Kosttilskud

Bedste kollagenpulver (TEST): Top 8 kollagen tilskud på markedet

Leder du efter det bedste kollagenpulver? Så giver vi vores bud her, hvor vi sammenligner 8 produkter på markedet.

skrevet af Josefine Vestergaard

bedste kollagenpulver

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Kollagentilskud er kommet for at blive. En nem og lækker måde at indtage det på er via kollagenpulver, som kan opblandes i en lækker smoothie eller juice – eller blandes i yoghurten.

Det naturlige protein kollagen har ekstremt mange fordele for kroppen, men først og fremmest giver kollagen huden ungdommens elasticitet tilbage og mindsker dermed forekomsten af rynker og fine linjer.

I denne kollagen test har vi samlet markedets bedste kollagentilskud, herunder fortrinsvis kollagenpulver, men også alternativer eller supplementer til pulveret i form af kollagenpiller.

Bedste kollagenpulver

Vi har fundet nogle af markedets bedste varianter af kollagenpulver og alternativer til kollagenpulver for at give dig det bedste udgangspunkt for at vælge lige netop den type kollagen, der passer til dit behov.

Nedenstående 8 produkter er dem, der virkelig skiller sig ud, og som kan gøre en kæmpe forskel for dig i kampen mod rynker:

Populær blandt forbrugere

Nutrinic Kollagen+

Bedste budget & bovine

Copenhagen Health Collagen

Bedste piller

Marine Kollagen Piller

Med ekstra skønheds ingredienser

Vild Nord Collagen Beauty Remedy

oslo-skin-lab-the-solution-collagenpulver

Oslo Skin Labs “The Solution” Beauty Collagen

Prisvindende hydrolyseret kollagen (bedst i test) med dokumenteret effekt på mere spændstig hud og færre rynker.

Bedste egenskaber

  • 100% hydrolyseret kollagen
  • Smagsneutralt
  • Dokumenteret effekt

The Solution er en særlig type af kollagenpulver fra bovine, der kaldes Verisol-kollagen. Kollagenet er hydrolyseret, så du er sikret en nem og hurtig optagelse.

Flere studier har dokumenteret effekten, herunder et studie, der påviser en betydelig virkning på rynker, der er 20% mindre i dybden efter blot 8 ugers brug.

Udover en god effekt på rynker, har netop denne type kollagen også dokumenteret effekt på appelsinhud og hudens spændstighed generelt. Det er uden tvivl noget af det bedste kollagen pulver på markedet.

Pulveret er pakket i praktiske dagsdoser, så du ikke skal måle op. Og så er det muligt at købe på abonnement (uden binding), så du både sparer penge og er fri for at huske at bestille mere hjem.

kollagen-plus-dba

Nutrinic Kollagen+

Prisvindende kollagenpulver med c-vitamin og zink, der har dokumenteret effekt på pænere hud med færre rynker og mere glød.

Bedste egenskaber

  • Indeholder kollagen, c-vitamin og zink
  • Smag af citrus
  • Dokumenteret effekt

Nutrinic Kollagen+ er et 3-i-1 produkt, der samler kollagen, c-vitamin og zink i dagsdoser, der gør det nemt at tage den helt rigtige mængde.

Mens kollagen øger hudens fasthed, stimulerer c-vitamin kroppens naturlige kollagenproduktion, og zink bidrager til pleje af både hud, hår og negle ved at beskytte cellerne mod oxidativt stress.

Pulveret smager af citrus og kan bruges i hvilken som helst væske; også bare i et glas vand.

Netop denne type af kollagen har klinisk dokumenteret effekt, der påviser 26% fastere hud, 15% reduktion i rynkedybde og 23% mere glød efter 12 ugers brug. Du er altså sikker på at modtage et produkt, der har en reel effekt på din hud.

kollagne-pure-haeldes-i-kaffekop

Nutrinic Kollagen Pure

100% rent kollagenpulver, der kan blandes i både varme og kolde drikke, og som har dokumenteret effekt på rynker, elasticitet og glød.

Bedste egenskaber

  • 100% marine kollagen
  • Smagsneutralt
  • Dokumenteret effekt

Dette kollagenpulver er samme type kollagenpeptider (ECOllagen), som er brugt i produktet ovenfor fra Nutrinic.

Forskellen er, at dette er ren kollagen i en bøtte, hvor du selv doserer, hvor Kollagen+ (produktet ovenover) er blandet med c-vitamin og zink. Derudover er Nutrinic Kollagen Pure smagsneutralt.

Denne type kollagen er testet med klinisk dokumenteret effekt på rynker, glød og hudens spændstighed og elasticitet. Alle med en betydelig effekt efter 12 ugers brug.

Endnu en fordel ved kollagenpulver fra Nutrinic er, at det er et danskproduceret produkt, der benytter overskudsprodukter fra fiskeindustrien. Det er dermed et mere bæredygtigt valg end mange andre typer af kollagenpulver.

Copenhagen Health Collagen

Copenhagen Health Collagen

Prisvenlig hydrolyseret kollagenpulver fra bovine (okse) med et indhold af c-vitmain, der booster kroppens naturlige produktion af kollagen.

Bedste egenskaber

  • Hydrolyseret bovine kollagen
  • Indeholder c-vitamin
  • God fordelspris

Her får du en smart løsning, der via sit fordelsprogram tilbyder en meget fordelagtig pris på danskproduceret kollagenpulver af en god kvalitet.

Kollagenet er fra bovine og har gennemgået hydrolyse, så proteinerne er brudt ned i mindre stykker, hvilket sikrer en hurtigere og nemmere optagelse i kroppen.

Derudover er produktet tilsat vitamin-c, der bidrager til at stimulere kroppens egen produktion af kollagen. På den måde tilføres kollagen udefra, samtidig med at produktionen i kroppen også stiger.

Pure Marine Collagen Piller

Marine Kollagen Piller

Som alternativ til kollagen i pulverform, får du her 100% rent hydrolyseret marine kollagen i kapselform.

Bedste egenskaber

  • 100% hydrolyseret marine kollagen
  • 2 kapsler dagligt
  • Tilfredshedsgaranti

Selvom du foretrækker kollagenpulver til hverdag, kan det være rart at have en bøtte med kapsler eller piller stående på hylden til de dage, det skal gå lidt hurtigere, eller til rejsen.

Du kan snildt kombinere disse kapsler med hydrolyseret kollagen med kollagenpulver – eller prøve dem som erstatning, hvis du almindeligvis bruger pulver.

Det anbefalede daglig indtag er på 2 kapsler, hvilket svarer til 1170 mg kollagen, og de fleste ser en effekt efter 12 ugers brug.

Green Goddess Marine Collagen Natural

Green Goddess Marine Collagen Natural

Hydrolyseret kollagen pulver fra fisk, der sikrer en god optagelse og hurtig virkning. Inklusiv gratis e-bog med opskrifter.

Bedste egenskaber

  • 100% hydrolyseret marine kollagen
  • Smagsneutralt
  • Gratis e-bog med opskrifter

Natural Kollagen pulver fra Green Goddess er marine kollagenpulver, der har gennemgået hydrolyse, så proteinerne er brudt ned i mindre peptider. Det giver en hurtigere optagelse – og dermed en hurtigere effekt.

Pulveret her er smags- og lugtneutralt. Det kan derfor bruges i stort set alle mad- og drikkevarer.

Med i købet følger en gratis e-bog med 24 opskrifter, hvor du med fordel kan bruge kollagenpulver.

Den anbefalede daglige mængde på dette kollagenpulver er 10 gram, hvilket svarer til 1-2 spsk.

Vild Nord Collagen Beauty Remedy

Vild Nord Collagen Beauty Remedy

Kollagenpulver med pulver fra bær, c-vitamin og mikroindkapslet tang, der tilsammen både tilfører kroppen kollagen og også bidrager til at stimulere den naturlige kollagendannelse.

Bedste egenskaber

  • Hydrolyseret kollagen fra fisk
  • Smag af bær
  • Indeholder c-vitamin

Dette lækre kollagenpulver er oplagt til smoothies, da det også indeholder pulver fra solbær, aronia, blåbær og acerola.

Udover et naturligt, højt indhold af c-vitamin fra bær, indeholder blandingen også mikroindkapslet, vildthøstet tang.

Både c-vitamin fra bær og jod fra tang bidrager til at sætte skub i kroppens egen produktion af kollagen.

Du får altså et letoptageligt kollagenpulver, der har været gennem hydrolyse og desuden kommer fra fisk, som fortrinsvis er den type kollagen, kroppen består af (type 1), og som samtidig bidrager til en øget egenproduktion.

Vild Nord Collagen Clean Protein

Vild Nord Collagen Clean Protein

Hydrolyserede kollagen peptider fra bæredygtigt fiskeri. Produktet er varmebestandigt og kan dermed bruges i varme drikke som kaffe.

Bedste egenskaber

  • 100% hydrolyseret kollagen
  • Fra bæredygtigt fiskeri
  • Varmebestandigt

Endnu et godt bud på kollagen fra fisk, der har været gennem hydrolyse og dermed er brudt ned i mindre peptider for en hurtigere fordøjelse og dermed et hurtigere resultat i form af en en spændstig og sund hud.

Den anbefalede mængde på dette kollagenpulver er 5 gram pr. dag, og det er dermed et godt produkt til dig med begyndende fine linjer, der ønsker en glattere hud.

Kollagenpulveret kommer fra bæredygtigt fiskeri, og så er det varmebestandigt, hvilket vil sige, at du kan putte det i kaffen (det giver også en let skummende effekt).

Før du tager kollagenpulver

Inden du begynder at tage kollagenpulver, kan det være en god idé at læse lidt mere om kollagen. For hvad er kollagen egentlig? Og hvorfor har vi behov for kollagen som tilskud, når kroppen naturligt producerer det?

Hvad er kollagen?

Kollagen er et naturligt protein, og en uundværlig byggesten, som din krop bruger i mange henseender.

Overordnet set kan det siges, at kollagen bidrager til elasticitet og fleksibilitet, og det gælder både i hud og hår, men også i muskler, led, bindevæv og mange andre steder i kroppen.

I forhold til skønhedspleje, bruges kollagen kosttilskud typisk i forbindelse med pleje af huden for at modvirke rynker og fine linjer. Det bruges ligeledes i hårpleje for at styrke hår og hårproduktion.

En del sportsudøvere tager kollagen tilskud for at restituere bedre, da det afhjælper ømme muskler og stive led. Og faktisk kan du – også selvom du ikke er sportsudøver – have gavn af kollagen til dit indre også.

Hvorfor mister man kollagen fra kroppen?

Som helt ung har du ikke behov for tilskud af kollagen, medmindre din produktion af hormonelle eller genetiske årsager er lav.

Men den naturlige kollagenproduktion falder med alderen. Det varierer lidt hvornår, men fra omkring 30 års alderen begynder produktionen at falde, og den falder støt hvert år med cirka 1-2%.

Det vil i praksis sige, at du med tiden får mindre og mindre naturligt kollagen i kroppen.

Vil du gerne bevare en spændstig hud, tykt hår, stærke negle og fleksibilitet i muskler og led, har du behov for et tilskud af kollagen for at opretholde niveauet i kroppen og genoprette hudens elasticitet.

Bør du tage kollagenpulver?

Om du bør tage ekstra kollagen afhænger fortrinsvis af din alder, men også af om du har tegn på at mangle kollagen i kroppen.

De synlige tegn er begyndende fine linjer og rynker samt hår, der tynder ud. Men også negle og tænder bliver mere skrøbelige, hvis du mangler kollagen, ligesom dine led kan føles stive.

Der er ikke noget farligt i at afprøve et tilskud af ekstra kollagen, da kollagen er et naturligt protein. Så hvis du er i tvivl, kan du sagtens bare forsøge dig.

Vær dog opmærksom på, at det typisk tager minimum 6-12 uger, før du begynder at se resultater.

Det kræver dermed en god portion tålmodighed, men der er ingen tvivl om, at kollagen giver huden fasthed og bekæmper fine linjer og tydelige rynker på længere sigt.

Hvor får man kollagen fra i kosten?

Kollagenpulver stammer fortrinsvis fra kollagen fra fisk eller okse. Kollagen fra fisk kommer fra ben og skind, mens kollagen fra okse kommer fra knogler, hud og brusk.

Man har altså taget nogle af de kollagenholdige dele fra dyr og pulveriseret. Det er også i knogler og hud hos mennesker, at der findes mest kollagen.

Du kan dermed godt få kollagen i mad ved at tage knogler og skind fra dyr og koge til suppe eller fond, ligesom der findes kollagen i kød (muskler), så du indtager også kollagen ved at spise kød.

Der findes desuden ingredienser i andre fødevarer, der stimulerer kroppens naturlige kollagenproduktion. Det gælder blandt andet i æg, ost, nødder, tofu, kål, kartofler, peberfrugt, jordbær, hindbær, bananer, løg og hvidløg.

Kollagenpulver virkning

Kollagenpulver – og kollagen produkter generelt – er meget populære. Men hvad er kollagen godt for? Og er det overhovedet sundt for kroppen?

Hvad er kollagenpulver godt for?

Kollagenpulver er godt til dig, der gerne vil have et højere niveau af kollagen protein i kroppen og nyde godt af alle de fordele, kollagen har for både hud, hår, negle, tænder, muskler, led, osv.

At vælge kollagenpulver frem for kollagen piller eller andet kollagen kosttilskud er at foretrække til dig, der ikke er så vild med piller og kapsler.

Pulveret kan med fordel blandes op i en smoothie eller i morgenkaffen, og du kan dermed indtage kosttilskuddet som en del af din daglige rytme.

Er kollagenpulver sundt for kroppen?

Et ordentligt kollagenpulver er lavet af 100% rent kollagen, som er samme type kollagen, som du i forvejen har i kroppen.

Der er altså intet usundt eller skadeligt i at tage kollagenpulver. Derimod er kollagen pulver godt for mange ting.

Der kan nemlig være mange gode og sunde, kropslige effekter ved at øge kollagenniveauet i kroppen. Blandt andet bliver dine led mere fleksible, og det forebygger betændelse i leddene.

Du får også mere elastisk hud, og selvom det ikke er farligt at få rynker, betyder en elastisk hud også, at sår heler hurtigere.

Også tarmene og bindevævet fungerer mere optimalt, når der er tilstrækkeligt kollagen til stede, ligesom tænderne bliver stærkere og dermed ikke knækker lige så nemt.

Hvor hurtigt virker kollagenpulver?

Det kræver tid for kroppen at registrere og reagere på, at kollagenniveauet ændres – og at det bliver ved med at have et andet niveau.

Derfor vil du ikke opleve en ændring fra dag til dag.

Hvornår, du oplever resultater, afhænger desuden af faktorer som dit individuelle kollagenniveau og typen af kollagenpulver.

I de fleste tilfælde vil du begynde at opleve resultater efter 6-12 uger, mens det i nogle tilfælde tager kortere eller længere tid.

Resultaterne kan derfra udvikle sig. De fleste vil have et “endeligt” resultat efter 2-3 måneders brug. For at holde virkningen ved lige, skal du fortsætte med at tage kollagenpulver.

Er der nogle bivirkninger ved kollagenpulver?

Vælger du kollagenpulver, der består af 100% ren kollagen, er der tale om kollagen fra enten fisk (marine kollagen) eller okse (bovine kollagen).

Begge typer svarer til den type kollagen, du i forvejen har i kroppen. Marine kollagen ligger dog tættest på den type kollagen (type 1), som du har mest af i kroppen.

Derfor er der som udgangspunkt ikke bivirkninger ved at indtage kollagen. Du skal dog naturligvis holde dig fra marine kollagen, hvis du har allergi overfor fisk.

Vær opmærksom på, at nogle former for kollagenpulver er blandingsprodukter, og her kan der være bivirkninger ved nogle af de andre ingredienser.

Vil du være på den sikre side, kan du med fordel vælge enten 100% rent kollagenpulver eller kollagenpulver, der kun er tilsat vitaminer såsom c-vitamin, der bidrager til bedre kollagenproduktion.

Indtagelse af kollagenpulver

Når du skal vælge det helt rigtige produkt i denne kollagen pulver test, skal du både have styr på, hvad du egentlig skal kigge efter for at finde det bedste kollagenpulver (bedst i test som for eksempel kliniske test), ligesom du skal have styr på doseringen.

Hvilken type kollagen er bedst?

Hydrolyseret kollagen er den type kollagen, der er nemmest at fordøje og optage i kroppen.

Hydrolyseret kollagen kan være enten fra marine kollagen eller bovine kollagen. Det, der får hydrolyseret kollagen til at skille sig ud, er den proces, kollagenet har været igennem.

Via hydrolyse brydes kollagenproteinerne ned i mindre stykker (peptider). Det gør det nemmere at fordøje kollagenpulveret og efterfølgende at optage det.

Det vil samtidig sige, at hydrolyseret kollagen giver et hurtigere synligt resultat.

Hvor meget kollagenpulver skal man tage om dagen?

Du bør altid følge producentens anvisninger, når du tager kollagenpulver. Den daglige mængde kan variere afhængigt af type og øvrige ingredienser.

Som retningslinje kan det siges, at de fleste typer af kollagenpulver har et anbefalet dagligt indtag på 10 gram, men nogle af produkterne i denne collagen test har dog en daglig anbefaling på 5 eller 7 gram.

At mængden varierer kan også i nogle tilfælde skyldes, at der er tale om blandingsprodukter, der for eksempel indeholder c-vitamin, jod eller zink, og så skal der også tages højde for mængden af disse ingredienser i anbefalinger for daglig dosis.

Hvor længe må man tage kollagen?

Der er ingen grænser for, hvor længe du må tage kollagen. Dit kollagenniveau falder 1-2% hvert år fra 30 års alderen og resten af livet.

Det vil sige, at hvis du gerne vil bevare en spændstig hud, stærke negle, tykt hår og fleksible led, skal du fortsætte med at tage kollagenpulver som en del af din daglige rutine.

Vær opmærksom på, at der kan gå en del tid, fra du begynder at tage kollagenpulver, til du kan se en effekt.

De første resultater viser sig typisk efter 6-12 ugers indtag, mens du først kan regne med det endelige og vedvarende resultat efter 2-3 måneder.

Andre typer kollagen tilskud til huden

Selvom kollagenpulver har ufattelig mange fordele, tager de fleste det først og fremmest for at få en hud, der ser yngre ud; altså en hund med færre rynker.

Er du ikke til at stå og lave smoothies hver dag, kan du også få kollagen til huden i andre varianter såsom piller, creme og serum.

Piller

Kollagenpiller er den nemme løsning. Det kræver højst en slurk vand, og det er nemt at have med på farten og at tage sammen med den daglige vitaminpille.

Fordelen ved at vælge kollagen piller – eller pulver – er, at det også har en virkning på dit indre og ikke kun på huden. Og rigtig mange dele af dit indre såsom muskler, led, sener, bindevæv, tarme, m.m. gavner også at kollagentilskud.

Hud, hår, negle og tænder får også glæde af kollagen, der indtages oralt.

Cremer

Vil du gerne rynkerne til livs, kan du med fordel kombinere enten kollagenpulver eller kollagenpiller med en god kollagencreme.

Fordelen ved cremen er, at den smørres på lige dér, hvor problemet er, og at kollagenet ikke skal igennem hele fordøjelsessystemet først.

Kombinerer du oralt indtag af kollagen med creme, vil du opleve en hurtigere virkning på huden.

Når du skal vælge kollagencreme, kan du med fordel gå efter produkter, der også har andre aktive ingredienser, der afhjælper rynker, såsom hyaluronsyre og retinol.

Serum

Du kan også med fordel vælge en kollagenserum i stedet for en creme – eller som en kombination.

Fordelen ved serum er, at den typisk trænger en tand længere ind i huden, og det har ofte en positiv effekt på de lidt dybere rynker.

Af samme årsag kan det være en fordel at supplere creme og serum, så der både er kollagen, der kan virke på overfladen af huden og mere i dybden.

Den anbefalede daglige mængde for kollagen, der indtages oralt, er særskilt fra kollagenindhold i creme og serum, så du kan sagtens bruge den form for kollagen-hudplejeprodukter ved siden af.

Ofte stillede spørgsmål

Er der bivirkninger ved collagen pulver?

Collagenpulver har som udgangspunkt ingen bivirkninger, da det er et naturligt protein i vores krop. Vær dog opmærksom på, at blandingsprodukter kan indeholde andre ingredienser, som potentielt kan have bivirkninger.

Hvad er det bedste collagen?

De bedste produkter er dem, der har gennemgået såkaldte collagen pulver test; altså en klinisk test, der dokumenterer en egentlig effekt. Det har flere af produkterne i denne collagen “bedst i test”.

Hvilken type collagen er bedst?

Som udgangspunkt vil du opleve, at collagen pulver (bedst i test) er såkaldt hydrolyseret collagen, som er collagen, der har gennemgået en særlig proces, der bryder proteinerne ned i mindre stykker, der er nemmere for kroppen at optage.

Skrevet af

Josefine Vestergaard

Josefine er intet mindre en passioneret for personlig pleje og produkterne der medfølger. Om det er shampoo, creme, eller serum, så har Josefine prøvet det. Hun skriver artikler for MyBeauty.dk for at give anbefalinger til pleje, der kan hjælpe andre med at blive glade for deres hud og hår.