Hud

Bedste Rynkecreme (TEST): 7 anti-age cremer til smuk hud

Markedet for rynkecremer kan være lidt af en jungle, men ikke desto mindre er det vigtigt at vælge en god anti-age creme, hvis du gerne vil have en glat og ungdommelig hud.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste rynkecremer

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

I denne rynkecremer test hjælper vi dig til at finde den bedste rynkecreme til netop din hud og dine behov.

Vi guider dig igennem de forskellige anti-age ingredienser, der typisk findes i gode hudplejeprodukter.

Nogle anti-age dagcremer fungerer fint til alle hudtyper, mens andre er til sensitiv eller tør hud. Udover at præsenterer dig for nogle af rynkecremer, som faktisk virker, bliver du altså hjulpet til at finde anti-age ansigtscreme, der passer til dig.

Bedste rynkecremer

Herunder vil vi præsentere for dig 7 af markedets bedste rynkecremer i vores rynkecreme test. Nogle har vundet “anti-age creme bedst i test”, mens andre bare har gode, dokumenterede og synlige effekter på rynker og fine linjer.

Bedste med A-vitamin

Beauté Pacifique Super 3 Booster

ole-henriksen-truth-c-rush-brightening-double-creme-50-ml-1578997526

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme

Vil du have hudpleje af høj kvalitet, er Ole Henriksens navn i sig selv et kvalitetsstempel. Denne anti-age dagcreme er til tør hud, og så har den en opstrammende og udglattende effekt.

Bedste egenskaber:

 • Til tør hud
 • 3 slags C-vitaminer
 • Kollagen
 • Vegansk
 • Lysnende effekt

Dette er den måske bedste anti-age creme med øjeblikkelig effekt. Den er spækket med antioxidanter og kollagen, og så har den en lysnende effekt, der får huden til øjeblikkeligt at syne mere frisk og ensartet.

Det vil sige, at du allerede efter påføring af cremen vil opleve en effekt på huden, der både ser mere ensartet og frisk ud, hvilket giver et yngre og mere strålende look.

Truth C-Rush indeholder også kollagen, så kroppens naturlige kollagenproduktion kan få et boost, hvilket giver en bedre elasticitet og spændstighed. Det forebygger forekommensten af rynker og fine linjer i fremtiden.

Ole Henriksens produkter er typisk både pleje og wellness i ét og samme produkt, og denne anti-aging creme er ingen undtagelse.

Den indeholder blandt andet jojobaolie, sheasmør og roseekstrakt, hvilket gør den silkeblød, let at påføre og med en mild og skøn duft – og hvem vil ikke gerne have lidt daglig wellness hjemme på badeværelset?

Perfect Skin Power Treat Salicylsyre Creme

Perfect Skin Power Treat Salicylsyre Creme

Uanset, om du døjer med uren hud, rødme, tør hud eller bare fine linjer og rynker, er denne rynkecreme med salicylsyre fra Danish Skin Care et virkelig godt bud på et lækkert 3-i-1 hudplejeprodukt.

Bedste egenskaber

 • Til alle hudtyper
 • Pleje, eksoliering og maske i ét produkt
 • Indeholder salicylsyre, vitamin-C, niacinamide, vitamin-A og vitamin-E
 • Parfumefri og vegansk

Med kun ét produkt får du både rynkecreme, eksfoliering og ansigtsmaske. Produktet er spækket med gode, aktive ingredienser såsom vitamin-C, salicylsyre, vitamin-A, niacinamide, vitamin-E.

Derudover er der også en lang række af øvrige, naturlige ingredienser, som har en beroligende og blødgørende effekt på huden såsom sheasmør, kamille, grøn te og havtorn. Du efterlades altså med en silkeblød hud efter brug.

Alt i alt er der tale om en dagcreme med en god anti-age effekt og med rigtig mange gode anmeldelser og mulighed for at se før- og efterbilleder af andre brugere af cremen.

Det kan hurtigt overbevise dig om, at dette er én af de mere effektive cremer på markedet – både når det kommer til rynker, men også i forhold til andre hudproblemer såsom akne og rødme.

Murad Age Reform Rapid Collagen Infusion

Murad Age Reform Rapid Collagen Infusion

Vil du gerne betale lidt mere for en hurtigere, klinisk dokumenteret effekt, skal du vælge den nærmest mirakuløse Murad Age Reform Rapid Collagen Infusion, der har en synlig effekt på fine linjer og rynker på bare 2 timer efter påføring.

Bedste egenskaber

 • Til tør hud
 • Synlig effekt på 2 timer
 • Booster produktion af kollagen og elastin
 • Fugtgivende serum

I praksis udfyldes dehydreret hud via rigelige mængder af fugt og flere aktive ingredienser, herunder den geniale ingrediens Cellular Hydro-Lock®, som giver en glattere og sundere hud og et næsten øjeblikkeligt resultat.

Efter bare 2 timer kan du se en synlig effekt i spejlet, hvor finer linjer og rynker er blevet mindre synlige – og effekten bliver ikke mindre imponerende med tiden.

Det er nemlig ikke kun en midlertidig løsning, denne creme mod rynker byder på. Den booster aktivt kollagen- og elastinproduktionen i huden, så du også på længere sigt oplever en mere glat og spændstig hud, der er bedre til at optage og holde på fugt. Og dét er en effektiv rynke-forebygger.

Denne creme er egentlig et af de måske bedste serum mod rynker – og slet ikke en dagcreme, som mange af de andre i denne anti-age creme test. Det betyder også, at du med fordel kan bruge en almindelig dag- eller rynkecreme ovenpå serummet.

Beauté Pacifique - Super 3 Booster 100 ml

Beauté Pacifique Super 3 Booster

Af alle rynkecremer på markedet udmærker denne sig ved at virke på forskellige hudproblematikker såsom uren hud, tør hud eller solskadet hud. Cremen er desuden udviklet i samarbejde med dermatologer, og effekten er både synlig og målbar.

Bedste egenskaber:

 • Til tør, uren og solskadet hud
 • Indeholder 3 forskellige typer vitamin-A
 • Udviklet i samarbejde med dermatologer
 • Skal kun bruges 1 kan dagligt

Super 3 Booster er boostet med vitamin-A – hele 3 slags – hvilket har en god effekt på hudens gendannelse af kollagen og elastin, der får huden til at syne yngre og friskere – og faktisk blive mere spændstig og elastisk.

Af den årsag skal cremen her også kun bruges hver anden aften de første uger og derefter kun 1 gang dagligt, hvilket får den til at holde dobbelt så lang tid som stort set alle andre cremer i testen, der skal påføres to gange dagligt for at opnå ønsket effekt.

Denne creme kan også med fordel bruges som kombineret hånd- og rynkecreme, da effekten på tør hud på f.eks. håndryg og omkring neglebånd også er god.

Udover anti-age effekt, er cremen også effektiv mod solskader, da den øger gendannelsen af nye hudceller og desuden forbedrer hudens struktur, hvilket giver en mere ensartet hud.

EXUVIANCE Ultra Restorative Creme

Exuviance Ultra Restorative Creme

Lækker og blød anti-age natcreme, der også kan bruges som dagcreme. Her får du en øjeblikkelig effekt mod rynker og fine linjer, men cremen forebygger også aldring af huden i fremtiden.

Bedste egenskaber:

 • Til alle hudtyper
 • Anti-age natcreme
 • Øjeblikkelig og længerevarende effekt
 • Meget fugtgivende

Allerede fra du påfører cremen på huden, vil huden føles mere elastisk og jævn. Dehydreret hud fyldes øjeblikkeligt ud ved hjælp af store mængder fugt, som huden også hjælpes til at holde på i længden.

Denne effektive rynkecreme er egentlig udviklet til brug om natten, så den kan få lov at virke uden udefrakommende påvirkninger. Den er dog alligevel mild nok til, at du kan bruge den som kombineret dag- og natcreme.

Vælger du at bruge den om dagen også, anbefales det at påføre solcreme ovenpå rynkecremen, så huden er bedst beskyttet mod solens stråler, da den kan være ekstra udsat på grund af de aktive ingredienser, der er i cremen.

Rudolph Acai Anti-ageing Facial Moisturizer

Rudolph Acai Anti-ageing Facial Moisturizer

Leder du efter en økologisk og vegansk creme mod rynker, er Rudolph Acai Anti-ageing Facial Moisturizer den måske bedste rynkecreme på markedet til moden og sensitiv hud.

Bedste egenskaber:

 • Til moden, tør og sensitiv hud
 • Vegansk, økologisk og Svanemærket
 • Dokumenteret effekt

Der er nemlig ikke mange økologiske varianter at vælge mellem på det danske rynkcreme-marked, men denne creme er både drøj og lækker i brug – og så indeholder den en lang række af ingredienser med dokumenteret effekt på rynker.

Cremen er sprængfyldt med antioxidanter og aktive ingredienser, der modvirker aldrende hud. og så er den udviklet specielt til moden hud; altså dig, der allerede døjer med rynker og fine linjer.

Her får du masser af fugt og pleje, og cremen egner sig særligt til tør eller sensitiv hud. Dels fordi den giver store mængder af fugt, men også fordi den både er økologisk og Svanemærket, så du er sikker på et produkt uden skidt kemi.

Beauté Pacifique Crème Paradoxe Anti-age creme

Beauté Pacifique Crème Paradoxe Anti-age creme

Beauté Pacifique Créme Paradoxe Anti-age creme er ikke bare en effektiv rynkecreme, men også en effektiv dagcreme mod solskader og tendens til rødme – og så er den rig på aktive ingredienser; blandt andet to typer af vitamin-A.

Bedste egenskaber:

 • Til rødmende, tør og solskadet hud
 • Indeholder 2 typer af vitamin-A
 • Forbedrer hudens struktur
 • Fri for parabener

Cremen her er i høj grad et godt eksempel på, når man kombinerer det bedste anti-age serum med én af de bedste anti-age cremer.

Det giver tilsammen en dybdegående rynkecreme, der både korrigerer rødme og solskadet hud, og som samtidig har en mærkbar og synlig effekt på hudens produktion af kollagen og elastin, hvilket afhjælper og forebygger tegn på aldring; såsom rynker og fine linjer.

Alt i alt efterlades du med en hud, der føles mere spændstig og ser yngre ud. Cremen er ret fed i konsistensen og er dermed oplagt til brug på tør hud, men den er også særligt udviklet til solskadet hud og hud med tendens til rødme.

Cremen her kan forebygge rynker og fine linjer og fugter huden godt – og så er den fri for parabener.

Før du køber din nye anti-age creme

Hvad er rynkecreme?

Rynkecreme er det danske ord for anti-aging creme. Der er tale om en fugtgivende creme, der indeholder en række aktive ingredienser, der styrker hudens elasticitet og evne til at holde på fugt, hvilket mindsker rynker.

Selv de bedste rynkecremer skal typisk bruges som en fast del af din hudplejerutine, og de fleste cremer mod rynker skal dermed påføres morgen og aften på dagligt basis.

Dog er der undtagelser for de rynkecremer, der har et særligt højt indhold af vitamin-A. Her kræves typisk tilvænning til huden i et andet omfang, for eksempel ved brug hver anden dag i starten og efterfølgende kun 1 gang dagligt.

Hvordan er anti-rynke creme anderledes en alm. dagcreme?

Anti-rynke creme er typisk lavet på en base af almindelig dagcreme – også kaldet fugtighedscreme.

Forskellen på almindelig dagcreme og anti-age dagcreme er, at anti-age dagcreme er tilsat ekstra ingredienser, der forebygger rynker og fine linjer.

Det kan for eksempel være forskellige vitaminer og proteiner, aktive ingredienser eller en dagcreme med solbeskyttelse.

Med en dagcreme med anti-aging effekt får du altså både en masse fugt, som du også gør i en almindelig dagcreme, men du får også ekstra ingredienser, der forebygger og afhjælper aldring af huden.

Mange af de ingredienser, der bruges i rynkecremer, har klinisk dokumenteret effekt. Det gælder for eksempel vitamin-A, hyaluronsyre og retinol.

Det betyder, at ingredienserne (isoleret set) har en effekt på et givent problem, og at du dermed har én eller anden form for sikkerhed i, at produktet rent faktisk virker.

Virker rynkecreme egentlig?

En god rynkecreme virker. Nogle af de ingredienser, du med fordel kan kigge efter, hvis du vil være sikker på at investere i den bedste creme mod rynker, er kollagen, A-vitamin, hyaluronsyre, C-vitamin og retinol.

Udover ingredienslisten, kan du med fordel også kigge på de brugeranmeldelser, de forskellige rynkecremer har. Fælles for alle cremer i testen her er, at de hører til blandt de bedste rynkecremer på markedet.

Det ses blandt andet ved, at de har gode brugeranmeldelser – og der er dermed mange før dig, der har oplevet en reel effekt ved at bruge rynkecreme fra listen.

Én ting er nemlig, at en rynkecreme indeholder for eksempel vitamin-A. Noget andet er omfanget, typerne af vitaminet og sammensætningen af de øvrige ingredienser. En god rynkecreme er dermed ikke bare en rynkecreme med en specifik ingrediens.

Hvilken rynkecreme skal du bruge?

De bedste rynkecremer er rige på fugt og gode, aktive ingredienser, der kan styrke hudens elasticitet og dannelse af kollagen.

Der er meget store forskelle på de mange forskellige rynkecremer, der er på markedet. Både på pris og kvalitet.

Du kan dermed ikke forvente at opleve den samme effekt ved at bruge rynkecreme fra supermarkedets billige hylder og så at bruge rynkecreme fra testen her.

Der er nemlig ingen tvivl om, at de allerbilligste produkter i langt højere grad indeholder (tvivlsomt virkende) fugtighedscreme end egentlig anti-age dagcreme.

De gode, virkningsfulde ingredienser koster typisk lidt mere – og det giver naturligvis en lidt højere pris, hvis du ønsker den bedste rynkecreme.

At få produkter klinisk testet koster også penge, men det giver til gengæld en dokumenteret effekt, som du kan læne dig op af, når du vælger rynkecreme.

Hvordan bruger man rynkecreme?

Én ting er at købe en god rynkecreme. Noget andet er at bruge den rigtigt, så den får den ønskede effekt.

Først og fremmest handler det om at huske at bruge den hver dag, så huden hele tiden får et boost af de ingredienser, der hjælper til at styrke den.

De fleste rynkecremer skal bruges fast morgen og aften. Nogle cremer har dog et meget højt indhold af vitamin-A, og her skal huden løbende vænnes til cremen over en periode. Du bør derfor altid følge den anvisning, der følger med cremen.

Mange rynkecremer har godt af at blive masseret ind i huden i cirkulære bevægelser. Dels fordi det hjælper til hudens absorbering af cremen, men også fordi du samtidig øger blodcirkulationen og stimulerer ansigtsmuskulaturen ved at massere cremen ind.

Og både øget blodcirkulation og stimulering af ansigtsmuskulaturen er naturlige måde at holde huden ung og frisk, så det er bestemt ikke en dårlig måde at påføre cremen på.

Hvornår skal man begynde at bruge rynkecreme?

Vil du passe bedst muligt på din hud, bør du begynde at bruge rynkecreme allerede inden, du får rynker og fine linjer, for at stimulere huden til at bevare sin elasticitet og spændstighed, inden problemet opstår.

Det er nemmere at forebygge rynker end at fjerne dem, når de først er kommet. Faktisk er det typisk ikke muligt at fjerne rynker helt uden brug af botox eller kirurgi, men cremer kan mindske forekomsten.

Hvornår rynker og fine linjer begynder at vise sig, varierer en del. Nogle får de første rynker i midten af 20’erne, mens der for andre først begynder at komme fine linjer i starten af 30’erne.

Forekomsten af rynker afhænger også i høj grad af livsstil og genetik. Rygning, alkohol, koffein og dårlig søvn kan for eksempel forværre forekomsten af rynker. Og har dine forældre mange rynker, er du typisk også mere disponeret for det.

8 af de bedste anti-rynke ingredienser i rynkecremer

Når du skal vælge blandt de bedste cremer på markedet, er det vigtigt at vide, hvad de forskellige ingredienser egentlig er – for at have det bedste udgangspunkt for at vælge den bedste anti-age dagcreme.

De 8 bedste anti-age ingredienser i rynkecremer er følgende:

 • Solcreme
 • Niacinamide
 • Retinol
 • Salicylsyre
 • Hyaluronsyre
 • A-vitamin
 • C-vitamin
 • E-vitamin
 • Kollagen

Hvad, de hver især betyder og gør for huden, kan du læse mere om herunder. Vær opmærksom på, at ingen rynkecremer indeholder alle de nævnte ingredienser, da nogle af ingredienser stort set har samme virkning.

Solcreme

Én af de vigtigste ingredienser i kampen mod rynker er solbeskyttelse. Det smarte ved at vælge en rynkecreme med solfaktor er, at du ikke behøver at bruge to forskellige produkter, der måske modarbejder hinanden eller risikerer at lukke for porerne.

Sol ælder huden, og derfor er det vigtigt at beskytte huden i ansigtet, der er ekstra udsat, med god solbeskyttelse. Husk at vælge en creme, der både har UVA- og UVB-beskyttelse.

Niacinamide

Niacinmide kendes også som B3. Det er et vitamin, der blandt andet hjælper til at minimere porer og til at blodgøre fine linjer og rynker.

Retinol

Retinol speeder produktionen af nye hudceller op, hvilket er et af de mest effektive midler mod rynker. Med en creme med retinol, hjælpes din hud til hurtigere produktion af nye hudceller, hvilket gør huden mere jævn og ensartet.

Salicylsyre

Salicylsyre er et effektivt middel mod mange hudproblematikker, da det renser porerne i dybden, er antibakterielt, opstrammer huden og giver en mere ensartet hudtone.

Det er altså et middel, der bruges i en lang række af hudplejeprodukter mod uren hud, akne, rødme, pigmentforandringer og rynker.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er egentlig en naturlig del af kroppen, men niveauet falder med alderen, hvilket gør huden mere tør, rød og slap.

Rynkecreme med hyaluronsyre tilfører huden et ordentligt boost af fugt – og hjælper desuden huden til bedre at binde fugten efterfølgende.

A-vitamin

A-vitamin øger produktionen af kollagen og elastin i huden – og det forebygger og afhjælper rynker. En rigtig effektiv rynkecreme indeholder A-vitaminsyre.

Dog skal du være opmærksom på, at A-vitamin kan være hårdt for huden og kræve ekstra fugtpleje – og at du ikke nødvendigvis bør bruge rynkecreme med A-vitamin, hvis du lider af akne, rosacea eller sensitiv hud.

C-vitamin

Du ved formentlig, at citrusfrugter indeholder vitamin-C, men vitaminet er faktisk rigtig vigtigt for huden, da det er et antioxidant, der forbedrer hudens struktur og udligner rynker og fine linjer.

Det skyldes, at vitamin-C blandt andet indgår i produktionen af kollagen i huden, som får huden til at bevare sin spændstighed og dermed effektivt forebygger og mindsker rynker.

E-vitamin

E-vitamin er godt til dig, der gerne vil forebygge rynker og fine linjer. E-vitaminet øger mængden af antioxidanter i huden, tilfører huden fugt, beskytter mod frie radikaler og har en helende effekt.

Kollagen

Kollagen hjælper huden til at genopbygge sin elasticitet og spændstighed. Derudover hjælper kollagen huden til at binde fugt.

Det vigtigste, når det kommer til kollagen, er, at cremen også indeholder ingredienser, der booster kroppens naturlige produktion af kollagen fremfor bare at tilføre det via cremen.

Andre gode tips mod rynker

Udover at investere i en god rynkecreme, er der også en række andre tiltag, du kan foretage i kampen mod rynker.

Du kan for eksempel spise sundt og varieret, motionere og sørge for at drikke nok vand og så søvn nok.

Det hjælper huden til at få nok af de næringsstoffer og vitaminer, den har behov for, og så hjælpes den til at bevare en god blodcirkulation og at holde på fugten, hvilket alt sammen har en anti-age effekt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste rynkecreme?

Den bedste rynkecreme er en creme, der styrker hudens elasticitet, tilfører fugt og hjælper huden til selv at bevare fugten i fremtiden.

Kan creme fjerne rynker?

Rynkecreme kan både forebygge og mindske rynker, men ønsker du at fjerne dem helt, vil det typisk kræve kirurgi eller botox.

Hvad virker mod rynker?

Udover at bruge én af de bedste cremer mod rynker, kan det også have en effekt at få søvn og vand nok, at spise varieret, at massere ansigtsmuskulaturen og at skrue ned for rygning, alkohol og koffein.

Læs også: Hvad virker mod rynker?

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.