Kosttilskud

Kollagen creme (TEST): Bedste kollagen cremer til elastisk og fyldig hud

Hvis du gerne vil prøve kræfter med kollagen, men ikke synes om pulver eller piller, bør du prøve en kollagen creme.

skrevet af Josefine Vestergaard

kollagen creme

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Med tiden falder hudens naturlige produktion af kollagen, hvilket bidrager til en mere slap hud og flere rynker.

Vil du gerne have smuk og ungdommelig hud, skal du have fat i en kollagen creme eller indtage kollagen oralt via piller eller pulver for at booste huden og forebygge synlige tegn på aldring såsom fine linjer og rynker.

I testen har har vi samlet nogle af markedets bedste cremer med kollagen, så du kan vælge lige akkurat dén kollagen creme, der passer til dit behov, uanset om du har behov for dagcreme eller natcreme.

Bedste kollagen creme

Nedenfor har vi samlet 5 af de allerbedste kollagen cremer på markedet.

Dagcreme med kollagen

Vichy Liftactiv Collagen Specialist

Marine kollagen creme

Elemis Pro Collagen Marine Creme

Bedste natcreme med kollagen

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Natcreme

Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer 50ml

Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer 50ml

Fugtgivende ansigtscreme, der indeholder en række forskellige typer af kollagen og kollagen-stimulerende ingredienser.

Bedste egenskaber

 • Indeholder forskellige typer af kollagen
 • Stimulerer kroppens kollagen-produktion
 • Anti-age effekt
 • Modvirker tør hud

Plantebaseret creme, der giver huden godt med fugt og modvirker tørhed og ældningstegn såsom rynker og fine linjer.

FIRMx Collagen Moisturizer indeholder kollagen og øvrige ingredienser, der bidrager til at stimulere kroppens egen kollagenproduktion.

Den massive tilførsel af fugt efterlader huden silkeblød og har desuden en mild duft af rose.

Det anbefales at påføre cremen morgen og aften for optimal effekt, der sikrer din hud tilstrækkelig med fugt døgnet rundt.

Mádara Derma Collagen Hydra-Silk Firming Cream Kollagen Creme

Mádara Derma Collagen Hydra-Silk Firming Cream Kollagen Creme

Genopbyggende creme, der forsyner huden med gode mængder fugt og samtidig har anti-age effekt.

Bedste egenskaber

 • Indeholder hyaluronsyre
 • Stimulerer kroppens kollagen-produktion
 • Anti-age effekt
 • Modvirker tør hud

Mádara Derma Collagen Hydra-Silk Firming Cream Kollagen Creme er en kollagen creme, der reparerer huden ved at indeholde stimulerende ingredienser og tilføre rigelige mængder af fugt.

Dermed får du et produkt, der både blødgør hudens overflade og samtidig reducere fine linjer og rynker.

I det hele taget påvirker cremen via aktive ingredienser, der stimulerer kollagenproduktionen, til mere elastisk og fyldig hud, der ser yngre og sundere ud.

Det anbefales at bruge cremen morgen og aften, og desuden at kombinere med Firming Serum for optimal effekt.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Vitamin C Creme

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Vitamin C Creme

Kollagen creme fra Vichy til sart hud. Forbedrer hudens cellefornyelse og skaber fasthed og glød.

Bedste egenskaber

 • Til sensitiv hud
 • Indeholder vitamin-C
 • Anti-age effekt
 • Beroligende virkning

Øjeblikkelig beroligende virkning på huden, der samtidig har langsigtede virkninger på hudens elasticitet og fasthed og giver ungdommelig glød.

Udover at have en god effekt på rynker og fine linjer, afhjælper cremen også pigmenteringer og rødme for en mere ensartet hudtone. Termalsk kildevand virker beroligende på huden i ansigtet og har samtidig en god fugtgivende effekt.

Denne kollagen creme indeholder peptider, der både booster cellefornyelsen og bidrager til øget produktion af naturligt kollagen i kroppen for en opstrammende og udglattende effekt.

Liftactiv Collagen-cremen kan bruges til alle hudtyper, men da den er hypoallergen, er den særligt velegnet til sart hud i ansigtet.

Elemis Pro Collagen Marine Creme

Elemis Pro Collagen Marine Creme

Anti-age creme, der forbedrer hudens fasthed, elasticitet og fugtniveau på blot 14 dage. Klinisk bevist effekt.

Bedste egenskaber

 • Til moden og tør hud
 • Anti-age effekt
 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Synlige resultater på 14 dage

Elemis Pro Collagen Marine Creme er baseret på naturlige ingredienser som gingko bilboa og chlorella samt ekstrakter fra rose og mimose.

Her får du en anti-age creme, der både dufter mildt og godt, og som samtidig har synlige effekter på alderstegn såsom rynker på bare 14 dage.

Effekten er klinisk dokumenteret af tredjepartslaboratorium, så du er sikret en creme, der holder, hvad den lover.

Denne kollagen creme egner sig særligt godt til moden og tør ansigtshud, der har behov for rigelige mængder af fugt.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Natcreme

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Natcreme

Natcreme fra serien Liftactiv Collagen, der er et godt supplement til dagcremen fra samme serie.

Bedste egenskaber

 • Natcreme
 • Til sensitiv hud
 • Anti-age effekt
 • Indeholder C-vitamin

Vil du gerne have de optimale resultater, bør du kombinere dagcreme med natcreme. Denne natcreme fra Vichy hører til serien Liftactiv Collagen, der også har en dagcreme med i testen her.

Natcremer arbejder mere i dybden, og derfor kan du optimalt bekæmpe alle alderstegn ved at smøre med dagcreme om dagen og natcreme til aften inden sengetid.

Denne natcreme er hypoallergen og dermed særligt egnet til sart ansigtshud, men kan bruges af alle hudtyper. Den indeholder vitaminer, resveratol og peptider, der booster kollagenproduktionen.

Hvad er kollagen creme?

Kollagen creme er creme, der indeholder collagen eller collagen-stimulerende ingredienser; altså ingredienser, der booster kroppens egen collagen-produktion.

Cremerne modvirker aldringstegn som fine linjer og begyndende rynker, mens nogle af cremerne også har gavnlig effekt på dybe rynker, pigmenteringer, rødme og tør hud.

Er kollagen creme bedre end andre anti-age cremer?

Kollagen creme er faktisk anti-age creme. Det skyldes, at kollagen er det protein, der har til opgave at opstramme huden og holde den elastisk.

Skal du have en effektiv anti-age creme, skal du derfor vælge en creme, der enten indeholder kollagen – gerne marint kollage creme, der optages hurtigere – eller ingredienser, der bidrager til at stimulere hudens naturlige kollagen-produktion såsom C- eller A-vitamin.

Den bedste kollagen creme kan penetrere hudens barriere og nå i dybden og dermed have en egentlig og langsigtet effekt.

Du kan sikre dig at købe en virkningsfuld creme ved at vælge én af dem, der har en effekt, der er dokumenteret klinisk.

Hvor hurtigt virker kollagen creme?

Hvor hurtig en effekt, du kan forvente, afhænger af cremens ingredienser. Typisk vil de fleste fugtgivende cremer have en umiddelbar effekt på tør hud og hudens glød, mens effekten på tidlige aldringstegn, rynker og pigmenteringer fra skadelige uv-stråler kan tage længere tid.

Ønsker du en hurtig effekt, er det vigtigt at bruge kollagen creme på daglig basis. Det øger også effektiviteten at kombinere dagcreme med natcreme.

Er kollagen godt for huden?

Kollagen er et naturligt protein, der i forvejen findes i huden – og i store dele af kroppen i øvrigt. Der er dermed ikke noget belæg for, at kollagen skulle være skadeligt for huden. Tværtimod.

Vær dog opmærksom på, at kollagen creme indeholder mange andre ingredienser og ikke nødvendigvis indeholder egentligt kollagen, men i stedet kan indeholde ingredienser, der bidrager til at øge hudens kollagen-produktion.

Den bedste kollagen creme vil indeholde både egentlige kollagen-peptider samt ingredienser, der stimulerer hudens egen dannelse af kollagen.

Der kan også være andre ingredienser i kollagen creme, der kan påvirke huden negativt. Det kan for eksempel være hyaluronsyre, parabener eller parfume.

Har du sart ansigtshud, kan det være en fordel at vælge en kollagen creme, der er specielt udviklet til netop din hudtype.

Hvad er kollagen creme godt for?

Kollagen creme er til dig, der ønsker en smuk og ungdommelig hud. Kollagen er det protein i huden, der medvirker til elasticitet og fasthed.

En kollagen-rig hud er en fast hud uden rynker. Derudover medvirker kollagen også til at bevare fugt i huden og til en flot glød.

De gode kollagen cremer kan penetrere hudens barriere og nå i dybden for at stimulere kollagen-produktionen, så du også får en mere vedvarende effekt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket kollagen er bedst?

Det bedste kollagen er dét, der optages hurtigst. Det er marint kollagen (kollagen fra fisk) og mindre kollagen i form af hydrolyseret kollagen peptider.

Er der bivirkninger ved collagen?

Collagen har ikke i sig selv bivirkninger (medmindre du vælger marine collagen og er allergisk overfor fisk). Collagen creme kan dog i princippet indeholde andre ingredienser, der kan have bivirkninger i form af rødme eller allergisk udslæt; ligesom alle andre hudplejeprodukter.

Hvor længe må man tage kollagen?

Kollagen kan give huden noget af det protein, som den selv producerer mindre af med tiden. Der er dermed ikke grænser for, hvor længe du må tage kollagen eller bruge kollagen creme.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.