Hår

Bedste piller mod hårtab (TEST): De førende på markedet

Mange midler mod hårtab lover falske resultater og virker ikke. Men her er 5 produkter, der mener, at de kan gøre en forskel.

skrevet af Josefine Vestergaard

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Det er ikke sjovt at tabe håret, uanset om årsagen er helt naturlig i form af alderen, der trykker, eller om det er sygdom eller vitaminmangel, der er skyld i hårtabet.

Der er heldigvis hjælp at hente, for i dag findes der mange gode produkter, der både kan forebygge men også afhjælpe problemet, så du kan beholde din fyldige hårpragt i længere tid.

I testen her har vi samlet de bedste piller mod hårtab, så du kan hjælpe håret tilbage i normal vækst, uanset om du er mand eller kvinde, og uanset om du er til almindelige vitaminpiller eller tyggevenlige alternativer.

Du får desuden en masse nyttig viden om dét at tabe håret samt gode råd til, hvad du i øvrigt kan gøre for at mindske hårtab og styrke hårvæksten.

Bedste piller mod hårtab

Nedenfor har vi samlet 5 af de bedste typer af piller mod hårtab på markedet.

Populær hos Matas

HairBooster piller mod hårtab

God til sensitiv hud

Australian Bodycare Hair Loss Care

Bedste budget

Yuaia Hårvitaminer

Hair Formula Tablets for Women

Hair Formula Tablets for Women

Veganske hårvitaminer, der indeholder alt det gode for en sund hårvækst, og som er oplagte til hårtab hos kvinder med ønsket om mere fyldigt hår.

Se prisen

Bedste egenskaber

 • Fri for skadelig kemi
 • Vegansk
 • Produceret i Danmark

Disse piller mod hårtab er egentlig piller for sund hårvækst. De indeholder blandt andet biotin, selen, zink og silica, som alle spiller helt centrale roller for almindelig hårvækst.

En bøtte hårvitaminer rækker til en måneds forbrug, og ofte vil man opleve at skulle tage piller mod hårtab i minimum 3-4 måneder for at opleve den fulde effekt. Der er 60 piller i bøtten, og du bør tage 2 om dagen sammen med et glas vand og et måltid.

Pillerne er produceret i Danmark af Hairlust, som også står bag mange øvrige produkter til sund hårvækst og hårtab hos mænd og kvinder. Alle deres produkter er fri for skadelig kemi og er desuden veganske. Det er dermed oplagt at kombinere din indtaget af hårvitaminer med hårpleje, der understøtter effekten.

Hair Formula Tablets for Men

Hair Growth Formula Tablets for Men

Piller mod hårtab hos mænd, der indeholder vigtige vitaminer og mineraler for sund hårvækst, og som får gode anmeldelser.

Se prisen

Bedste egenskaber

 • Indeholder mange vitaminer og mineraler
 • Produceret i Danmark
 • Vegansk

Ovennævnte piller mod hårtab er til kvinder, og dette er så varianten fra Hairlust af piller mod hårtab hos mænd. De indeholder også biotin, selen og zink, og derudover også A-, C- og D-vitamin samt folsyre, kobber og bambusekstrakt. De kommer altså godt omkring.

Alt i alt er der tale om en god pille mod hårtab, der anbefales at blive brugt i kombination med Hairlusts shampoo til mænd, der indeholder rosmarinolie, som har en bevist effekt på hårtætheden.

Pillerne her er veganske og produceret i Danmark. Anbefalet dagligt indtag er på 2 piller, der skal tages sammen med et glas vand og helst i kombination med et måltid mad. Der er 60 piller i en bøtte, og effekten vil typisk være 3-4 måneder undervejs.

HairBooster piller mod hårtab

HairBooster piller mod hårtab

Danskproducerede piller mod hårtab, der lover effekt på bare 6-8 uger, og som desuden har vundet prestigefyldt pris.

Se prisen

Bedste egenskaber

 • Vinder af Danish Beauty Award 2023
 • Indeholder mange vitaminer og mineraler
 • Udarbejdet i samarbejde med forskere

Vil du gerne være på den sikre side i forhold til at forsyne hovedbunden med alle de vitaminer, mineraler og ingredienser, som booster hårvæksten, er disse piller fra Smuuk et glimrende bud.

De indeholder biotin, selen, zink og kobber samt stort set alle vitaminer, der relaterer sig til hårvækst, samt aminosyrer. Derudover har produktet vundet Danish Beauty Awards 2023, hvilket er et prestigefyldt kvalitetsstempel. Du er altså stort set sikret et mere fyldigt hår.

Noget af det særlige ved netop disse piller er, at der loves synlig effekt på bare 6-8 uger, hvilket er væsentligt kortere end mange af de øvrige produkter. Der er desuden tale om en stor bøtte med 180 piller, som er nok til 90 dages brug. Så én pakning bør være rigeligt til at opnå synlig effekt.

Australian Bodycare Hair Loss Care

Australian Bodycare Hair Loss Care

Hår piller der er udviklet til brug ved hårtab eller udtyndning hos både mænd og kvinder.

Se prisen

Bedste egenskaber

 • Udviklet mod hårtab
 • Tilfredshedsgaranti
 • Til mænd og kvinder

Hvor mange af de øvrige vitaminer i guiden her blot hjælper til normal hårvækst, er disse piller udviklet som en decideret kur mod hårtab hos mænd og kvinder.

Pillerne indeholder blandt andet biotin og agerpadderokke samt capsaicin, zink og kobber, der til sammen øger hårets vækst og styrke.

For det bedste resultat, bør du supplere med de øvrige produkter fra Australian Bodycares hårtabspakke, der består af shampoo, balsam og serum mod hårtab. På den måde plejer du håret både inde- og udefra og får dermed et hurtigere resultat.

Produktet lover synlige resultater på 3-4 måneder, og eftersom der kun er til 1 måned i en pakning, kræver det et par stykker. Der er desuden tilfredshedsgaranti, hvis ikke du på de måneder oplever effekt.

Yuaia Hårvitaminer

Yuaia Hårvitaminer

Tyggevenlig vitaminvingummi med jordbærsmag, der har et højt indhold af biotin og bidrager til normal hårvækst.

Se prisen

Bedste egenskaber

 • Højt indhold af biotin
 • Vegansk
 • Med jordbærsmag

Bryder du dig ikke om at sluge piller, er disse hårvitaminer det oplagte alternativ, hvis du gerne vil tage kosttilskud mod hårtab. Der er nemlig tale om veganske vingummier med jordbærsmag, der både er velsmagende og sågar hjerteformede. Det bliver ikke nemmere at huske vitaminpillen til håret.

Udover det fine design og den gode smag, er vitaminpillerne fyldt med vitaminer og mineraler, der kan mindske hårtab, afhjælpe tyndt hår og i det hele taget bidrage til sund og normal hårvækst.

Vingummierne har et højt indhold af biotin og også et højt indhold af folsyre og B12. Derudover indeholder de D-vitamin, C-vitamin, A-vitamin, B6-vitamin, silicia og zink.

Ifølge producenten opnås det bedste resultat ved minimum 3 måneders brug.

Dette skal du vide om hårtab

Uanset, om du lider af decideret hårtab, eller om det bare begynder at tynde lidt ud i toppen, er det en god idé at læse lidt om, hvad årsagen til hårtab kan være, og hvad du selv kan gøre for at få et sundere hår igen. Det kan du gøre i de følgende afsnit.

Hvorfor taber man håret?

Der er flere grunde til, at du begynder at tabe håret. Almindeligt hårtab kaldes også genetisk eller aldersbetinget hårtab og er den type hårtab, der sker med alderen. Genetisk hårtab er mest udbredt hos mænd, men også kvinder kan med alderen miste håret.

Det genetiske hårtab skyldes det mandlige kønshormon, hvorfor det er mest udbredt hos mænd. Med alderen vil det påvirke hårsækkene til at producere færre og færre hår og til sidst helt stoppe. Typisk vil denne type hårtab først komme til syne i tindinger og måne.

Hårtab – der ikke er betinget af alder og genetik – kan skyldes en række øvrige årsager. Eksempelvis kan kroppen vælge at skrue ned for hårproduktionen, hvis den har behov for at fokusere energien andre steder hen i forbindelse med sygdom, stress, traumer eller graviditet. Også vitaminmangel kan medføre hårtab.

Uanset årsagen, vil et boost af de essentielle mineraler og vitaminer mod hårtab være en rigtig god idé. Det giver kroppen og særligt hårfolliklerne det bedste udgangspunkt for sund hårvækst.

Hvad mangler man når man taber håret?

Der kan være mange forskellige vitaminer og mineraler, du kan mangle, hvis du oplever at tabe håret. Det kan dog også sagtens være, at du ikke mangler noget som helst, men at årsagen er en anden.

Nogle af de særligt vigtige vitaminer og mineraler i forbindelse med hårproduktion er følgende:

 1. A-vitamin
 2. B-vitamin (særligt biotin)
 3. C-vitamin
 4. D-vitamin
 5. E-vitamin
 6. Jern
 7. Zink

Vil du gerne standse hårtab og forebygge tyndt hår er det dermed oplagt at kigge efter en kur mod hårtab, der indeholder ovenstående vitaminer og mineraler.

Findes der en kur mod hårtab?

Der findes ikke én decideret kur mod hårtab, da behandlingen afhænger af årsagen. Ofte vil der dog være vitamintilskud involveret i de fleste typer af behandlinger, uanset om hårtab er genetisk eller betinget af sygdom, traumer eller graviditet.

Visse typer af serum mod hårtab går også direkte ind og aktiverer hårfolliklerne og sætter dermed gang i produktionen af hår.

Kan piller mod hårtab hjælpe?

Piller mod hårtab vil ofte have en effekt, da de indeholder de vigtigste mineraler og vitaminer til sundt hår. Det afhænger dog igen af årsagen. I nogle tilfælde vil pillerne ikke decideret forhinde hårtab fuldkomment men i stedet mindske og/eller udsætte det.

Det er en god idé at vælge produkter – uanset om du vælger piller eller serum til hovedbunden – der enten har en klinisk dokumenteret effekt på selve produktet eller som minimum på nogle af de benyttede ingredienser eller indeholder de nødvendige vitaminer og mineraler i forhold til hårvækst.

Midler mod hårtab

Hårtab hos kvinder og mænd er sjældent kærkomment hos den, der lider af det. Der er heldigvis meget du selv kan gøre for at bremse processen og i nogle tilfælde helt forhindre hårtab.

Piller

Der findes piller mod hårtab, som er de produktanbefalinger, du finder øverst på siden. Pillerne vil typisk indeholde en række vitaminer og mineraler, der er vigtige for hårvæksten, men kan også indeholde proteiner og andre gavnlige ingredienser.

Vitaminer

Som alternativ til de traditionelle piller mod hårtab, der skal sluges, er flere producenter begyndt at lave tyggevenlige alternativer. Typisk vil det være i form af en såkaldt vitaminvingummi, som egentlig er en velsmagende (sukkerfri) vingummi, der indeholder vitaminer og mineraler mod hårtab.

Denne variant findes også blandt produktanbefalingerne ovenfor.

Serum

Det kan være en rigtig god idé at supplere vitamintilskud med serum, der benyttes direkte i hovedbunden. Serummet vil typisk indeholde en række aktive ingredienser, som går direkte ind og stimulerer hårfolliklerne til at producere mere hår.

En del hårtabsserummer har dokumenteret effekt og er dermed et rigtig godt våben i kampen mod hårtab.

Shampoo

Shampoo er hverdagens produkt til håret. Du kan få deciderede hårtabsshampooer, men i princippet er det hovedbunden, der bestemmer over hårproduktionen, og ofte vil shampoo dermed have en begrænset effekt i sig selv.

Til gengæld er det vigtigt, at din shampoo ikke gør problemet værre, og derfor kan du med fordel vælge en shampoo mod hårtab, da den vil være skånsom mod hovedbunden for at begrænse problemet.

Virker piller mod hårtab?

Hvorvidt piller mod hårtab har en virkning, afhænger af årsagen til hårtabet. Mange piller har dokumenteret effekt på udvalgte ingredienser.

Det vil sige, at visse ingredienser har en bevist effekt på hårtab, og derfor vil pillerne højst sandsynligt også have en virkning hos dig, medmindre hårtabet skyldes noget andet og mere specifikt såsom for eksempel sygdom eller medicinering, hvor hårtab er en bivirkning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke vitaminer mangler man når man taber håret?

Hårtab kan skyldes mangel på en række forskellige vitaminer. Mangel på B-vitaminer, og herunder især biotin, og D-vitamin har dog hårtab som direkte symptom.

Hvad kan man gøre for at stoppe hårtab?

Hårtab er for mange en naturlig del af dét at blive ældre. Det er dog ikke nødvendigvis en ønskværdig del af aldringen. Ved at forsyne kroppen (især hovedbunden) med de nødvendige vitaminer og mineraler og supplere med en hovedbundsserum med dokumenteret effekt kan du i mange tilfælde begrænse eller udskyde hårtabet.

Kan stress føre til hårtab?

Stress kan sætte kroppen i en traumetilstand, hvor den lukker ned for mindre nødvendige funktioner såsom hårproduktion. Dermed kan stress føre til tab af håret.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.