Hud

Bedste Vitamin-C Serum: Vores bud på de 5 bedste på markedet

Har du problemer med fine linjer, rødme eller pigmentforandringer, er Vitamin-C serum løsningen. Der er tale om en fin og blød creme, der er boostet med Vitamin-C og andre gode ingredienser, der fugter, beskytter og plejer din hud.

skrevet af Josefine Vestergaard

vitamin C serum

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Nogle hudproblemer kommer helt naturligt med alderen, mens andre er forårsaget af vejr, solskader eller øvrige indre eller ydre omstændigheder. Heldigvis er der hjælp at hente, uanset årsagen til din skadede hud.

Hvis din hud trænger til en kærlig hånd, er C-vitamin serum et godt sted at starte. Det booster nemlig huden med mange gode ingredienser, der både afhjælper tør hud, rødme, pigmentforandringer og aldringstegn.

Med en ganske lille indsats kan du igen få en blød hud, ensartet hudtone og en strålende glød, der får dig til at se yngre og friskere ud.

I denne artikel guider vi dig til 5 af markedets bedste C-vitamin serummer.

Bedste Vitamin-C Serum

Vi har taget et kig på de bedste C-vitamin serummer på markedet og udvalgt 5 af dem til dig her:

Bedste budget

Garnier Vitamin C-Serum

Ecooking Vitamin C Serum

Ecooking Vitamin-C Serum

Vitamin-C ansigtsserum fra Ecooking er et ekstremt fugtgivende serum til huden, der har klinisk dokumenteret effekt. Dette C-vitamin serum reducerer pigmentforandringer og rynker og forebygger rødme.

Bedste egenskaber

 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Øger dannelsen af kollagen
 • Meget fugtgivende serum
 • Parfumefri og vegansk

Døjer du med tiltagende fine linjer eller rynker, rødme eller pigmentforandringer, hjælper det at tilføje en øget mængde kollagen og C-vitamin til huden.

C-vitamin har de særlige fordele, at der dels er tale om et højkoncentreret antioxidant og dels om stimuli af kollagendannelsen. Derudover indeholder netop dette serum effektive ingredienser, der har en beroligende og fugtgivende effekt på huden. Produktet er ydermere parfumefrit og vegansk.

C-vitamin ainsigtsserum fra Ecooking anbfales at bruges om aftenen, inden påføring af natcreme. Resultatet er en mere stram, og ensartet hud.

ole-henriksen-truth-c-rush-brightening-double-creme-50-ml-1578997526

Ole Henriksen Banana Bright Vitamin-C Serum

På blot en uge kan du få en mere strålende hud, der ser friskere og yngre ud, og som har en mere jævn hudtone. Det er endda klinisk dokumenteret.

Bedste egenskaber

 • Klinisk dokumenteret
 • Indeholder PHA og hyaluronsyre
 • Hurtig virkning på 7 dage
 • Vegansk

Ole Henriksen er guruen indenfor skønhedspleje, og hans produktnavn er i sig selv et kvalitetsstempel. At hans produkter så typisk også har en imponerende klinisk dokumenteret effekt, er jo bare en bekræftelse.

Banana Bright Vitamin-C Serum indeholder hele 15% Vitamin-C, og derudover er der aktive ingredienser såsom PHA og hyaluronsyre, der tilsammen giver en markant fastere hud med en mere strålende glød. Desuden binder hyaluronsyre fugten i huden.

Leder du efter et serum, der holder huden fugtig, er dermatologisk testet, og som har en synlig anti-age effekt, så er Ole Henrikensens Banana Bright Vitamin-C Serum formentlig svaret.

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin-C Serum

På bare 10 dage kan du få en markant pænere og sundere hud med denne Vitamin-C serum fra Vichy, der indeholder et stort antal kraftige antioxidanter og desuden er hypoallergen.

Bedste egenskaber

 • Synlig effekt på 10 dage
 • Højt indhold af antioxidanter
 • Parfumefri
 • Anti-aging effekt

Vichy er anerkendt, dermatologisk hudpleje, og Liftactiv Supreme Vitamin-C Serum giver også en synlig effekt på bare 10 dage; serummet giver huden færre fine linjer, og du får ved daglig brug en mere strålende hud.

Dette C-vitamin serum har også en positiv effekt på pigmentforandringer, og der tale om et fugtgivende og højkoncentreret antioxidant serum med anti-age effekt, der kan bruges til alle hudtyper.

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum

La Roche-Posay Pure Vitamin-C10 Serum

Leder du efter en Vitamin-C serum til sensitiv hud med en beroligende effekt, er La Roche-Posay Pure Vitamin-C10 Serum er godt bud.

Bedste egenskaber

 • Velegnet til sensitiv hud
 • Anti-age effekt
 • Giver mere ensartet hudtone

Konsistensen er geleagtig og frisk, og den er så mild, at den anbefales at påføres om morgenen – dog i kombination med solbeskyttelse.

La Roche-Posays serum med C-vitamin korrigerer aldring, mindsker fine linjer og giver din hud en frisk glød.

Én af fordelene ved dette serum er, at det har en kraftig antioxidant, der styrker huden ved at stimulere kollagenniveauet, så du også får en mere langsigtet virkning. Derudover er produktet fugtgivende og særdeles velegnet til sensitiv og aldrende hud.

Garnier Vitamin C Serum

Garnier Vitamin C-Serum

Ønsker du et ekstremt effektivt serum med C-vitamin, lover Garnier Vitamin-C Serum en effekt på bare 6 dage! På den tid vil huden have færre mørke pletter og mere glød.

Bedste egenskaber

 • Synlig effekt på bare 6 dage
 • Klinisk dokumenteret
 • Prisvenlig

Det er ingredienssammensætningen i dette serum, der booster effekten. Vitamin-C er kombineret med Niacinamide og Salisylsyre – og det giver altså tilsammen en mærkbar og dokumenteret effekt.

Selvom den første effekt allerede kan opleves efter bare 6 dage, øges effekten yderligere over tid, og der bliver ved at komme forbedring i huden over den næste måneds tid, hvilket er klinisk dokumenteret.

Før du køber C-vitamin serum

Før du køber C-vitamin serum, kan det være en god idé at sætte dig lidt bedre ind i, hvad C-vitamin serum egentlig gør – og hvorfor det er anderledes end f.eks. fugtighedscreme, natcreme eller dagcreme.

Hvad er C-vitamin serum – og hvad er forskellen på creme og serum?

C-vitamin serum er kort fortalt serum med et højt indhold af Vitamin-C. Vitamin-C har mange gode egenskaber for huden; blandt andet stimulerer det kollagenniveauet, og så er der tale om et stort indhold af antioxidanter, der blandt andet afhjælper rødme.

I princippet er C-vitamin serum altså “bare” et serum med et højere indhold af vitamin-C end øvrige serummer. Derudover har serummet typisk en række andre ingredienser, der har en direkte effekt på huden.

Ingredienserne varierer dog fra produkt til produkt, og derfor er det vigtigt at afstemme behov med produktets egenskaber.

Den helt store forskel på creme og serum er, at cremens primære funktion er at være en barriere, f.eks. mod vind og vejr, mens serum er en fugtgiver. Dermed er det også oplagt at bruge serum under creme, så du både får de fugtgivende og beskyttende fordele.

Mange serummer har ydermere sekundære funktioner såsom at indeholde Vitamin-C eller andre ingredienser, der har en aktiv effekt på aldring eller hudskader.

Hvornår skal man bruge Vitamin-C serum?

Hvornår du skal bruge serummet afhænger af producentens forskrifter. De fleste producenter anbefalinger påføring af serum inden sengetid, før du påfører natcreme. Det er vigtigt, at du påfører serummet først, så det er nærmest huden.

Vælger du at bruge Vitamin-C ansigtsserum til morgen eller i løbet af dagen, bør du være opmærksom på, at en del produkter kan få huden til at blusse op på grund af de aktive ingredienser.

Af samme årsag bliver huden mere følsom, når serummet er påført, og derfor bør du påføre solcreme ovenpå serummet ved brug om dagen.

Forskellige typer af C-vitamin Serum

Vitamin-C ansigtsserum er et vidt begreb, idet der i princippet er tale om et serum, der som minimum indeholder Vitamin-C. Der kan dermed være store forskelle på produkternes øvrige indhold og kvalitet.

Derfor kan det være en god idé at kigge efter anmeldelser eller “serum bedst i test” artikler for at finde frem til det bedste ansigtsserum til dig.

Det bedste serum til dit behov er ikke nødvendigvis det samme som det bedste ansigts serum til din venindes behov, da hud og behov er forskellige.

Du bør dermed kigge efter et produkt, der er særligt udviklet til netop dine hudproblemer eller ønsker om at forbedre hudens elasticitet. Det vil typisk sige, at det indeholder andre ingredienser, der har til formål at afhjælpe netop dét problem.

Af eksempler kan nævnes retinol, der har en effektiv anti-age effekt, og naturlig hyaluronsyre, der binder fugten i huden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Vitamin-C serum godt for?

Vitamin-C serummer er gode for mange ting. Faktisk langt de fleste hudproblemer man kan få i ansigtet og på halsen. Nogle af de mest almindelige årsager til at bruge produkter med Vitamin-C er pigmentforandringer, rødme, fine linjer og rynker.

Læs også: Hvad virker mod rynker?

Kan man optage C-vitamin gennem huden?

Du kender måske til C-vitamin via citrusfrugter, hvor de også har mange gode egenskaber, men C-vitamin kan også optages direkte gennem huden, og netop dén form er særlig anbefalelsesværdig, når det er de yderste lag i huden, der er tale om. Her vil du nemlig sjældent opleve en effekt ved at indtage C-vitamin oralt.

Hvordan bruger man Vitamin-C Serum?

Vitamin-C serummer påføres huden på daglig basis. De fleste producenter anbefaler påsmøring til aften, mens nogle producenter anbefalinger påsmøring til morgen i kombination med solbeskyttelse.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.