næres, så det efterlades blødt, glansfuldt og beskyttet mod udefrakommende faktorer.

Denne hårkur bør påføres i håndklædetørt hår. Det anbefales at lade den virke i håret i 5-10 minutter, inden den skylles ud.

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Leave-in Hårkur

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Leave-in Hårkur

Fugtgivende og plejende leave-in hårkur til krøllet hår. Velegnet til brug ved curly girl-metoden.

Bedste egenskaber

 • Til tørt og krøllet hår
 • Velegnet til curly girl-metoden
 • Svanemærket og vegansk

Allergivenlig hårkur til alle hårtyper, men særligt velegnet til krøllet hår, der trænger til fugt og pleje. Hårkuren er Svanemærket og fri for parfume, og så er den produceret i Danmark.

Der er tale om en leave-in hårkur, der påføres nyvasket hår, men som efterfølgende ikke skal vaskes ud. Den er altså nem at bruge og forlænger ikke badet. Til gengæld er den rig på gode og nærende ingredienser såsom aloe vera, E-vitamin, provitamin B5 og betaine.

Alt i alt er der tale om en fugtgivende hårkur til tørt hår, som plejer og styrker de enkelte hårstrå og giver håret fornyet elasticitet og glans.

Redken All Soft Argan-6 Oil

Redken All Soft Argan-6 Oil

Hårolie, der er et godt alternativ eller supplement til hårkur, da den kan bruges uafhængigt af hårvask.

Bedste egenskaber

 • Til tørt hår
 • Baseret på arganolie
 • Kan bruges i hår- og stylingprodukter

Tørt hår har brug for masser af pleje – men knap så hyppig hårvask. Derfor er hårolie et godt supplement til de dage, du ikke vasker hår. Olien kan bruges direkte i (håndklæde)tørt hår og behøves ikke at blive skyllet ud.

Udover at bruge olien til daglig pleje, kan den også booste dine øvrige hårprodukter. Du kan med fordel bruge den i alt fra din shampoo og balsam til hårkur og stylingprodukter; ligesom den kan bruges som varmebeskyttende olie ved brug af føntørrer eller stylingapparater.

Lider du af meget tørt hår eller tør hovedbund, kan du med fordel bruge hårolien rundhåndet i hår og hovedbund og lade det virke godt, inden du vasker håret med shampoo (husk at påføre shampooen, inden håret gøres vådt for at kunne vaske olien ud igen).

Hairlust Moisture Hero Hair Mask

Hairlust Moisture Hero Hair Mask

Fugtgivende og plejende hårkur til tørt hår, der er økologisk og uden skrap kemi.

Bedste egenskaber

 • Til tørt, glansløst og kruset hår
 • Fri for sulfater, silikone og parabener
 • Økologisk og vegansk

Har du hår, der er ekstremt tørt, fordi det er kemisk farvet, eller bare fordi krøllet hår trænger til ekstreme mængder af fugt, kan du med fordel bruge denne fugtgivende hårmaske.

Den beskrives som “et glas vand i Sahara”, hvilket er et godt billede på, at den virkelig yder fugtpleje til trængende hår. Det gør den blandt andet via naturlige olier, ekstrakter og komplekser, der både bidrager med fugt og hjælper håret til at binde fugten fremadrettet.

Hårkuren indeholder desuden præbiotisk inulin, der beskytter og styrker håret, så det ikke er udsat på samme måde fremover.

Udover en masse plejende og nærende ingredienser, får du også en vegansk og økologisk hårkur, der ikke indeholder silikone, sulfater, parabener eller mineralsk olie.

Alt om hårkurer & hårmasker

Inden du vælger en tilfældig hårkur, er det en fordel at læse lidt om, hvad det egentlig er, en hårkur kan, og hvilken type af hårkur, du bør vælge ud fra dit hår og dit eventuelle hårproblem.

Hvad er en hårkur?

En hårkur er en kur til håret, som bruges i badet. Hvor shampoo har en rensende effekt, og balsam plejer håret yderligt, har hårkur en mere dybdevirkende effekt.

Typisk er der tale om en fugtgivende hårkur. Altså et produkt, der har som primære formål at tilføre håret fugt. Det har mange fordele. Dels styrker det håret og bidrager til en sund hårvækst, men det afhjælper også tørt og kruset hår, og så kan en god hårkur blødgøre håret.

Mange typer af hårkur indeholder også øvrige plejende og nærende ingredienser, der kan beskytte farvet hår, afhjælpe spaltede spidser og skadet hår og som i det hele taget bidrager til et sundere hår.

Er der forskel på en hårkur og en hårmaske?

Hårkur og hårmaske er to ord for én og samme ting.

Nogle vil måske være tilbøjelige til at bruge ordet “hårmaske” om en hårkur, der bør sidde i håret i lidt længere tid end en typisk hårkur, der kun skal sidde i håret i et par minutter.

Som udgangspunkt er der dog tale om samme produkt, der bare kaldes forskellige ting. Virkningen er den samme; produktet plejer og fugter håret i dybden.

Hvad er forskellen på hårkur, hårolie og hårserum?

Hårkur og hårmaske er ét og samme produkt, men hvad så med hårolie og hårserum?

Hårkur bruges i badet i nyvasket hår, hvor det skal virke i minimum nogle minutter, inden det skylles ud. Konsistensen er typisk cremet, hvorfor det også kaldes en hårmaske. Ingredienserne er dybdevirkende og tilfører typisk fugt og pleje.

Hårolie kan både bruges i fugtigt og tørt hår. Det kan skylles ud, men det kan også efterlades i håret. Hårolie er typisk en blanding af forskellige naturlige olier, og produktet ligner også olie i farve og konsistens. Hårolie er ofte et naturligt produkt, der har til formål at tilføre håret fugt.

Hårserum har mange af de samme egenskaber som hårolie og indeholder typisk også olie – men også andre ingredienser. Hårserum bruges i fugtigt eller tørt hår og skal ikke vaskes ud igen. Det har en dybdegående effekt og yder typisk både fugt, pleje og næring.

Hvis du skal vælge, kan du med fordel vælge en hårkur/hårmaske til brug i badet og så vælge mellem en hårolie eller hårserum til brug de dage, hvor håret ikke vaskes. På den måde kan du stadig tilføre håret fugt og pleje uden at gå i bad.

Virker hårkur?

En god hårkur virker. Men hvad er en god hårkur? Det er en hårkur, der gør dét, den lover, og som indeholder naturlige og aktive ingredienser, der går ind og påvirker hår og hårvækst. Det kan for eksempel være en kreatin hårkur.

Hvor godt en hårkur virker, afhænger både af produktet og problemet. Har du meget slidt hår, kan hårkur godt shine det lidt op, men det eneste rigtige er at pleje det, så du får stærkt og sundt hår, når det nuværende er vokset ud og klippet af.

Derudover er det vigtigt at sige, at Rom ikke blev bygget på én dag – og du kan derved ikke bruge en enkelt hårkur test til noget. Du skal give kuren en reel chancen på minimum nogle uger, inden du vurderer resultatet.

Hvordan finder jeg den bedste hårkur?

Der findes mange gode produkter på markedet, og for at finde den bedste hårkur i dit tilfælde, skal du vælge produkt ud fra hårtype og eventuelle problemer.

Har du krøllet hår, der kruser, skal du vælge en hårkur til dét formål, og har du fint, tørt hår, skal du vælge en hårkur, der er udviklet til netop dét.

Derudover kan du med fordel gå efter en hårkur, der ikke indeholder (alt for meget) skidt kemi. Dit hår og din hovedbund har overvejende bedst af naturlige ingredienser – og også gerne aktive ingredienser, der faktisk gør en forskel fremfor kun at symptombehandle.

Af såkaldt “skidt kemi” kan blandt andet nævnes sulfater, silikone, parfume, parabener, alkohol og mineralsk olie (som ikke må forveksles med naturlige olier, som er en god ingrediens).

Kemi i hårkur – og i hårprodukter generelt – har en udtørrende effekt på håret og en irriterende effekt på hovedbunden, og det er ikke et godt udgangspunkt for at få et sundere hår.

Hvorfor bør man undgå sulfater og silikone?

Sulfater og silikone har længe været en fast ingrediens i de fleste produkter til hårvask. Det skyldes, at sulfater renser håret, og silikone lægger en blød forsegling.

I princippet giver det et udmærket resultat at se og føle på – i hvert fald her og nu. Men ophobede silikonerester får håret til at se fedtet ud, og sulfater udtørrer hovedbunden, så produktionen af naturlige olier sættes op – og det øger også risikoen for hår, der først bliver tørt og siden fedter.

Det betyder for de fleste, at hårvask på daglig basis bliver en nødvendighed, og at håret ser fedtet ud, hvis bare en enkelt dag springes over.

Derfor kan man se sulfater og silikone som en evig lappeløsning. Dit hår kan sagtens se sundt og velplejet ud, så længe du får vasket det dagligt. Men det er ikke sundt, og der er ubalance i hovedbunden, hvilket kommer til udtryk, hvis du springer hårvasken over.

Hvad er en hårkur godt for?

En hårkur er lidt ligesom en ansigtsmaske – bare til håret. Af samme årsag kaldes det også en hårmaske.

En hårkur kan, afhængigt af ingredienslisten, hjælpe håret på mange forskellige måder. Den kan tilføre fugt, reparere, beskytte og skabe glans. Derfor er det også afgørende at finde en hårkur, der passer til dit hårproblem.

En hårkur til tørt hår er boostet med fugt – og dermed er den særdeles uegnet til hår, der fedter. En fugtgivende hårkur er dog ikke nok til skadet hår, der også trænger til dybdegående pleje og næring.

Fugtgivende hårkur til tørt hår

Har du tørt hår, mangler håret fugt. Derfor skal du have fat i en fugtgivende hårkur til tørt hår. En god fugtgivende hårkur er typisk baseret på naturlige olier, der tilfører håret godt med naturligt baseret fugt.

Den bedste hårkur til tørt hår indeholder dog også aktive ingredienser, som kan hjælpe håret til at bevare den fugt, der tilføres, og som hjælper hovedbunden tilbage i sin naturlige sebumbalance.

Det betyder, at håret ikke kun får fugt udefra, men at hovedbunden og hårstråene også hjælpes til at bevare fugten, så ikke håret hurtigt tørrer ud igen.

Hårkur til skadet hår og spaltede spidser

Beskadiget hår af hårfarve eller varmeapparater er skrøbeligt hår, der trænger til intensiv pleje. Håret er typisk ekstremt tørt, og skællagene i håret er delte, så de ikke lukker sig ordentligt.

Det kommer til udtryk i spaltede spidser og hår, der knækker. Håret skal have en masse pleje fra ingredienser, der både tilfører fugt, men også næring og pleje, og det er vigtigt, at skællagene i hårstråene lukkes, så de ikke tager yderligere skade.

Det bedste er naturligvis at skrue ned for dét, der ødelægger håret. Det kan være hårfarve, glattejern eller føntørrer, samtidig med pleje med en fugtgivende maske, der styrker håret, og som gerne må virke lidt længere tid i håret, inden den vaskes ud.

Det kan ligeledes være en god idé at bruge balsam efter brug af henholdsvis shampoo og hårkur, hvis du ikke allerede gør det, da balsam lukker skællaget i hårstråene, som shampooen åbner.

Hårkur til tyndt hår

Tyndt hår er udsat i den forstand, at det nemmere knækker, at der ikke er så meget af det, og at det nemt bliver statisk elektrisk, hvis det er for tørt.

En god hårkur til tyndt hår vil indeholde aktive ingredienser, der går i dybden af hårrødderne og hjælper dem til at skrue på hårproduktionen. Ingredienslisten kan for eksempel indeholde keratin eller kollagen, men også C-vitamin-holdige ingredienser.

Nærende hårkur for glansfuldt hår

Sundt hår er hår fuld af glans. Når hårstråene er sunde og mættede på fugt og næring, vil håret være blødt og skinne.

Har du ikke egentlige problemer med dit hår i form af tørt, fedtet eller ødelagt hår, men ønsker bare lidt ekstra shine, skal du have fat i en nærende hårkur, der kan booste håret med vitaminer, så det kommer til at stråle.

Hårkur til fedtet hår

Lider du af hår, der fedter, skal du passe lidt på med bare at klikke den første og bedste hårkur i kurven. Langt de fleste hårkure er nemlig udviklet til at forsyne håret med rigelige mængder af fugt – og dét har fedtet hår ikke brug for. Tværtimod.

Derfor er det vigtigt, hvis du gerne vil bruge hårkur, at du vælger en variant, der er udviklet til netop fedtet hår.

Derudover bør du tage hånd om selve problemet med det fedtede hår, da det ofte kommer af for hyppig hårvask og for skrappe hårprodukter, der skaber ubalance i hovedbunden. Undgå sulfater og silikone, og skru ned for det ugentlige antal af hårvaske.

Hårkur til kruset hår

Krøllet, tykt hår har et meget stort behov for fugt sammenlignet med glat hår. Får krøllerne ikke den nødvendige fugt, vil de selv forsøge at suge den til sig udefra – og det skaber kruset hår.

De fleste med krøller og tykt hår har prøvet at træde ud i fugtigt vejr for at opdage, at deres frisure er fuldstændig ødelagt på ganske kort tid.

Løsningen er at tilføre krøllerne rigeligt med fugt fra gode hårprodukter. Herunder en hårkur til krøller. Du kan også med fordel vælge en hårkur eller hårmaske til tørt hår, da det er fugten, krøllerne har behov for.

Hårkur til farvet hår

Kemisk farve er hårdt for håret. Især hvis der er tale om permanent farve. Derfor bør du pleje håret lidt ekstra, hvis du godt kan lide farvet hår.

Det kan være en god idé at vælge en hårkur, der er specifikt udviklet til farvet hår, og så vælge en variant, der indeholder et farvebevarende kompleks, så produktet også forlænger holdbarheden på din hårfarve.

Udover at det får hårfarven til at se pænere ud, er det også godt for håret at forlænge holdbarheden, da der så går længere tid, inden det igen skal farves.

Har du tørt eller slidt hår, kan du med fordel vælge den bedste hårkur til tørt hår, så du samtidig får tilført en masse fugt.

Sådan bruger du en hårkur

Der kan være forskel fra produkt til produkt i forhold til anbefalet brug. Som udgangspunkt bør du følge anvisningen på emballagen, så du er sikker på at bruge produktet, så du får det fulde udbytte.

Typisk skal hårkur benyttes således:

 1. Vask håret med shampoo for at rense det og åbne skællaget i hårstråene
 2. Skyl shampooen grundigt ud
 3. Påfør hårkur i vådt hår
 4. Fordel kuren grundigt i længderne
 5. Lad hårkuren sidde i håret i henhold til vejledningen (typisk 2-10 minutter)
 6. Skyl hårkuren grundigt ud
 7. Afslut med balsam for at lukke skællaget i hårstråene
 8. Skyl balsammen grundigt ud

Typisk skal hårkur sidde i håret i et par minutter. Der kan dog være fordele i at lade den sidde i længere tid, så den virkelig kan trænge ind i håret. Det er dog vigtigt at få produktet vasket ordentligt ud igen, da det ellers kan tynge håret.

Det anbefales indimellem at sove med hårkur over natten, for at kuren kan trænge ekstra godt ind. Det er dog ikke en god idé. Produktet kan nemlig gøre håret stift, når det tørrer ind, og det kan forårsage, at håret knækker, når du vender dig i søvne.

Dermed er det bedre at forlænge virkningstiden lidt i badet fremfor at sove med hårkur over natten.

Hårkur i hovedbunden?

Det er efterhånden almindeligt kendt, at hårkur (og balsam for den sags skyld) hører sig til i håret og ikke i hovedbunden. Oftest anbefales det endda at holde hårkur til længderne, så der ikke er den mindste chance for at ramme hovedbunden.

Men faktisk kan rigtig mange have gavn af en god hårkur i hovedbunden. Gerne masseret godt ind, så der skabes cirkulation samtidig.

Hårkur har nemlig mange gode egenskaber, som hovedbunden i mange tilfælde kan gavne af. Især hvis du har tendens til tør hovedbund, kan den have gavn af al den fugt, de fleste hårkurer bidrager med.

Undtagelsen er stort set kun fedtet hovedbund. Her bør du ikke tilføre produkter med olie, da det kun forværrer problemet. Lider du af fedtet hovedbund og tørt hår, kan du med fordel vælge en hårkur til tørt hår og netop nøjes med at fordele den i længderne.

Gode råd til brug af hårkur

Først og fremmest skal du naturligvis vælge den bedste hårkur, du kan finde. Men derudover handler det også om at bruge den rigtigt. Nedenfor får du en lang række gode råd til brug af hårkur for at opnå det optimale resultat.

 • Brug hårkur efter shampoo men før balsam
 • Brug hårkur ved hver hårvask, hvis dit hår er meget tørt eller slidt
 • Brug hårkur 1-2 gange ugentligt hvis dit hår er normalt eller lidt tørt
 • Undgå at sove med hårkur
 • Forlæng eventuelt trækketiden en smule, hvis dit hår er meget tørt
 • Masser hårkur i hovedbunden, hvis din hovedbund er tør
 • Undgå hårkur til fedtet hovedbund og hår
 • Vælg en hårkur, der passer til din hårtype og dit hårproblem
 • Sørg for at vaske hårkuren grundigt ud efter endt trækketid
 • Brug hårolie eller hårserum som hårpleje til tørt hår og hårkur ved hårvask

Sådan får du et velplejet hår

Ønsker du et smukt, sundt og glansfuldt hår, er du langt ved at vælge gode hårprodukter, herunder shampoo, balsam og hårkur.

Hårprodukterne er dog kun den ene halvdel af dét at pleje sit hår. Nemlig dét, der tilføres udefra. Men en stor del af hårets sundhed kommer indefra.

Både dit hår og din hud reagerer på dét, du spiser og drikker, og på hvordan du i det hele taget behandler din krop. Sundt hår har behov for varieret mad, der indeholder alle de vitaminer, mineraler og proteiner, som hårvæksten har behov for. Alternativt en protein hårkur eller hårvitaminer som supplement.

Hele kroppen – og især også hud og hår – har behov for rigelige mængder af vand. Den naturlige fugt kommer nemlig i høj grad fra indtaget af vand. Udover at indtage vand nok, er det også vigtigt ikke at foretage sig for mange dehydrerende ting, der dræner kroppen for væske. Det gælder for eksempel at drikke alkohol eller at ryge cigaretter.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken hårkur er bedst?

Den bedste hårkur til dig er ikke nødvendigvis den bedste hårkur til din veninde. Du skal vælge en hårkur, der dels passer til din hårtype, og dels til de udfordringer, du døjer med.

Hvad er en god hårkur?

En god hårkur består af gode ingredienser. Det vil sige, at den er baseret på naturlige og aktive ingredienser, der reelt går ind og har en effekt på hårstråene, og så er den fri for skrap kemi.

Hvordan virker hårkur bedst?

Hårkur virker bedst, hvis du bruger det efter shampoo men før balsam. Vælg desuden et produkt, der passer til din hårtype og dit hårproblem.

Skal hårkur i tørt eller vådt hår?

Hårkur fordeles bedst i vådt hår, og det bedste resultat fås desuden ved at komme hårkuren i nyvasket hår, da shampoo åbner skællaget i håret, og dermed gør det mere modtageligt overfor hårkurens ingredienser.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.